Home / Bloemenpark Keukenhof in Lisse – openingstijden, prijzen en parkeren

 

Bloemenpark Keukenhof is in 2021 geopend vanaf zaterdag 20 maart tot en met zondag 9 mei. Het thema van het bloemenpark voor 2021 is nog niet bekend.

In 2020 mocht Keukenhof helaas niet open. Bekijk de gratis virtuele rondleidingen door Keukenhof en plan alvast je bezoek voor 2021.

Keukenhof, de lentetuin van Nederland

De Keukenhof in Lisse is de grootste tulpentuin ter wereld met ruim zeven miljoen bloembollen die ieder seizoen weer worden geplant. Het is één van de mooiste attracties in Nederland, waar ook veel buitenlandse toeristen op af komen. Keukenhof is slechts 7 tot 8 weken per jaar geopend en trekt in die korte tijd meer dan een miljoen bezoekers. Op de kleurrijke bloemenvelden rondom de lentetuin kun je prachtige bloeiende voorjaarsbloemen zien zoals krokussen, narcissen, tulpen en hyacinten.

Wandelen tussen de tulpen

De 15 kilometer wandelpaden van de Keukenhof zijn zo aangelegd dat je een spectaculair uitzicht hebt op de heerlijk geurende bloementuinen en bloemenkassen. Tijdens je wandeling zie je unieke, wekelijks wisselende bloemenshows, schitterende vijvers en diverse paviljoens met restaurants en terrassen. Naast de schitterende bloementuinen vind je in Keukenhof ook het grootste beeldenpark van Nederland. Je kunt hier vele beelden bewonderen die gemaakt zijn door nationale en internationale kunstenaars.

Keukenhof met Kinderen

Keukenhof Speeltuin
ideaal gezinsuitje in het voorjaar

Het bloemenpark is ook erg populair bij kinderen. Naast de betoverende kleuren van de bloemen vermaken kinderen zich uitstekend in de Nijntje speeltuin. Ook is er een leuke speurtocht door het park waarbij kinderen ook nog eens wat leren over bloembollen. De kinderboerderij en een leuk doolhof maken het bloemenpark ook een ideaal gezinsuitje.

Evenementen in het bloemenpark

Keukenhof is elke dag feest. Tijdens de weekenden en vakanties worden extra evenementen georganiseerd voor jong & oud. Hieronder het overzicht van de evenementen in het bloemenpark in 2021. De evenementen voor het seizoen 2021 zijn nog niet definitief en kunnen nog veranderen..

Bekijk ook onze UitAgenda voor alle evenementen in en rondom de Bollenstreek.

Keukenhof openingstijden in 2021

De bloementuin is geopend van 20 maart t/m 9 mei 2021. Elke dag opent het park om 8:00 uur en sluit om 19:30 uur. Het is aan te raden om in de vroege ochtend of tijdens sluitingstijd het park te bezoeken. Vaak is het licht dan het mooiste en het is ook nog eens rustiger in het park.

 • Maandag 8:00 – 19:30
 • Dinsdag 8:00 – 19:30
 • Woensdag 8:00 – 19:30
 • Donderdag 8:00 – 19:30
 • Vrijdag 8:00 – 19:30
 • Zaterdag 8:00 – 19:30
 • Zondag 8:00 – 19:30

De kassa sluit om 18:00.

Prijs Keukenhof ticket in 2021

In verband met de COVID-19 maatregelen beperkt Keukenhof het aantal bezoekers per dag. Bij het kopen van je ticket kies je een datum en tijdslot voor je te verwachten aankomsttijd bij Keukenhof.

De prijs voor een Keukenhof ticket is leeftijdsafhankelijk. Het is verplicht om vooraf al je kaartje online te kopen. Het is niet mogelijk om je ticket aan de kassa te kopen. Kom je met de auto? Bestel dan gelijk een parkeerkaart.

Ook zijn er speciale combi-tickets waarbij je een retourtje koopt voor de speciale Keukenhof bus en gelijk een entreekaart voor Keukenhof krijgt.

