126 Bloemenmozaïeken in de Bollenstreek tijdens het Paasweekend

Home / Actueel / 126 Bloemenmozaïeken in de Bollenstreek tijdens het Paasweekend

 

Aankomend paasweekend worden er weer verschillende bloemenmozaïek wedstrijden georganiseerd in de Bollenstreek. Zowel in De Zilk, Lisse en Vogelenzang zijn vele vrijwilligers hard aan het werk om de mooiste bloemenkunstwerken te maken met behulp van miljoenen bloemetjes van de hyacinten uit de Bollenstreek.

In totaal 126 deelnemers

De Zilk, Lisse en Vogelenzang organiseren aankomend weekend ieder een eigen wedstrijd. In De Zilk doen 46 deelnemers mee. In Lisse zijn het er 40 en ook in Vogelenzang zijn er 40 deelnemers.

Programma per dorp

Elk dorp heeft naast de wedstrijd ook nog extra activiteiten.  Zo is er in Lisse een kunstroute en rijdt op zaterdag een Kindercorso door het centrum van Lisse. In De Zilk is er De Zilk Culinair en in Vogelenzang zijn er vele paasactiviteiten en is er een proeverij. 

Bekijk de programma’s per dorp in de Uitagenda

Fietsroutes langs de mozaïeken

Elk dorp heeft een eigen flyer of boekje gemaakt zodat de deelnemers voor bezoekers goed te vinden zijn. Hieronder kan je de boekjes downloaden:

Traditie

De hyacinten worden gekopt om zo de bol weer meer energie te geven. Van oudsher zijn de inwoners van de Bollenstreek erg creatief met deze (afval)bloemetjes van de bloemenvelden. De hyacinten worden naast de mozaïeken ook gebruikt voor het jaarlijkse Bloemencorso Bollenstreek. (die jaar op 22 april).
 
Share this page