dahlia festival 2023

Home / Blog / Dahlia Festival 2023 | Ontdek de zomerbloemen van Nederland

 

Kom genieten van de zomerbloemen van Nederland tijdens het Dahlia Festival van zaterdag 12 augustus t/m zondag 15 oktober 2023. Er zijn verschillende (show)tuinen waar je de kleurrijkste bloemen van Nederland kan ontdekken. Alle showtuinen zijn verbonden met de Bollenstreek Bloemenroute. Deze fietsroute van 35 kilometer komt ook langs het strand, de duinen en de gezellige bloemendorpen Lisse en Noordwijkerhout. Uiteraard zijn er ook weer verschillende sightseeing tours beschikbaar die je individueel of met een groep kan doen.

Dahlia Festival activiteiten

In de nazomer van 2023 is het weer tijd voor de leukste Dahlia activiteiten. In de afgelopen jaren is de aandacht voor de veelzijdige Dahlia zomerbloemen enorm toegenomen en dat is terug te zien in het aantal showtuinen en Dahlia bloemenevenementen in de Bollenstreek.

Fiets de Bollenstreek Bloemenroute | 35 km

Geniet tijdens een heerlijke fietsroute van de iconen van de Bollenstreek met de Bollenstreek Bloemenroute. De fietsroute is 35 kilometer en brengt je langs strand, duinen en verschillende dahlia showtuinen in de Bollenstreek. Ook geniet je van schitterende monumenten en de gezellige dorpen Noordwijkerhout en Lisse. Hoogtepunten zijn de dahliatuin in de Kasteeltuinen van Keukenhof en een bezoek aan De Tulperij.

Uiteraard kan je de Bloemenroute fietsen met je eigen fiets. Heb je geen zin om je eigen fiets mee te nemen? Huur dan een fiets bij een van de fietsverhuurders in de Bollenstreek. Ook is er een mogelijkheid om een fietstour te doen onder begeleiding van een lokale gids. Meer informatie over deze fietstour met gids vindt je hieronder.

Bloembollenkwekerij De Tulperij

In het voorjaar is De Tulperij al prachtig met bloeiende tulpenvelden maar deze gezellige bollenkwekerij is ook tijdens het Dahlia Festival geopend. De grote CNB Dahlia showtuin zorgt in de zomer voor een zeer kleurrijke omgeving in de bloemenkas en op het terras kan je genieten van een heerlijke kop koffie of thee. Ook kan je deelnemen aan een van de Nederlandse of Engelse rondleidingen, is er een dahlia pluktuin en een speurtocht voor kinderen. Ook kan je bij De Tulperij terecht voor het kopen van je tulpenbollen. Verser kan je ze niet krijgen. Kortom er is heel veel te beleven bij De Tulperij deze zomer!

De Dahlia excursie kost € 6,95 p.p. Kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen slechts € 3,95 en dit is inclusief speurtocht. De rondleidingen zijn elke dag om 10.30 uur en 14.00 uur te reserveren.

De Tulperij is open van 12 augustus t/m 15 oktober 2023. Openingstijden dinsdag t/m zondag: 9.30-17.00 uur. Op maandag is De Tulperij gesloten.

Dahliatuinen bij Kasteel Keukenhof

De Kasteeltuinen van Keukenhof zijn elke zomer al schitterend en vanaf 7 augustus t/m 15 oktober 2023 is het nog meer genieten op het landgoed. Tijdens het Dahlia Festival bloeien de dahlia showtuinen namelijk volop op het landgoed. Dit jaar zijn de dahlia tuinen extra groot en geniet je dus nog meer van de prachtige zomerbloemen met Kasteel Keukenhof op de achtergrond. Het bezoeken van de dahlia tuinen op het Landgoed van Keukenhof is gratis. Ook het parkeren is gratis!

Renault Twizy Dahlia GPS tour

Dahlia tour Renault Twizy Noordwijk
Dahlia tour Renault Twizy Noordwijk

Beleef de betoverende Dahlia bloemenvelden op z’n puurst! Geniet van de kleuren, de geuren en parkeer de Twizy op de aangegeven stops zoals bij één van de grootste Dahlia bloemenvelden van Europa, een authentieke Dahlia bloemenkwekerij en de Dahlia showtuin van Kasteel Keukenhof. De audiotour vertelt je alle ins en outs over de omgeving en deelt leuke Dahlia weetjes. Deze GPS tour is alleen te boeken vanaf 12 augustus t/m 15 oktober 2023. Prijs & tijdsduur: € 85,- voor een 3 uur durende GPS audiotour voor 2 personen.

FBT dahlia showtuin bij The Tulip Barn

Tijdens het Dahlia Festival bundelen twee bedrijven in Hillegom de krachten. De FBT dahlia showtuin is in 2023 namelijk te bewonderen bij The Tulip Barn. Vanaf 11 augustus zijn de dahlia bloemen te bewonderen en vanaf september is elk weekend het horeca gedeelte van The Tulip Barn geopend. Naast de dahlia showtuin heeft The Tulip Barn ook een groot veld met zonnebloemen. Met de Bollenstreek bloemenroute fiets je eenvoudig naar The Tulip Barn.

Elektrische scooter tour langs de zomerbloemen

Elektrische scooter verhuur Noordwijk

De elektrische scooters zijn niet meer weg te denken uit het landschap van de Bollenstreek. Niet zo gek want de geluidloze elektrische scooter laat je op een duurzame manier genieten van het strand, de duinen en de schitterende Dahlia showtuinen. Met de elektrische scooter mag je ook door het duingebied rijden wat een ritje op de e-scooter extra bijzonder maakt. Je kan met de elektrische scooter ook de Bloemenroute rijden en zo lekker cruisen langs alle kleurrijke dahlia showtuinen.

Evenementen tijdens Dahlia Festival

Dahlia Festival evenementen
Dahlia Festival 2023 evenementen

In de periode van het Dahlia Festival zijn er heel veel bloemgerelateerde evenementen in de Bollenstreek.

Naast deze evenementen zijn er ook veel andere zomerse evenementen zoals toeristenmarkten en de verschillende feestweken met kermissen in de Bollenstreek. Kijk bij onze UitAgenda voor de leukste evenementen.

Hotel tijdens Dahlia Festival 2023

Hotel Lowietje Lisse
Overnachten tijdens Dahlia Festival 2022

Er zijn zo veel activiteiten te doen in de Bollenstreek tijdens het Dahlia Festival dat het eigenlijk te kort is voor een dag. Zeker als je je bezoek wil combineren met het strand, de duinen en een bezoek aan een van de historische steden van Nederland. Kom daarom ook langer dan een dag genieten in de Bollenstreek. Kies voor een hotel langs de kust of voor een hotel in de buurt van de dahlia showtuinen.

Bekijk de Dahlia showtuinen op Flowermap.nl

Wil je precies weten waar de showtuinen liggen? Vanaf 12 augustus 2023 zijn ze allemaal te vinden op onderstaande flowermap.nl.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page