Home / Blog / Ontdek de zomerbloemen in de Bollenstreek

 

Van 10 augustus t/m 18 oktober 2020 kan je weer genieten van bloemen in de Bollenstreek. De zomerbloemen staan dan namelijk in bloei. Maak een mooie fietstocht langs het strand, de duinen en geniet in een van de dahlia showtuinen van de bloemen.

Zomerbloemen activiteiten

Vanaf 10 augustus t/m 18 oktober zijn er in de Bollenstreek verschillende activiteiten rondom de zomerbloemen van Nederland. Hieronder onze top 5.

Bollenstreek Bloemenroute | 35 km

Geniet tijdens een heerlijke fietsroute van de iconen van de Bollenstreek met de bloemenroute. De fietsroute is 35 kilometer en brengt je langs strand, duinen en verschillende dahlia showtuinen in de Bollenstreek. Ook geniet je van monumenten en de gezellige dorpen Noordwijkerhout en Lisse.

Hoogtepunten zijn de dahliatuin in de Kasteeltuinen van Keukenhof en een bezoek aan De Tulperij.

De fietsroute is gratis te fietsen.

Dahliatuinen bij Kasteel Keukenhof

De Kasteeltuinen van Keukenhof zijn elke zomer al schitterend en vanaf begin augustus tot eind oktober is het nog meer genieten op het landgoed. Dit jaar zijn de dahliatuinen namelijk extra groot en geniet je dus nog meer van de prachtige zomerbloemen met Kasteel Keukenhof op de achtergrond. Toegang en parkeren is gratis.

Bloembollenkwekerij De Tulperij

Flower farm De Tulperij

In het voorjaar is De Tulperij al prachtig met bloeiende tulpenvelden maar deze gezellige bollenkwekerij is ook in de zomer geopend. De CNB Dahlia showtuin zorgt voor een zeer kleurrijke omgeving en de bloemenkas is de locatie voor een heerlijke kop koffie of thee. Ook kan je bij De Tulperij terecht voor het kopen van je voorjaarsbloembollen. Verser kan je ze niet krijgen.

De Tulperij is in de (na)zomer open van 11 augustus t/m 17 oktober 2020. Openingstijden: di wo do vrij 9.30 – 17.00 | za 9.30 – 13.00
Op zondag en maandag gesloten.

Renault Twizy Dahlia GPS tour

Twizy GPS Tour

Beleef de betoverende Dahlia bloemenvelden op z’n puurst! Geniet van de kleuren, de geuren en parkeer de Twizy op de aangegeven stops zoals bij één van de grootste Dahlia bloemenvelden van Europa, een authentieke Dahlia bloemenkwekerij en de Dahlia showtuin van Kasteel Keukenhof. De audiotour vertelt je alle ins en outs over de omgeving en deelt leuke Dahlia weetjes. Deze GPS tour is alleen te boeken vanaf 13 augustus t/m 17 oktober 2020. Prijs & tijdsduur: € 85,- voor een 3 uur durende GPS audiotour voor 2 personen.

Begeleide fietstocht langs de zomerbloemen

fietstocht bloemenvelden met gids
fietstocht bloemenvelden met gids

Met een begeleide fietstocht langs de zomerbloemen geniet je optimaal van de omgeving. Een gids laat je de mooiste locaties zien en vertelt het verhaal van de Bollenstreek en de bloemen.

Elektrische scooter tour langs de zomerbloemen

Elektrische scooter verhuur Noordwijk

Geniet met een geluidloze elektrische scooter van het strand, de duinen en de schitterende showtuinen met zomerbloemen.

FloriWorld in Aalsmeer

floriworld flower experience aalsmeer 01
FloriWorld flower experience Aalsmeer

Bij de nieuwe bloemen- en planten attractie FloriWorld ervaar je bloemen op een unieke manier. FloriWorld is een binnenlocatie dus ideaal als het een dagje regent of als je uit de warmte wil blijven.

Vakantie in de Bollenstreek

Kom ook langer dan een dag genieten in de Bollenstreek. Kies voor een hotel langs de kust of voor een hotel in de buurt van de dahlia showtuinen.

Bekijk hier de leukste overnachtingslocaties in de Bollenstreek




Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page