Home / Over de Bollenstreek

 

De Bollenstreek is de mooiste regio van Nederland. Elk jaar komen miljoenen bezoekers van over de hele wereld genieten van het strand, de bloemenvelden en de schitterende steden rondom de Bollenstreek.

Lange brede zandstrand

De Bollenstreek ligt langs het lange brede zandstand. Er zijn vier bekende badplaatsen gelegen langs dit strand. Nederlands populairste strand Scheveningen ligt ten zuiden van de Bollenstreek. Daarboven is het gezinsvriendelijke Katwijk gelegen. Daar weer boven de luxe badplaats Noordwijk en helemaal ten Noorden van de Bollenstreek ligt het strand van Amsterdam: Zandvoort.  De badplaatsen hebben allemaal super leuke restaurants aan het strand en attractie zoals

-> Meer of het strand en de duingebieden

De bloemenvelden en de handel

Elke lente verandert de Bollenstreek in de Bloemenstreek. De vele bloemenvelden met crocussen, narcissen, hyacinten en tulpen komen tot bloei en bloemenpark Keukenhof opent zijn deuren. Maar het hele jaar door is de Bollenstreek het centrum van de bloembollenhandel.

-> Meer over de bloemenvelden, Keukenhof en de bloemenhandel

Het grootste watersportgebied van Nederland

Ten oosten van de Bollenstreek ligt het Hollandse plassengebied. Met veel vaarwater en polders is dit gebied een echt Hollands plaatje om doorheen te fietsen, wandelen of varen. Dit gebied is ook het meest molenrijke gebied van Nederland.

-> Meer over het Hollandse Plassengebied

De mooiste historische steden van Nederland

De Bollenstreek wordt compleet gemaakt door de nabijheid van schitterende historische steden. Zo ben je binnen een uur in steden als Haarlem, Amsterdam, Den Haag, Delft, Leiden, Gouda en Rotterdam. Maar ook Oud Hollandse dorpen zoals de Zaanse Schans, Volendam en Marken zijn op slechts 45 minuten rijden te bereiken.

-> Meer over de historische steden rondom de Bollenstreek
Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen Zee en Stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 

 

 

 

 

 

 
Share this page