Met kinderen een dagje naar Keukenhof en de Bollenstreek

Home / Blog / Met kinderen een dagje naar Keukenhof en de Bollenstreek

 

Keukenhof is in het voorjaar de toeristische attractie van Nederland. Meer dan 1 miljoen bezoekers, waarvan vele uit het buitenland, genieten van de Hollandse bloemen.

Steeds meer gezinnen ontdekken dit mooie Nederlandse park voor een heerlijk dagje uit in eigen land. De laatste jaren heeft Keukenhof ook veel nieuwe activiteiten toegevoegd om het bezoek voor kinderen nog leuker te maken.

Activiteiten voor kinderen

Kinderen vinden de vele bloemen op Keukenhof vaak schitterend en mooie foto’s zijn dan ook snel gemaakt. Hieronder staan nog meer activiteiten die voor kinderen leuk zijn.

Ontdek de reis van de tulp naar Nederland, ontwerp je eigen bollenmozaïek en word een echte tulpenexpert. Volg de speurtocht door het park, ga klimmen en klauteren op de avontuurlijke toestellen en zweef door de lucht op de kabelbaan. De dieren in de kinderboerderij willen graag met je knuffelen.

Keukenhof speeltuin ( t/m 8 jaar)

Speeltuin Keukenhof

  • Midden in het park is voor de kleinste kinderen een leuke Nijntje speeltuin te vinden. Rondom de Nijntje speeltuin staan ook speeltoestellen voor kinderen tot 8 jaar. Zo is er een kabelbaan en zijn er uitdagende klimtoestellen.

Speurtocht (4 t/m 11 jaar)

  • Bij de informatie balie van Keukenhof kan je een boekje ophalen met leuke opdrachten die kinderen in het park kunnen uitvoeren. Hebben de kinderen de opdrachten uitgevoerd dan krijgen ze bij de uitgang nog een leuke attentie.

Doolhof

Dolhof Keukenhof

  • Aan de rechterkant van het park is een leuk doolhof te vinden. Als beloning is er aan het eind van het doolhof een uitzichtpunt waarbij je over de bloemenvelden naast Keukenhof kan kijken.

Spelen met water

  • Op twee locaties in Keukenhof zijn kleine hindernissen met water aangebracht. Op de grote vijver liggen tegels waar kinderen (maar ook volwassenen) overheen kunnen lopen. Ook is er een klimrek dat over water gaat.

Kinderboerderij

Kinderboerderij Keukenhof

  • Bij de kinderboerderij op Keukenhof kunnen kinderen genieten van de vele boerderij dieren. De kinderboerderij ligt centraal in het park.

Tentoonstelling Tulpomania

  • Bij deze interactieve tentoonstelling leren kinderen alles over de tulp.

Entreeprijzen Keukenhof

Kinderen t/m 3 jaar Gratis
Van 4 t/m 11 jaar €8,00
Volwassenen vanaf 12 jaar €18,00
Parkeerkaart €6,00
Parkgids €5,00

Wij adviseren om vooraf je tickets en parkeerkaart te kopen. Zo voorkom je de lange wachtrij bij de kassa van Keukenhof

Koop nu je Keukenhof toegangskaarten online en sta niet in de rij

Overnachten

Naast een bezoek aan Keukenhof is het voor kinderen ook leuk om eens te kijken bij de bloemenvelden. Er zijn pluktuinen waar ze een eigen tulpenboeket kunnen plukken. Wil je langer dan een dag genieten van de Bollenstreek boek dan een heerlijke vakantie. Er zijn vele hotels, bed & breakfasts, vakantieparken en campings in de buurt van Keukenhof.

Handige links

 
Share this page