Home / Blog / Bloei op met de zomerbloemen in de Bollenstreek

 

Vanaf 1 augustus t/m 27 oktober 2019 is het weer genieten van bloemen in de Bollenstreek. De zomerbloemen staan in die periode namelijk in bloei. In 2019 is er een groot aantal activiteiten die rondom de zomerbloemen georganiseerd worden in de bloemenregio van Nederland. Hieronder volgen eerste onze top 5 voor de leukste zomerbloemen activiteiten.


Top 5 doorlopende zomerbloemen activiteiten

Vanaf 1 augustus t/m 27 oktober zijn er in de Bollenstreek verschillende activiteiten rondom de zomerbloemen van Nederland. Hieronder onze top 5 activiteiten.

1. Zomerse fietsroute Flower Tour – 35 km

Wil je een dag lang genieten van de iconen van de Bollenstreek dan is de zomereditie van de Flower Tour een aanrader. Deze 35 kilometer lange route brengt je door de duinen naar het strand van Langevelderslag. Ook kom je langs verschillende bloembollenkwekerijen en showtuinen waar je kan genieten van zomerbloemen zoals de Dahlia en de Canna. Hoogtepunt is de Dahliatuin in de Kasteeltuinen van Keukenhof.

Op de fiets of met een FunScooter

De route loopt via het fietsknooppuntennetwerk in de Bollenstreek en kan je met de fiets rijden. Geen eigen fiets? Je kan een fiets huren op verschillende locaties. Helemaal geen zin om te fietsen? Huur dan een elektrische FunScooter en geniet van het strand, duinen en de zomerbloemen op een super ontspannen manier.

De route is hierboven gratis te zien en te printen. Ook kan je de route op halen bij de VVV’s in de Bollenstreek en bij veel hotels, campings en vakantieparken.


2. Dahliatuin bij Kasteeltuinen van Keukenhof

De Kasteeltuinen van Keukenhof zijn elke zomer al schitterend en vanaf begin augustus 2019 tot eind oktober is het nog meer genieten op het landgoed. Dit jaar zijn de Dahliatuinen namelijk extra groot en geniet je dus nog meer van de prachtige zomerbloemen met Kasteel Keukenhof op de achtergrond. Toegang en parkeren is gratis.


3. Renault Twizy Dahlia GPS tour

Twizy GPS Tour

Beleef de betoverende Dahlia bloemenvelden op z’n puurst! Geniet van de kleuren, de geuren en parkeer de Twizy op de aangegeven stops zoals bij één van de grootste Dahlia bloemenvelden van Europa, een authentieke Dahlia bloemenkwekerij en de Dahlia showtuin van Kasteel Keukenhof. De audiotour vertelt je alle ins en outs over de omgeving en deelt leuke Dahlia weetjes. Deze GPS tour is alleen te boeken vanaf 1 augustus t/m 12 oktober 2019. Prijs & tijdsduur: € 85,- voor een 3 uur durende GPS audiotour voor 2 personen.


4. Dahlia workshop bij I Love Dahlia

Wil je alles te weten komen over de schitterende Dahlia bloemen? Boek dan een workshop bij I Love Dahlia in Hillegom. Tijdens de 2,5 uur durende workshop leer je meer over het groeiproces van de Dahlia en pluk je je favoriete bloemen uit de showtuin. Vervolgens maak je onder professionele begeleiding je eigen Dahlia boeket dat je na afloop mee naar huis mag nemen. De workshop kost € 39,00 per persoon en wordt gegeven op verschillende dagen in augustus, september en oktober. Wij mogen een 10 procent korting geven voor bezoekers van Bollenstreek.nl.


5. Bloembollenkwekerij De Tulperij

Flower farm De Tulperij

In het voorjaar is De Tulperij al prachtig met bloeiende tulpenvelden maar vanaf 2019 is deze gezellige bollenkwekerij ook in de zomer geopend. De CNB Dahlia showtuin zorgt voor een zeer kleurrijke omgeving en de bloemenkas is DE locatie voor een heerlijke kop koffie of thee. Ook kan je bij De Tulperij terecht voor het kopen van je voorjaarsbloembollen. Verser kan je ze niet krijgen. De Tulperij is van augustus t/m oktober elke donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 9:30 uur tot 17:00 uur. 
Share this page