Naturalis : T. rex in Town in Leiden

Home / Zien & doen in de Bollenstreek / Musea in de Bollenstreek / Naturalis : T. rex in Town in Leiden

 

Vanaf zaterdag 10 september 2016 staat Naturalis in Leiden in het teken van dino’s.

Dino’s komen tot leven

Reis ruim 66 miljoen jaar terug in de tijd en ga op avontuur! Door de levensechte dinorobots waan je je in het Krijt tijdperk. Het ging er toen een stuk anders aan toe…

Een T. rex neemt een hapje van zijn lievelingseten, Triceratops, een ander is in gevecht met Ankylosaurus.

animatronics_2

Oog in oog met een T. rex

Het middelpunt van de tentoonstelling is de T. rex. Het skelet is een van de drie meest complete ter wereld. Een T.rexschedel is heel erg zwaar en wordt dan ook vaak niet tentoongesteld op het skelet, maar bij Naturalis wel!. Het skelet geeft een hoop prijs over het leven van de T. rex. Zo zijn er vergroeiingen te zien die duiden op ziektes en andere beschadigingen vertellen ons dat Trix heeft gevochten. Goed opletten dus!

Fiets jij sneller dan T. Rex?

Na het indrukwekkende skelet van T.rex komen er vast allerlei vragen opborrelen. Wetenschappers geven antwoord op verschillende onderzoeksvragen, maar je kunt ook zelf aan de slag! Zo kom je erachter of je een goede dinosnack zou zijn door met je hele familie op de weegschaal te staan. Of had T. rex misschien toch grotere trek? En wat als je achternagezeten zou worden door T. rex, fiets jij dan hard genioeg om niet te worden verslonden?

Graven in de dinotijd

Ben jij niet bang om je handen vies te maken? Mooi! Graaf dan zelf een fossiel op om vervolgens jouw vondst te vergelijken met schelpen, tanden, schedels en andere botten van vroeger en nu. Of bouw een dinowereld met speelgoeddino’s, planten, echte stenen en fossiele en verken het leven van T. rex.

graaf_dinotijd

Kijk mee in het Dinolab

Het lievelingsmaaltje van T.rex was Triceratops. Het is dan ook niet gek dat er bij de opgraving van T. rex ook triceratopsen werden gevonden. In het Dinolab kijk je over de schouders van de preparatuers terwijl zij triceratopsfossielen schoonmaken. Vraag ze het hemd van het lijf!

Openingstijden Naturalis

Naturalis is doordeweeks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. In het weekend en tijdens schoolvakanties van 10.00 uur tot 18.00 uur geopend. Naturalis is slechts drie dagen per jaar gesloten: 27 april, 3 oktober en 25 december.

Prijs van tentoonstelling T. rex in Town!

Tickets voor T.rex in Town zijn alleen online tekoop. Volwassenen betalen € 13,50, jongeren tot en met 17 jaar € 10. Koop je ticket HIER

 

 
Share this page