Online tickets hoeven niet uitgeprint te worden en kunnen van een mobiele telefoon gescand worden.
Volwassenen€ 19,00Koop tickets »
Kinderen (4 t/m 17 jaar)€ 9,00Koop tickets »
Kinderen (o t/m 3 jaar)gratisKoop tickets »
Parkeerticket€ 6,00Koop tickets »
Combi-ticket met Keukenhof bus (OV)vanaf € 29,50Koop tickets »

Hoe kom je bij Keukenhof

Bollenstreek plattegrond
Keukenhof ligt midden in de Randstad

Keukenhof ligt in de buurt van vele historische steden in Holland. Om naar Keukenhof te reizen, moet je een keuze maken hoe je het liefst reist.

Met de auto naar Keukenhof

Het bloemenpark ligt tussen Amsterdam en Den Haag en is gemakkelijk te bereiken via de A4 (afslag Nieuw-Vennep) en de A44 (afslag 3 Lisse). Volg de borden ‘Keukenhof’.

Parkeren bij Keukenhof

Er is een groot parkeerterrein met vele parkeerplaatsen voor de ingang van het park. Koop online je parkeerkaart en je betaalt voor een dagkaart € 6,00. Bijkomend voordeel is dat je niet in de rij hoeft te staan voor een parkeerkaart.

Met de bus naar Keukenhof

Keukenhof is ook zeer goed bereikbaar met openbaar vervoer. Er zijn speciale Keukenhof bussen die vanuit verschillende treinstations rechtstreeks naar het bloemenpark rijden. Ook zijn er speciale combi-tickets waardoor je goedkoop kan reizen vanaf Amsterdam, Schiphol, Haarlem en Leiden. Met de combi-tickets krijg je een retour buskaartje en entree voor het bloemenpark. Bestel je combi-ticket online om de rijen bij de verkooppunten te ontlopen.

Keukenhof Combi-tickets zijn beschikbaar voor de volgende buslijnen:

Vertrek bushalteBusPrijs
Amsterdam
RAI Station
852€ 34,50Koop tickets »
Schiphol858€ 29,50Koop tickets »
Haarlem
Centraal Station
50€ 29,50Koop tickets »
Leiden
Centraal Station
854€ 29,50Koop tickets »
Hoofddorp
Centraal Station
859€ 29,50Koop tickets »
Noordwijk90€ 29,50Koop tickets »

Plattegrond van Keukenhof

Het bloemenpark is overzichtelijk en zelfs op drukke dagen kan je nog rustige gedeeltes in het park vinden. Bekijk de plattegrond van het park alvast en plan je bezoek vanuit huis.

De plattegrond van Keukenhof 2020
De plattegrond van Keukenhof 2020

Geniet van de bloeiende bollenvelden

fietsen keukenhof

Keukenhof zelf bestaat uitsluitend uit wandelpaden, maar tijdens een tour langs de bloeiende bollenvelden geniet je optimaal van de Nederlandse bloemen. Er zijn verschillende routes en tours beschikbaar. Afhankelijk van je voorkeur kan je kiezen uit een Keukenhof fietsroute, een Renault Twizy-tour, een elektrische scooter-tour en zelfs een helikoptervlucht boven de bloemenvelden.

Hotel in de buurt van Keukenhof en de bloemenvelden

De bloemenvelden op Keukenhof zijn zo prachtig dat steeds meer mensen ervoor kiezen om te overnachten in de buurt van de bloemenvelden. Er zijn veel mooie hotels in de buurt van de bloemenvelden die vaak ook iets goedkoper zijn dan hotels in het centrum van steden. Vanaf de Bollenstreek ben je ook in steden zoals Amsterdam, Haarlem, Leiden en Den Haag.

Bekijk onze favoriete hotels in de buurt van Keukenhof en de bloemenvelden.

Adres

 • Keukenhof Lisse Holland
 • Stationsweg 166a, 2161 AM Lisse
 • Tel: +31 252 465555
 • Website

Tips voor het bezoeken van de bollenvelden

Haal alles uit je bezoek aan de bloemenvelden van Nederland met onderstaande artikelen over.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page