Home /

 
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De koeien naar buiten bij Pennings in Warmond

31 maart 11:00 13:00

Op zondag 31 maart 2019 om 12 uur is het weer zover, de koeien mogen weer naar buiten!De koeien zijn in november op stal gegaan om de winter binnen te vertoeven. Met een dagelijkse maaltijd van kuilgras, wortelen en mais en een goede slaapplek zijn de wintermaanden goed door te komen. Maar zo richting april, wanneer de lente de stal binnendringt, worden de koeien onrustig. Tijd om naar buiten te gaan.

Zodra de staldeuren opengaan en de koeien de hectares vers gras zien is er geen houden aan. Ze rennen naar buiten en springen hoog in de lucht. Want voor een koe gaat er niets boven frisse buitenlucht, mals gras en ruimte om te banjeren.

Bij boerderij Pennings wordt boerenkaas gemaakt die het hele jaar door gretig aftrek vindt. De graskaas die binnenkort weer op de planken ligt is uniek. Veel klanten van de landwinkel komen hiervoor speciaal de polder in. Dat deze kaas zo goed smaakt komt doordat de koeien vers gras eten waardoor de melk nog romiger wordt.

Wil je er ook bij zijn als de staldeuren open gaan? Dat kan!
Op zondag 31 maart vanaf 11 uur ben je welkom voor een kopje koffie, thee of een lekker vruchtensapje en kan je rustig even rondlopen op de boerderij. Ook is de winkel open om de lekkere, met de cum laude award, bekroonde kaas te proeven en is er een kraampje met lekkere Hollandse aardbeien. Om 12 uur zullen de deuren open gaan en springen de dames weer lekker naar buiten. Iedereen is van harte welkom!
Het wordt mooi weer, dus kom zoveel mogelijk op de fiets om parkeerproblemen te voorkomen;)Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.


Gratis
Hellegatspolder 1
Warmond, Zuid Holland 2361NA Nederland
+ Google Maps
https://www.facebook.com/LandwinkelPennings/?fref=ts
Ook een evenement toevoegen aan de Bollenstreek Uitagenda? Klik hier voor meer informatie.

 
Share this page