Katwijk

Home / The villages of Holland / Katwijk Beach

 

Katwijk Beach is perhaps the most pleasant seaside resort in the Netherlands. The atmosphere is ideal for families and people who just want to enjoy the beach, dunes and cosiness. The fishing village is a small-scale bathing resort with character and an ideal place to spend time with friends or family. You will not find any high-rise buildings on the boulevard, which reinforces the friendly character of the seaside resort.

Katwijk Beach

More than just a beautiful beach

The beach is wide and there are many facilities to make it easy for you as a visitor. Pay a visit to one of the beach pavilions in Katwijk or enjoy the wide range of beach houses where you can enjoy an overnight stay on the beach. But there is more. Take a walk in the extensive dune area or go shopping in the beautiful Zeezijde shopping area.

Het strand is breed en er zijn vele faciliteiten om het jou als bezoeker makkelijk te maken. Breng eens een bezoek aan een van de strandpaviljoens in Katwijk of geniet van het ruime aanbod aan strandhuisjes waar je heerlijk kan genieten van een overnachting op het strand. Maar er is meer. Ga bijvoorbeeld wandelen in het uitgebreide duingebied of ga shoppen in het mooie winkelgebied Zeezijde.

Dagje uit in Katwijk

Natuurlijk zijn er rondom het dorp leuke activiteiten te ondernemen maar ook in Katwijk zelf is er genoeg vertier voor een leuk dagje uit. Hieronder geven we een aantal tips voor een heerlijke dagje uit in Katwijk.

Evenementen in Katwijk

Katwijk is ook een badplaats met heel veel leuke evenementen voor jong & oud. Ieder jaar vinden er tot wel 300 grote en kleine evenementen plaats. Het kan daarom niet anders dat er iets bij zit wat je leuk vindt! Zo is er bijna ieder weekend wel ergens live muziek en zijn er vaak culturele workshops, tentoonstellingen en exposities. Wij hebben de top 10 evenementen voor je op een rijtje gezet:

  1. De (toeristen)markten in Katwijk
  2. Kippenloop
  3. Halve Marathon van Katwijk
  4. Flower Parade Rijnsburg

Bereikbaarheid Katwijk

Gelegen aan de kust op de zuidkant van de Bollenstreek en grenzend aan Wassenaar is het vissersdorp een ideale locatie voor een dagje uit of voor een vakantie in Nederland. De badplaats is goed bereikbaar vanuit verschillende steden in de Randstad.

Met de auto naar Katwijk

Katwijk is een badplaats waar je prima met je auto naar toe kan gaan. Het vissersdorp is vanaf de A4 en de A44 snel te bereiken. In de duinen is een moderne parkeergarage gebouwd waar je eenvoudig en voordelig je auto kan parkeren (op zondag zelfs gratis). Kijk hier voor meer informatie over parkeren in Katwijk.

Met het openbaar vervoer naar Katwijk

Katwijk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er is geen treinstation maar vanuit Leiden, Den Haag en Haarlem zijn er verschillende busverbindingen. Een van de buslijnen is de Bollenstreek bus (bus 90). Voor actuele buslijnen en tijden kijk op 9292.nl

Overnachten in Katwijk

Strandhuisje Katwijk

Katwijk is door de ideale ligging aan de kust perfect als vakantiebestemming. Vanuit het dorp ontdek je Nederland op zijn moois. Er zijn veel vakantieparken, hotels en bed & breakfasts te vinden. Bekijk ons overzicht met hotels in Katwijk.

Tips Bollenstreek

Come and enjoy between beach and city and discover Holland from the most beautiful holiday region of the Netherlands. View our tips below.

 
Share this page