strand en zee in Nederland

Home / Blog / Coronavirus en de impact op je verblijf in de Bollenstreek

 

Het coronavirus is nog steeds elke dag volop in het nieuws. Na weken van sluitingen zijn de maatregelen in Nederland steeds soepeler. Dit betekent dat je weer leuke en leerzame activiteiten kan ondernemen en dat de verblijf accomodaties weer gasten verwelkomen. Uiteraard is het noodzakelijk om waakzaam te blijven.

Laatste update: 5 augustus om 08:00 uur.
In Nederland worden bij alle activiteiten de RIVM richtlijnen gehanteerd. Dit betekent 1,5 meter afstand houden en extra aandacht voor hygiëne. Ook moeten bezoekjes aan restaurants. attractieparken, musea etc van te voren gereserveerd worden. Mondkapjes zijn alleen verplicht in het openbaar vervoer. Voor enkele gebieden in de grote steden (Amsterdam en Rotterdam ) is het vanaf 5 augustus ook verplicht om een mondkapje te dragen.

Veelgestelde vragen – FAQ

Wat zijn de algemene corona maatregelen in Nederland?

  • 1,5 meter afstand houden van andere mensen
  • Was je handen regelmatig;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Bij verkoudheidsklachten blijf je thuis
  • Bij koorts blijft het hele gezin thuis

Is in Nederland een mondkapje verplicht?

Nee, in Nederland is een mondkapje niet verplicht. Alleen in het openbaar vervoer is iedereen verplicht om een (niet medisch) mondkapje te dragen. Voor enkele gebieden in de grote steden (Amsterdam en Rotterdam ) is het vanaf 5 augustus ook verplicht om een mondkapje te dragen.

Mag je naar het strand in Nederland?

Ja, het strand is zelfs een ideale plek om even helemaal bij te komen. het strand heeft veel ruimte waardoor de 1,5 meter regel goed na te leven is. Hou bij je bezoek aan het strand wel rekening met mogelijke drukte. Vooral op zomerse dagen kan het bij sommige stranden erg druk zijn. Kies daarom voor de wat rustigere stranden en kom vroeg of laat naar het strand.

Ook kan je ervoor kiezen om in de buurt van het strand te overnachten zodat je wandelend of fietsend naar het strand kan en zo eventuele files ontwijkt.

Zijn de strandpaviljoens en terrassen geopend

Ja, alle strandpaviljoens zijn geopend. Indien je binnen wil eten dan moet je van te voren reserveren. De terrassen bij de strandtenten zijn groot waardoor je daar niet voor hoeft te reserveren.

Wil je echt relaxt genieten van een dagje strand? Dan kan je bij de strandpaviljoens ook terecht voor het huren van een ligbed en windscherm op het strand.

Zijn de restaurants en terrassen geopend?

Ja, restaurants en terrassen zijn geopend. Wil je binnen dineren dan moet je van te voren reserveren. Voor het buitenterras is dit in de meeste gevallen niet nodig.

Mag je fietsen, wandelen of varen?

Ja, Fietsen, wandelen en varen zijn activiteiten waarbij het eenvoudig is om afstand te houden. Er zijn knooppunt netwerken aangelegd om eenvoudig je route te bepalen en te volgen.
Een aantal hotels bieden ook voordelige fiets- en wandelarrangementen aan.

Mogen groepsactiviteiten zoals bedrijfsuitjes weer?

Ja, er mogen groepsactiviteiten worden ondernomen. Of je nu met twee of meerdere personen bent. Huur een Solex, elektrische scooter of boek een Twizy tour.

Zijn de hotels, vakantieparken en campings geopend?

Alle accomodaties in de Bollenstreek verwelkomen gasten uit Europa. Veel accomodaties hebben leuke aanbiedingen om de vele annuleringen van de afgelopen maanden zo snel mogelijk op te vullen.

Zijn de attracties geopend?

Ja, alle binnen- en buitenattracties zijn geopend. Wel hebben alle attracties een beperkte capaciteit en is het verplicht om vooraf te reserveren.

Zijn de musea geopend?

Ja, de musea in de Bollenstreek en de omliggende steden zijn geopend. Doordat de musea een beperkte capaciteit hebben is het wel noodzakelijk om online je bezoek te reserveren. Hieronder overzicht met onze tips voor een leuk en leerzaam museum bezoek.

Zijn de winkelcentra geopend?

Ja. de winkelcentra zijn geopend. Ook in de centra van de steden rondom de Bollenstreek zijn de winkel geopend. Probeer zoveel mogelijk druktes te voorkomen.

Zijn de zwembaden geopend?

Ja, De binnen- en buitenzwembaden mogen weer open. Ook voor de zwembaden geldt dat er een beperkte capaciteit mag zwemmen. Reserveer dus je bezoek.

Rijd het openbaar vervoer?

Ja, het openbaar vervoer rijdt weer met de ‘normale’ capaciteit. Wel is het in Nederland verplicht om in het openbaar vervoer een mondkapje te dragen.

  • Voor actuele vertrek en aankomsttijden kijk op 9292.nl

Heeft het coronavirus invloed op het tulpenseizoen 2021?

Het tulpenseizoen in 2021 start op zaterdag 20 maart en eindigt op zondag 9 mei 2021. Het bloemencorso zal rijden op zaterdag 17 april 2021. Alle activiteiten houden in de planning rekening met verschillende scenario’s met betrekking tot de mogelijke maatregelen omtrent het coronavirus. De meeste activiteiten zijn buitenactiviteiten. Mocht er meer informatie zijn dan vermelden we dat op deze pagina.

Meer informatie over het coronavirus

Wil je meer informatie over het coronavirus en tips kijk dan op de website van het RIVM of de World Health Organization
Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page