Home /

 
Meld je aan voor de gratis maandelijkse Uitagenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Dag van het Kasteel – maandag 5 juni (tweede pinksterdag)

5 juni - 08:00 - 17:00

Gratis
Dag van het kasteel

Op tweede pinksterdag is het weer tijd voor de Dag van het Kasteel. Meerdere kastelen en buitenplaatsen in de Bollenstreek zullen hun poorten openen. Ook worden er veel activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Hieronder een overzicht van de locaties die je gratis kan bezoeken op maandag 5 juni.

Hof van Hillegom

Buitenplaats `t Hof van Hillegom, in 1700 getekend door Abraham Rademaker (Lisse 1675- Haarlem 1735). Het gebouw dateert oorspronkelijk van 1483 en is sindsdien verscheidene malen ingrijpend verbouwd. Het is de enige buitenplaats in Hillegom die nog bestaat. Het werd in 1903 als raadhuis in gebruik genomen.

Programma:

  • Optreden door leerlingen van de Hillegomse Muziekschool in de vernieuwde Meerkamer van 10.00 tot 12.30 uur
  • Demonstraties van diverse ambachten in de Hoftuin
  • Proeverij in de Hoftuin van lekkernijen uit lokale keukens
  • Voor de kleintjes: ponyritjes door Hillegoms historische centrum van 14.00 uur tot 16.00 uur

Hof van Hillegom

Kasteel Keukenhof in Lisse

Bezoek kasteel Keukenhof en loop rond op de Grote Streekmarkt. Bezoek de tentoonstelling ‘IN VORM’ Dutch Design. De kinderboerderij van Kasteel Keukenhof is een hartverwarmende ervaring voor het hele gezin. Een Troubadour is aanwezig van 11.30 tot 15.30 uur. Daarnaast vinden er verschillende activiteiten plaats in het Natuur- en Milieu Educatiecentrum ‘de Groene Bol’ en er is een roofvogelshow.

Kasteel Keukenhof

‘t Huys Dever in Lisse

Middeleeuwse figuren tonen verschillende ambachten, zoals handwerken. Bakkers bakken brood in de originele oude muur-oven en op vuren worden verschillende gerechten bereid. Om 11.00, 13.00 en 15.00 uur worden de wapens opgepakt voor een onvergetelijk schouwspel. Om 12.00 en 15.00 uur kunt u een lezing bijwonen in de kapelzaal over eten en drinken in de middeleeuwen. Buiten op het terrein is een markt met heerlijke producten. Op het terras kunt u genieten van een kopje thee en proeven van middeleeuwse gerechten. Voor de kinderen is er een boogschietbaan. De dag wordt muzikaal omlijst op verschillende plekken in en om het huys door Carole et Brullare.

‘t Huys Dever

Ruine van Teylingen

Het kasteel en de voorburcht zijn geopend op de Dag van het Kasteel waar u een rondleiding kunt krijgen. Daarnaast is er een Middeleeuws kampement, met historische ambachten en toneel.

Ruine van Teylingen

Klein Leeuwenhorst in Noordwijkerhout

De tuin van Klein Leeuwenhorst en het Stalhuis met bijbehorende winkel zijn geopend. Geniet van een kopje koffie of thee en luister in het gras naar de muziek. Kinderen vermaken zich met oud Hollandse spelen

Klein Leeuwenhorst

Huys te Warmont

Tussen 10.00 en 16.00 uur rijdt de paardentram door Warmond. U kunt o.a. bij Buitenplaats Oostergeest, Vroenhof en Huys Te Warmont uitstappen. Om 10.30 uur, 12.30 uur en 14.30 uur start in Warmond bij het parkeerterrein van Huys te Warmont een rondwandeling, verzorgd door de Historische Vereniging Warmelda. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Vooraf opgeven is vereist via info@warmelda.nl

Huys te Warmont

Buitenplaats Vroenhof in Warmond

Programma:

  • Klassieke mini-concerten door duo violist om 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur.
  • De tuinen zijn open voor rondwandelingen
  • Er is een proeverij in de tuin met zelfgemaakte lekkernijen
  • U kunt gezellig theedrinken op het gras

Buitenplaats Vroenhof

 

Gegevens

Datum:
5 juni
Tijd:
08:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Ook een evenement toevoegen aan de Bollenstreek Uitagenda? Klik hier voor meer informatie.

 
Share this page