Ontdek Amsterdam met een rondvaart en bezoek Rijksmuseum

Home / De steden / Top 10 attracties in Amsterdam / Ontdek Amsterdam met een rondvaart en bezoek Rijksmuseum

 

Amsterdam eens vanaf het water ontdekken en in de middag Neerlands meest befaamde kunstwerken bekijken? Combineer deze twee must-do’s en bespaar zo tijd en geld!

Amsterdam dankt veel van zijn elegantie en charme aan zijn karakteristieke grachten. De meesten hiervan zijn afkomstig uit de Gouden Eeuw, vlak na de oprichting van de stad. Wellicht heb jij al eens (of meerdere keren) een bezoekje aan onze hoofdstad gebracht, maar de beste manier om ons Mokum te ontdekken is vanaf het water! Elke dag opnieuw, wint ons kleine kikkerlandje het gevecht tegen het water. Een boottochtje door de Amsterdamse grachten behoort dan eigenlijk ook bovenaan de bucketlist van elke Nederlander.

De één uur durende rondvaart leidt je langs iconische bezienswaardigheden, zoals oude koopmanshuizen, de Westerkerk en het beroemde Anne Frank huis. Ook vaar je onder de Magere brug door, maak je een uitstapje door de oude haven en kom je langs een replica van een VOC-vrachtschip uit de 18e eeuw!

Op de boot ontvang je een toegangsticket voor het Rijksmuseum, zodat je de ellenlange rijen gewoon kunt overslaan. Hiermee hou je meer tijd over om het museum zelf te verkennen. Zeker geen overbodige luxe! Het museum telt namelijk meer dan 8000 kunstvoorwerpen, 5000 schilderijen en natuurlijk vele meesterwerken van de Nederlandse Rembrandt.

Het Rijks (zoals het museum door de rasechte Amsterdammer wordt genoemd) neemt je in een kleine tijdreis mee terug in de Nederlandse geschiedenis. Natuurlijk zijn er vele werken van Rembrandt te bewonderen, maar vergeet ook de grootmeesters als Vermeer en Frans Hals niet.

Museums saai? Het Rijksmuseum heeft voor ieder wat wils! Het immense poppenhuis is zeer indrukwekkend, maar ook de vele (tijdelijke) collecties zijn de moeite waard. Van oldskool fashion tot uitgebreide wapenarsenalen, de tijden een museum vol stoffige doeken is allang voorbij

Prijzen van deze unieke combi

Profiteer van een leuke korting. In plaats van € 34.50 betaal je voor de combi slechts € 30,50. Dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Koop online je ticket en bespaar met deze combi van Rondvaart en Rijksmuseum

 

 
Share this page