Home / Paasweekend vol met bloemenmozaïeken in Lisse

 
Meld je aan voor de gratis maandelijkse Uitagenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Paasweekend vol met bloemenmozaïeken in Lisse

20 april 2019 08:00 25 april 2019 17:00

bloem mozaïek lisse

In het paasweekend van 20 t/m 22 april 2019 zijn er in de Bollenstreek heel veel bloemenmozaïeken te bewonderen.

Bloemenmozaïeken in Lisse

Het maken van bloemenmozaïeken is een traditie die nog steeds erg populair is in de Bollenstreek. In meerdere dorpen zijn enthousiaste vrijwilligers actief om elke jaar weer een groot succes te maken van dit evenement. Elk mozaïek bestaat uit tienduizenden bloemetjes van voornamelijk hyacinten en kost honderden uren werk om te maken.

Bloemenmozaïeken in Lisse

In Lisse is het bloemenmozaïeken elk jaar een evenement waar jong en oud plezier aan hebben. Maar liefst 40 mozaïeken worden verspreid over het dorp tentoongesteld. De mozaïeken worden gemaakt door buurtverenigingen, scholen, ondernemers en enthousiaste inwoners.

Het programma in Lisse:

17 t/m 19 april

De deelnemers beginnen met steken op woensdag 17 april en zijn tot vrijdag 19 april druk aan het maken van de bloemen mozaïeken. Door heel Lisse zie je groepjes bezig met het maken van de bloemenkunstwerken.

20 april t/m 22 april

De jury keurt op zaterdagochtend de kunstwerken en de bloemenmozaïeken zijn vanaf zaterdagochtend t/m tweede paasdag 20 april te bewonderen. Bij VVV Lisse aan de Heereweg 219 (bij Museum De Zwarte Tulp) is een plattegrond gratis af te halen met alle mozaïeken erop.

Naast de Mozaïeken is er ook een kunstroute. Verschillende galerieën openen special de deuren. Meer informatie hierover is ook te vinden op de plattegrond. ‘s middag is de prijsuitreiking voor de deelnemers.
 

Hotel tijdens het de Bloemenmozaïeken

De Bloemen mozaïeken is onderdeel van het paasweekend in de Bollenstreek. Tijdens dit weekend zijn er vele evenementen in en rondom de Bollenstreek. Het is dan ook een ideale periode om een weekend of weekje vakantie in te plannen. Er is een ruime keuze aan hotels en b&b’s beschikbaar vanwaaruit de evenementen in het paasweekend prima te volgen zijn. Populair zijn de hotels langs het strand en bij de bloemenvelden. Met kinderen is het ook heerlijk verblijven in een van de vakantieparken.

Hieronder enkele tips:
Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen Zee en Stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 

 

 

Gegevens

Begin:
20 april – 08:00
Einde:
25 april – 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Ook een evenement toevoegen aan de Bollenstreek Uitagenda? Klik hier voor meer informatie.

 
Share this page