Dahlia Festival 2024

Home / Blog / Dahlia Festival 2024 | Ontdek de zomerbloemen in Nederland

 

Kom genieten van de prachtige zomerbloemen in Nederland tijdens het Dahlia Festival van zaterdag 10 augustus t/m zondag 13 oktober 2024. Ontdek de kleurrijkste bloemen in diverse (show)tuinen, allemaal verbonden door de Bollenstreek Bloemenroute. Deze 35 kilometer lange fietsroute voert je langs het strand, door de duinen en door de gezellige bloemendorpen Lisse en Noordwijkerhout. Daarnaast zijn er verschillende sightseeing tours beschikbaar, zowel individueel als in groepsverband. Beleef de schoonheid van de dahlia’s en de unieke Bollenstreek!

Dahlia Festival activiteiten

Vanaf 10 augustus 2024 is het tijd voor de leukste zomerbloemen activiteiten tijdens het Dahlia Festival. In de afgelopen jaren is de veelzijdige Dahlia zomerbloem enorm in populariteit toegenomen. Dit is onder andere te danken aan de aandacht die de fotogenieke bloem krijgt op Instagram, TikTik en andere populaire social media. Deze populariteit is ook terug te zien in het aantal showtuinen en Dahlia bloemenevenementen in de Bollenstreek.

Fiets de Bollenstreek Bloemenroute | 35 km

Een belangrijke rode draad tijdens het Dahlia Festival is de 35 kilometer lange fietsroute Bollenstreek Bloemenroute. Deze route brengt je langs strand, duinen en verschillende dahlia showtuinen in de Bollenstreek. Ook geniet je van schitterende monumenten en de gezellige dorpen Noordwijkerhout en Lisse. Hoogtepunten zijn de dahliatuin in de Kasteeltuinen van Keukenhof en een bezoek aan de dahlia showtuin bij De Tulperij.

Fietstocht met gids langs de zomerbloemen

Uiteraard kan je de Bloemenroute fietsen met je eigen fiets. Heb je geen zin om je eigen fiets mee te nemen? Huur dan een fiets bij een van de fietsverhuurders in de Bollenstreek. Ook is er een mogelijkheid om een fietstour te doen onder begeleiding van een lokale gids. Deze fietstocht is inclusief huurfiets en start bij Bloembollenkwekerij De Tulperij.

Fietstocht met gidsPrijs
Volwassenen (12+)€ 39,50Reserveer

Kinderen van 1 tot 5 jaar (9 – 22 kg) kunnen op verzoek in een kinderzitje reizen. Volg de instructies na aankoop.

Bloembollenkwekerij De Tulperij

In het voorjaar is De Tulperij al prachtig met bloeiende tulpenvelden maar deze gezellige tulpenbollenkwekerij is ook tijdens het Dahlia Festival geopend. De grote CNB Dahlia showtuin zorgt in de zomer voor een zeer kleurrijke omgeving in de bloemenkas en op het terras kan je genieten van een heerlijke kop koffie of thee. Ook kan je deelnemen aan een van de Nederlandse of Engelse rondleidingen, is er een dahlia pluktuin en een speurtocht voor kinderen. Ook kan je bij De Tulperij terecht voor het kopen van je tulpenbollen. Verser kan je ze niet krijgen. Kortom er is heel veel te beleven bij De Tulperij deze zomer!

De Dahlia excursie kost € 7,95 p.p. Kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen slechts € 4,95 en dit is inclusief speurtocht. De rondleidingen zijn elke dag. Bekijk hier de starttijden (reserveren is verplicht).

De Tulperij is open van 8 augustus t/m 10 oktober 2024. Openingstijden 9.30-17.00 uur.

Dahliatuinen bij Kasteel Keukenhof

De Kasteeltuinen van Keukenhof zijn elke zomer al schitterend en vanaf 10 augustus t/m 13 oktober 2024 is het nog meer genieten op het landgoed. Tijdens het Dahlia Festival bloeien de dahlia showtuinen namelijk volop op het landgoed. Dit jaar zijn de dahlia tuinen extra groot en geniet je dus nog meer van de prachtige zomerbloemen met Kasteel Keukenhof op de achtergrond. Het bezoeken van de dahlia tuinen op het Landgoed van Keukenhof is gratis. Ook het parkeren is gratis!

Renault Twizy Dahlia GPS tour

Dahlia tour Renault Twizy Noordwijk
Dahlia tour Renault Twizy Noordwijk

Beleef de betoverende Dahlia bloemenvelden op z’n puurst! Geniet van de kleuren, de geuren en parkeer de Twizy op de aangegeven stops zoals bij één van de grootste Dahlia bloemenvelden van Europa, een authentieke Dahlia bloemenkwekerij en de Dahlia showtuin van Kasteel Keukenhof. De audiotour vertelt je alle ins en outs over de omgeving en deelt leuke Dahlia weetjes. Deze GPS tour is alleen te boeken vanaf 10 augustus t/m 13 oktober 2024. Prijs & tijdsduur: € 85,- voor een 3 uur durende GPS audiotour voor 2 personen. Bekijk hieronder direct de beschikbaarheid van de Twizy Tours.

FBT dahlia showtuin

Tijdens het Dahlia Festival 2024 zal de FBT dahlia showtuin te bewonderen zijn op de Zilkerbinnenweg 78 in de Zilk. Vanaf 10 augustus zijn de dahlia bloemen te bewonderen. Met de Bollenstreek bloemenroute fiets je eenvoudig naar deze showtuin.

Elektrische scooter tour langs de zomerbloemen

Elektrische scooter verhuur Noordwijk

De elektrische scooters zijn niet meer weg te denken uit het landschap van de Bollenstreek. Niet zo gek want de geluidloze elektrische scooter laat je op een duurzame manier genieten van het strand, de duinen en de schitterende Dahlia showtuinen. Met de elektrische scooter mag je ook door het duingebied rijden wat een ritje op de e-scooter extra bijzonder maakt. Je kan met de elektrische scooter ook de Bloemenroute rijden en zo lekker cruisen langs alle kleurrijke dahlia showtuinen.

Evenementen tijdens Dahlia Festival

Dahlia Festival evenementen
Dahlia Festival 2024 evenementen

In de periode van het Dahlia Festival zijn er heel veel bloemgerelateerde evenementen in de Bollenstreek.

Naast deze evenementen zijn er ook veel andere zomerse evenementen zoals toeristenmarkten en de verschillende feestweken met kermissen in de Bollenstreek. Kijk bij onze UitAgenda voor de leukste evenementen.

Hotel tijdens Dahlia Festival 2024

Hotel de Duif Lisse Keukenhof
Hotel de Duif Lisse Keukenhof

Er zijn zo veel activiteiten te doen in de Bollenstreek tijdens het Dahlia Festival dat het eigenlijk te kort is voor een dag. Zeker als je je bezoek wil combineren met het strand, de duinen en een bezoek aan een van de historische steden van Nederland. Kom daarom ook langer dan een dag genieten in de Bollenstreek. Kies voor een hotel langs de kust of voor een hotel in de buurt van de dahlia showtuinen.

Bekijk de Dahlia showtuinen op Flowermap.nl

Wil je precies weten waar de showtuinen liggen? Vanaf 10 augustus 2024 zijn ze allemaal te vinden op onderstaande flowermap.nl.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page