De Bollenburcht in Voorhout

Home / Winkelen in de Bollenstreek / Streekproducten / De Bollenburcht in Voorhout

 

De Bollenburcht is een kleinschalige toeristische attractie, gelegen in Voorhout. Tijdens Bollenstreek Bloeit zijn er allerlei activiteiten te ondernemen.

De Bollenburcht is vanaf 15 mei gesloten. Van van 13 september t/m 29 oktober 2017 is De Bollenburcht geopend voor de bloembollenverkoop.

Hoofdattractie is de historische bollenschuur met o.a. het grote panorama doek De Blauwe Tram. Ook zijn er in de bollenschuur kunstexposities te bekijken.

Er is een filmzaal met nostalgische films over de bloembollencultuur end e Bollenstreek.

Bloemenshowtuin

Buiten is de Kasteeltuin waar een grote bloemenshowtuin is met honderden soorten bloembollen.

Pluktuin

Ook is er een pluktuin waar je je eigen verse bloemen kan plukken. Zo uit de grond. Verser kan niet!

Ruïne van Kasteel Teylingen

Tegenover de Bollenburght ligt de Ruïne van Kasteel Teylingen. Dit imposante bouwwerk is te bezoeken van 1 maart tot 31 oktober en is perfect te combineren met een bezoek aan de Bollenburcht.

Bustour door de Bollenstreek

Vanuit de Bollenburcht worden bustochten georganiseerd van ongeveer een uur. Elke tour heeft een gids, die geboren en getogen is in de bollenstreek. De gids vertelt je alles over wat er onderweg te zien is.

Fiets- en wandelroutes

De Bollenburcht ligt aan populaire fiets- en wandelroutes. Je kan dus prima vanuit de Bollenburcht de Bollenstreek verkennen. Ze helpen je graag op weg, ook met fietsroutes. Elektrische fietsen kunnen worden opgeladen.

Openingstijden

In het voorjaar is de Bollenburcht geopend van zaterdag 1 april t/m zondag 14 mei, dagelijks van 11.00-17.00 uur, op zondag vanaf 12.00 uur. Vanaf 1 maart verkoopt de Bollenburcht aan de voorzijde van het gebouw al bloembollen op pot (hyacinten, narcissen, druifjes, tulpen etc.).

In het najaar is de Bollenburcht geopend op woensdag t/m zaterdag in de periode van 13 september t/m 29 oktober van 11.00 tot 17.00 uur. Dan verkopen ze bloembollen aan particulieren in de Bollenmarkt.

Bereikbaarheid

Met de auto

Je kan navigeren naar het adres Teylingerlaan 13 in Voorhout. Je kan gratis parkeren op het eigen terrein.

Met het openbaar vervoer

De Bollenburcht is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Neem buslijn 50 en stap uit bij halte Van Pallandtlaan in Sassenheim.

Adresgegevens

  • De Bollenburcht
  • Teylingerlaan 13
  • 2215 RT Voorhout
  • Website: De Bollenburcht
 
Share this page