Het dorp Lisse ligt midden in de bollenvelden, tussen het brede strand, de duinen en de uitgebreide Kagerplassen. Het bloemendorp is het historisch centrum van de wereldwijde bloembollenhandel en de vestigingsplaats van Bloemenpark Keukenhof. Lisse heeft een gezellig centrum met vele restaurants en winkels.

Het dorp heeft een rijke historie en ontstond al in 1198. Er zijn veel monumenten en landgoederen. In het voorjaar zijn de bloeiende tulpenvelden en Bloemenpark Keukenhof de populairste attractie maar ook in de rest van het jaar is het dorp een bezoek waard.

Dagje uit in Lisse

Lisse ligt in het hart van de Bollenstreek en er is verrassend veel te doen. Veel bezoekers kennen het dorp alleen van de bloemenvelden en Keukenhof in het voorjaar maar er is zoveel meer te ontdekken. Hieronder hebben we de leukste tips verzameld voor een heerlijk dagje uit.

De bollenvelden in Lisse

bollenvelden
bollenvelden in Lisse

De Bollenvelden van Lisse zijn wereldberoemd. Elk voorjaar trekken de kleurrijke tulpenvelden dan ook veel bezoekers vanuit de hele wereld. De bloemenvelden zijn te bewonderen tijdens een heerlijke fietsroute of wandelroute. Wil je weten waar en wanneer de bollenvelden bloeien? Kijk dan op de Flower Map.

Het is niet toegestaan om zomaar een bloemenvelden in te lopen. Wel zijn er verschillende kwekers die bezoekers wel de kans geven om geweldige bloemenfoto’s te maken.

Attracties, musea en experiences

Keukenhof voor kinderen
Bloemenpark Keukenhof in Lisse

De meest bekende attractie in Lisse is Bloemenpark Keukenhof dat elk voorjaar ruim 1 miljoen bezoekers heeft in slechts 8 weken. Maar er is nog veel meer te beleven in het dorp.

Rondom Lisse zijn ook veel attracties, musea en dierentuinen te vinden.

Actieve en sportieve uitjes

Bollenstreek fietsroute
Bollenstreek fietsroute

In en rondom Lisse is van alles te beleven. Een actief uitje is dan ook snel gevonden. Ga jij op pad met een van de fietsroutes of wandelroutes? Of ga je lekker zwemmen in het binnenzwembad De Waterkanten.

Sightseeing in de omgeving

Elektrische scooter verhuur Noordwijk
Sightseeing met een elektrische scooter. Foto: Have Fun Events

Vanuit Lisse geniet je uiteraard in het voorjaar van de bloemenvelden maar ook in de andere jaartijden is er van alles te ontdekken. Het strand, de duinen en het Hollandse plassengebied zijn allemaal dichtbij. Ontdek de streek met een fietsroute, wandelroute of een autoroute. Er zijn ook nog avontuurlijkere manieren. Huur bijvoorbeeld eens een elektrische scooter, een solex of boek een leuke sightseeing tour. De tours zijn vanaf 2 personen te boeken maar ook mogelijk als groepsuitje.

Culinair genieten in Lisse

Dorpshart Lisse
Terras in het winkelcentrum van Lisse

Bloemendorp Lisse heeft een groot aanbod aan restaurants. Of je nu tijdens het winkelen een kopje koffie wil drinken, wil lunchen of uitgebreid dineren, het is mogelijk in dit bloemendorp. Het dorp is ook bekend om zijn vele terrassen waar je heerlijk kan genieten van een hapje en een drankje in de zon.

Winkelen

markt centrum lisse
De jaarmarkt in Lisse

Het centrum van Lisse is gezellig en heeft een uitgebreid aanbod aan restaurants, winkels, een museum over de bloembollenteelt en een bioscoop / theater. Er worden geregeld gezellige markten gehouden. In de buurt van het dorp kan je ook uitgebreid winkelen. Bezoek bijvoorbeeld The Styles Outlet Center of het grootste winkelcentrum van Nederland: The Mall of the Netherlands.

In de omgeving zijn nog veel meer leuke uitjes. Kijk op de Leukste uitjes in de buurt van Lisse.

Overnachten in Lisse

restaurants in lisse
Dorpsplein ‘t Vierkant in Lisse

Lisse heeft voor een klein dorp veel accomodaties. Dit komt door het gezellige centrum en de gunstige ligging. In het voorjaar zijn de bollenvelden en Bloemenpark Keukenhof natuurlijk een grote trekker maar ook het strand, de duinen en het uitgebreide Hollandse plassengebied is populair. Tel daarbij op dat in de buurt veel historische steden liggen en je hebt de ideale locatie om te overnachten in Nederland.

In de omgeving van Lisse zijn ook veel accomodaties. Kijk op overnachten in de buurt van Lisse.

Evenementen in Lisse

bloemencorso bollenstreek 2017 lisse noordwijk keukenhof
Bloemencorso in Lisse

Lisse heeft een rijk verenigingsleven en er worden veel evenementen georganiseerd. Hieronder onze top 5 evenementen:

Bekijk onze volledige uitagenda voor meer evenementen in de buurt van Lisse.

Bereikbaarheid Lisse

Keukenhof Express Bus
Hoe reis je naar Lisse

Lisse ligt centraal in de Randstad en is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Tijdens de openingsperiode van Keukenhof rijden er ook speciale Keukenhof bussen vanaf verschillende treinstations.

Ontdek Holland vanuit Lisse

Bollenstreek plattegrond
De centrale ligging van Lisse

Lisse is de ideale uitvalsbasis om Holland te ontdekken. Vanuit Lisse ben je zo bij het strand, de duinen en de Hollandse plassen. Ook liggen er rondom het bloemendorp geweldige steden zoals: Leiden, Amsterdam, Delft, Haarlem, Rotterdam en Den Haag. Ook zijn attracties zoals De Zaanse Schans, de kaasmarkten en verschillende attractieparken en dierentuinen goed bereikbaar.

Weer en klimaat in Lisse

Lisse ligt dicht bij de kust en profiteert van het aantrekkelijke zeeklimaat.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page