Home / Koop tulpenbollen uit de Bollenstreek

Koop tulpenbollen uit de Bollenstreek

Al vele honderden jaren worden de beste kwaliteit bloembollen ter wereld gekweekt in de Bollenstreek. Door het zeer gunstige zeeklimaat zijn er minder insecten en virussen en de bijzondere zandgrond (geestgrond) in de Bollenstreek zorgt ervoor dat de bloemenbollen op zijn best groeien. Elk voorjaar worden de mooiste tulpen, narcissen en hyacinten getoond in Bloemenpark Keukenhof. Je kan nu eenvoudig ook thuis in je tuin of op je balkon genieten van de beste kwaliteit tulpenbollen, narcissenbollen en de populaire bloemenmixen.

Wanneer kan je de beste kwaliteit tulpenbollen kopen?

Tulpenbollen zijn op verschillende plaatsen het hele jaar te koop. Dit zijn echter vaak ‘oude’ bollen en niet de beste kwaliteit. Vaak bloeien er helemaal geen tulpen uit deze bollen. Tulpenbollen zijn namelijk sterk seizoensgebonden. Op het moment dat de tulpenvelden in bloei staan kan je geen verse tulpen kopen. De tulpenbollen zitten dan namelijk nog in de grond. Zodra de kweker de bloemen van de tulpenvelden hebben verwijderd gaat de bloembol pas groeien. In juni en juli worden de verse tulpenbollen dan geoogst en begint de verwerking van de tulpenbollen. Pas in september / oktober zijn de tulpenbollen gereed om naar klanten te worden verzonden.

Bestel je tulpenbollen op tijd

Er is elk seizoen een beperkt aantal bloemenbollen voor de verkoop beschikbaar. Daarom is het mogelijk om tulpenbollen en andere bloembollen al in de voorverkoop te bestellen. De bloembollen worden dan verstuurd op het perfecte planttijdstip in de herfst.

  • Bij bestelling vóór 30 september 2022 worden de bloembollen medio oktober 2022 verzonden.
  • Bij bestelling tussen 30 september en 31 oktober vindt de verzending medio november 2022 plaats.

Koop tulpenbollen

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.