Home / Paasweekend vol met bloemenmozaieken in Lisse en de Zilk

 
Meld je aan voor de gratis maandelijkse Uitagenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Paasweekend vol met bloemenmozaieken in Lisse en de Zilk

20 april 2019 08:00 22 april 2019 17:00

bloem mozaïek lisse
In het paasweekend van 20 t/m 22 april 2019 zijn er in de Bollenstreek heel veel bloemenmozaïeken te bewonderen.

Bloemenmozaïeken in Lisse, De Zilk

Het maken van bloemenmozaïeken is een traditie die nog steeds erg populair is in de Bollenstreek. In meerdere dorpen zijn enthousiaste vrijwilligers actief om elke jaar weer een groot succes te maken van dit evenement. Elk mozaïek bestaat uit tienduizenden bloemetjes van voornamelijk hyacinten en kost honderden uren werk om te maken.

Bloemenmozaïeken in Lisse

In Lisse is het bloemenmozaïeken elk jaar een evenement waar jong en oud plezier aan hebben. Maar liefst 40 mozaïeken worden verspreid over het dorp tentoongesteld. De mozaïeken worden gemaakt door buurtverenigingen, scholen, ondernemers en enthousiaste inwoners.

Het programma in Lisse:

17 t/m 19 april De deelnemers beginnen met steken op woensdag 17 april en zijn tot vrijdag 19 april druk aan het maken van de bloemen mozaïeken. Door heel Lisse zie je groepjes bezig met het maken van de bloemenkunstwerken. 20 april t/m 22 april De jury keurt op zaterdagochtend de kunstwerken en de bloemenmozaïeken zijn vanaf zaterdagochtend t/m tweede paasdag 20 april te bewonderen. Bij VVV Lisse aan de Heereweg 219 (bij Museum De Zwarte Tulp) is een plattegrond gratis af te halen met alle mozaïeken erop. Naast de Mozaïeken is er ook een kunstroute. Verschillende galerieën openen special de deuren. Meer informatie hierover is ook te vinden op de plattegrond. ‘s middag is de prijsuitreiking voor de deelnemers.

Bloemenmozaïeken in de Zilk

De Bloemenmozaïeken in De Zilk zijn bekend in de hele Bollenstreek. Al sinds 1988 is de Zilk actief met het steken van de bloemenkunstwerken. Het bloemenevenement is inmiddels uitgegroeid tot een feestelijk weekend. Elk jaar staan er bijna 50 mozaïeken in de vier verschillende categorieën. Er valt in en rond De Zilk het nodige te bewonderen.

Het programma in de Zilk:

Zaterdag 20 april (onder voorbehoud)

  • 09.00 uur  Jurering mozaïeken
  • 10.00 uur  De Duinrand Express start met rondes langs de mozaïeken
  • 17.00 uur  Bekendmaking en prijsuitreiking bij het mozaïek van de FC

Maandag 22 april (onder voorbehoud)

  • 10.00 uur  Aanvang rommelmarkt St. Jeugdwerk (zoutopslag)
  • 12.00 uur  Aanvang De Zilk Culinair
  • 12.00 uur  Divers muzikaal programma
  • 17.30 uur  Bekendmaking van de Publieksprijs
  • 18.30 uur  Einde programma

Informatieboekje

Niet alleen voor de jury, maar ook voor jou is het zeker de moeite waard om een tocht langs alle mozaïeken te maken. Om geen enkel kunstwerk te missen, kun je op diverse plaatsen in De Zilk een informatieboekje meenemen. Hierin staan alle deelnemers en de locaties van de mozaïeken vermeld. Alle inwoners van De Zilk krijgen dit boekje automatisch in de bus. 

Publieksprijs

Naast de prijzen die door de jury worden toegekend, mag ook het publiek een keuze maken. In het informatieboekje vindt je een formulier om op jouw favoriete mozaïek te stemmen. Je kunt het formulier tot zondag 16.00 uur inleveren in de ton op de Zilkerduinweg aan het eind van de route. Onder de inzendingen worden drie taarten verloot. De publieksprijs bestaat uit een geldbedrag en een wisselbeker.

Hotel tijdens het de Bloemenmozaïeken

De Bloeme mozaïeken is onderdeel van het paasweekend in de Bollenstreek. Tijdens dit weekend zijn er vele evenementen in en rondom de Bollenstreek. Het is dan ook een ideale periode om een weekend of weekje vakantie in te plannen. Er is een ruime keuze aan hotels en b&b’s beschikbaar vanwaaruit de evenementen in het paasweekend prima te volgen zijn. Populair zijn de hotels langs het strand en bij de bloemenvelden. Met kinderen is het ook heerlijk verblijven in een van de vakantieparken. Hieronder enkele tips:

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen Zee en Stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.      

Gegevens

Begin:
20 april – 08:00
Einde:
22 april – 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Ook een evenement toevoegen aan de Bollenstreek Uitagenda? Klik hier voor meer informatie.

 
Share this page