Home /

 
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Bomen tekenen

29 augustus 2020 09:00 12:00

Ga mee naar buiten! Dit is de eerste Struinen & Tekenen workshop van Struinkunst – een combinatie van wandelen en leren tekenen. Deze pilotworkshop kost €32,00 (normaal: €37,50).

Nog leuker dan leren tekenen is buiten leren tekenen! De Struinen & Tekenen workshops zijn een combinatie van leren tekenen en struinen door de duinen. In de Waterleidingduinen mag je namelijk van de paden af. Hartstikke spannend en ik neem je graag mee op avontuur. Ik ben geen bioloog of historicus, maar ik kom al vele jaren in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kan best veel over het gebied vertellen. Tijdens het wandelen doen we inspiratie op en we stoppen op verschillende plekken om te tekenen.

Over de workshop

Tijdens deze workshop leer ik je op een toegankelijke manier de basisprincipes van het tekenen. Na een paar korte tekenoefeningen om in te komen leg ik je de theorie van het tekenen uit. Ik leer je een tekening opbouwen, kijken naar verhoudingen, structuren maken en schaduwen toevoegen. Daarna gaan we voor het ‘echte’ werk en maken we een tekening van een boom. Op een fijne plek, midden in de duinen, zoek je zelf een mooi onderwerp uit. Ik loop rond, geef tips en adviezen en beantwoord je vragen. Na afloop komen we weer bij elkaar en bespreken we onze bevindingen. De workshop duurt 2,5 – 3 uur waarvan we ongeveer 1 uur wandelen.

Voor wie?

Heb je altijd al willen tekenen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Of lukt het je niet om een onderwerp goed op papier te krijgen? Dan is deze workshop voor jou. De methode die ik gebruik is voor iedereen toe te passen en met mijn tips heb je voldoende handvatten om thuis verder te oefenen. Tijdens het tekenen mag je zelf kiezen of je rustig in je eentje wil tekenen of juist in een groepje.

Over Lisette

Ik, Lisette Marije, volgde een grafische opleiding en CMV Kunsteducatie en ben kunstenaar/vormgever. Hoewel mijn kunst grotendeels abstract is, vormt het tekenen naar de waarneming de basis. Het mooiste aan lesgeven vind ik het ‘wauw-ik-kan-dit-ook-moment’, want elk mens heeft een enorm creatief potentieel, waarbij het gaat om het vinden van je eigen stem. Hier lees je meer over Struinkunst en over mij.

€32,00
Ook een evenement toevoegen aan de Bollenstreek Uitagenda? Klik hier voor meer informatie.

 
Share this page