Bollenstreek autoroute ANWB

Home / Autoroute langs bollenvelden, strand en duinen in Holland

 

De autoroute Bollenstreek brengt je langs de mooiste plekjes in Nederland. Onderweg zie je het strand, duingebieden, bollenvelden en het plassengebied met polders en vele windmolens.

Autoroute Bollenstreek (Keukenhof)

Bollenstreek autoroute ANWB

De Bollenstreek staat wereldwijd in vele top 10 lijsten voor regio’s die je een keer in je leven bezocht moet hebben. Vooral de bollenvelden zijn populair bij bezoekers uit binnen- en buitenland. Elk voorjaar kleuren de bollenvelden en staat het bloemenpark Keukenhof in bloei en op zomerse dagen is het heerlijk genieten op het lange en brede zandstrand en het unieke duingebied.

ANWB Bollenstreek autoroute

De ANWB heeft een mooie autoroute ontwikkeld om alle mooie plekken in de Bollenstreek te ontdekken tijdens een leuke autorit. Met de route kom je langs verschillende typisch Nederlandse landschappen in de Bollenstreek. Naast de bollenvelden kom je langs strand, duinen en grote meren. Met deze route merk je pas goed hoe veelzijdig de Bollenstreek is. Je komt langs de kustplaatsen Katwijk en Noordwijk aan Zee en uiteraard de bloemendorpen Hillegom, Lisse en Teylingen.

Startpunt autoroute

Je kan de autoroute uiteraard op elk punt starten langs de route. De ANWB adviseert om te starten in Oegstgeest, Rijnzichtweg 92 (GPS N52.17902 E4.45419).

Download hier de ANWB Bollenstreekroute

Tussenstop bij Keukenhof

I.v.m. het coronavirus is Bloemenpark Keukenhof helaas gesloten. Ook zijn de stranden en populaire parkeerterreinen afsloten.

Rij je de autoroute langs de bollenvelden in het voorjaar. Dan is deze autorit perfect te combineren met een bezoek aan het wereldberoemde bloemenpark Keukenhof. Keukenhof is in 2019 geopend van donderdag 21 maart t/m zondag 19 mei. Het bloemenpark heeft zeer ruime openingstijden en opent al om 08:00 in de ochtend en sluit pas om 19:30 uur. Je auto parkeer je op het Keukenhof parkeerterrein voor slechts € 6,00.

We adviseren wel om je Keukenhof ticket en parkeerkaart vooraf te kopen. Hierdoor ontloop de kans op lange wachtrijen voor de kassa en een parkeerkaart.

Volwassenen€ 19,00Ticket kopen
Kinderen (4-17 jaar)€ 9,00Ticket kopen
Kinderen (0-3 jaar)Gratis
Parkerkaart€ 6,00Ticket kopen
Keukenhof huurfiets€ 15,00Ticket kopen
Combi ticket Keukenhof + Bus€ 29,50Ticket kopen


Tips voor een bezoek aan de bloemen van NederlandTips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page