Lisse

Home / De dorpen / Lisse

 

Tussen de bloemenvelden in de Bollenstreek ligt het bloemendorp Lisse. Wereldberoemd als vestigingsplaats van het bekende Bloemenpark Keukenhof. Lisse speelt een belangrijke rol binnen de bloembollenteelt en heeft een rijke historie.

Lisse is gebouwd op een oude strandwal. Het eerste bewijs van de naam Lisse stamt uit 1198.

In de middeleeuwen was Lisse nog klein. Rond 1500 stonden er slechts 50 huizen. De bewoners leefden van de landbouw, veeteelt en turfsteken. In de eeuwen daarop ontstond de bloembollencultuur. De zandgronden in de omgeving bleken, mits goed bemest, zeer geschikt voor deze teelt. Langzaam maar zeker werden de omringende oude duinen steeds verder afgegraven. Van de duinen en uitgestrekte bossen bleef slechts een deel over. Dit is onder andere te zien in het Keukenhofbos waar de oude duinen nog duidelijk te zien zijn.

De bollenteelt en handel bracht werkgelegenheid en welvaart met zich mee.

Top 10 bezienswaardigheden in Bloemendorp Lisse

Top 10 evenementen in Lisse

  1. Bloemencorso Bollenstreek & Corsomarkt Lisse
  2. Bloemenmozaiekroute & Kindercorso
  3. Castlefest
  4. Buttonpop
  5. Kermis tijdens de Feestweek
  6. Jaarmarkt
  7. Bloembollenmarkt
  8. Sinterklaasintocht
  9. Kerst op Keukenhof
  10. Halloween

 

Bereikbaarheid van Lisse

Met de auto

Komt u met de auto naar Lisse dan volgt u vanaf de A4 of de A44 de borden Lisse. In Lisse kunt u uw auto gratis parkeren.

Met de fiets

Lisse is ideaal gelegen om te bezoeken met de Fiets. Vanuit steden als Haarlem en Leiden fiets u in 30 kilometer middels een mooie fietsroute naar het Dorpshart Lisse.

Overnachten in Lisse

Lisse is het hele jaar door een populaire vakantiebestemming. Er zijn 3 hotels en 3 Bed & breakfasts in Lisse gevestigd. Veel hotels en B&B’s zijn lang van te voren volgeboekt. Boek dus op tijd.

Bent u met een boot? Dan kunt u terecht bij de jachthaven van Lisse.

 
Share this page