Home / Blog / Bloei op met de zomerbloemen in de Bollenstreek

 

Vanaf 12 augustus t/m 17 oktober 2020 is het weer genieten van bloemen in de Bollenstreek. De zomerbloemen staan in die periode namelijk in bloei. In 2020 is er een groot aantal activiteiten die rondom de zomerbloemen georganiseerd worden in de bloemenregio van Nederland. Hieronder volgen eerste onze top 5 voor de leukste zomerbloemen activiteiten.

Top 5 doorlopende zomerbloemen activiteiten

Vanaf 10 augustus t/m 17 oktober zijn er in de Bollenstreek verschillende activiteiten rondom de zomerbloemen van Nederland. Hieronder onze top 5 activiteiten.

1. Zomerse fietsroute Flower Tour – 35 km

Wil je een dag lang genieten van de iconen van de Bollenstreek dan is de zomereditie van de Flower Tour een aanrader. Deze 35 kilometer lange route brengt je door de duinen naar het strand van Langevelderslag. Ook kom je langs verschillende bloembollenkwekerijen en showtuinen waar je kan genieten van zomerbloemen zoals de Dahlia en de Canna. Hoogtepunt is de Dahliatuin in de Kasteeltuinen van Keukenhof.

Op de fiets of met een FunScooter

De route loopt via het fietsknooppuntennetwerk in de Bollenstreek en kan je met de fiets rijden. Geen eigen fiets? Je kan een fiets huren op verschillende locaties. Helemaal geen zin om te fietsen? Huur dan een elektrische Scooter en geniet van het strand, duinen en de zomerbloemen op een super ontspannen manier.

De route is hierboven gratis te zien en te printen. Ook kan je de route op halen bij de VVV’s in de Bollenstreek en bij veel hotels, campings en vakantieparken.

2. Dahliatuin bij Kasteeltuinen van Keukenhof

De Kasteeltuinen van Keukenhof zijn elke zomer al schitterend en vanaf begin augustus tot eind oktober is het nog meer genieten op het landgoed. Dit jaar zijn de Dahliatuinen namelijk extra groot en geniet je dus nog meer van de prachtige zomerbloemen met Kasteel Keukenhof op de achtergrond. Toegang en parkeren is gratis.

3. Renault Twizy Dahlia GPS tour

Twizy GPS Tour

Beleef de betoverende Dahlia bloemenvelden op z’n puurst! Geniet van de kleuren, de geuren en parkeer de Twizy op de aangegeven stops zoals bij één van de grootste Dahlia bloemenvelden van Europa, een authentieke Dahlia bloemenkwekerij en de Dahlia showtuin van Kasteel Keukenhof. De audiotour vertelt je alle ins en outs over de omgeving en deelt leuke Dahlia weetjes. Deze GPS tour is alleen te boeken vanaf 13 augustus t/m 17 oktober 2020. Prijs & tijdsduur: € 85,- voor een 3 uur durende GPS audiotour voor 2 personen.

4. Begeleide fietstocht langs de zomerbloemen

fietstocht bloemenvelden met gids
fietstocht bloemenvelden met gids

Met een begeleide fietstocht langs de zomerbloemen geniet je optimaal van de omgeving. De gids laat je de mooiste locaties zien en vertelt het verhaal van de Bollenstreek en de bloemen.

5. Bloembollenkwekerij De Tulperij

Flower farm De Tulperij

In het voorjaar is De Tulperij al prachtig met bloeiende tulpenvelden maar deze gezellige bollenkwekerij is ook in de zomer geopend. De CNB Dahlia showtuin zorgt voor een zeer kleurrijke omgeving en de bloemenkas is DE locatie voor een heerlijke kop koffie of thee. Ook kan je bij De Tulperij terecht voor het kopen van je voorjaarsbloembollen. Verser kan je ze niet krijgen. De Tulperij is van 10 augustus t/m 17 oktober elke maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 9:30 uur tot 17:00 uur. Op zondagen is De Tulperij gesloten.
Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page