Home / Bloemenpark Keukenhof in Lisse – openingstijden, prijzen en parkeren

 

Bloemenpark Keukenhof in Lisse is de plek om de lente in Nederland te vieren. Meer dan 7 miljoen tulpen, hyacinten en narcissen geven je het ultieme lente gevoel. In 2025 is de bloementuin geopend vanaf donderdag 20 maart tot en met zondag 11 mei. Kom ook geniet van de kleurrijke bloemen en plan je bezoek.

Keukenhof, de lentetuin van Europa

Bloemenpark Keukenhof in Lisse is de grootste tulpentuin ter wereld met ruim zeven miljoen bloembollen die iedere herfst weer handmatig worden geplant. Het is één van de mooiste attracties in Nederland, waar ook veel buitenlandse toeristen op af komen. Het bloemenpark is in 2025 slechts 53 dagen geopend. Het bloemenpark ligt centraal tussen de mooiste bloemenvelden van Nederland. In het bloemenpark zijn verschillende uitzichtpunten op de bollenvelden. Ook vertrekt er vanuit Keukenhof een boottocht langs de bollenvelden (extra kosten) en kan je een fiets huren bij Keukenhof. Zo kan je nog meer genieten van de krokussen, narcissen, tulpen en hyacinten.

Wat is het Keukenhof thema in 2025?

In 2025 heeft Keukenhof geen overkoepeld thema. De bloemenshows zullen ieder een eigen thema krijgen. Hierdoor is een bezoek aan Keukenhof nog afwisselender.

Het mooiste wandelpark in de lente

Keukenhof Bloemenpark in Lisse

De 15 kilometer wandelpaden van de Keukenhof zijn zo aangelegd dat je een spectaculair uitzicht hebt op de heerlijk geurende bloementuinen en bloemenkassen. Tijdens je wandeling zie je unieke, wekelijks wisselende bloemenshows, schitterende vijvers en diverse paviljoens met restaurants en terrassen. Naast de schitterende bloementuinen vind je in Keukenhof ook het grootste beeldenpark van Nederland. Je kunt hier vele beelden bewonderen die gemaakt zijn door nationale en internationale kunstenaars.

Keukenhof met Kinderen

Keukenhof Speeltuin
ideaal gezinsuitje in het voorjaar

Het bloemenpark is ook erg populair bij kinderen. Naast de betoverende kleuren van de bloemen vermaken kinderen zich uitstekend in de Nijntje speeltuin. Ook is er een leuke speurtocht door het park waarbij kinderen ook nog eens wat leren over bloembollen. De kinderboerderij en een leuk doolhof maken het bloemenpark ook een ideaal gezinsuitje.

Evenementen in het bloemenpark

Keukenhof is elke dag feest. Tijdens de weekenden en vakanties worden extra evenementen georganiseerd voor jong & oud. Hieronder het (voorlopige) overzicht van de evenementen in het bloemenpark in 2025.

DatumEvenement
20 maart – 23 maartKeukenhof openings weekend
28 maart – 29 maart Oud-Hollands Weekend
31 maart – 1 aprilKeukenhof paasweekend
16 april Nijntje middag in Keukenhof
12 april Bloemencorso Bollenstreek
26 aprilKoningsdag in Keukenhof
28 april – 2 meiFien en Teun in Keukenhof
10 mei – 11 meiRomantiek in Keukenhof (moederdag)

Bekijk ook onze UitAgenda voor de leukste evenementen in en rondom de Bollenstreek.

Wat zijn de openingstijden van Keukenhof in 2025?

De bloementuin is geopend van 20 maart t/m 11 mei 2025. Elke dag opent het park om 8:00 uur en sluit om 19:30 uur. In 2025 is het noodzakelijk om je ticket online te kopen. Hierbij moet je aangeven op welke dag en op welk tijdstip je het bloemenpark gaat bezoeken. Wij raden aan om in de vroege ochtend of tijdens sluitingstijd het park te bezoeken. Vaak is het licht dan het mooiste en het is ook nog eens rustiger in het park.

 • Maandag: 8:00 – 19:30
 • Dinsdag: 8:00 – 19:30
 • Woensdag: 8:00 – 19:30
 • Donderdag: 8:00 – 19:30
 • Vrijdag: 8:00 – 19:30
 • Zaterdag: 8:00 – 19:30
 • Zondag: 8:00 – 19:30

Wat is de prijs van een Keukenhof ticket in 2025?

De prijs voor een Keukenhof ticket is leeftijdsafhankelijk. Het is in 2025 verplicht om vooraf al je kaartje online te kopen. Het is niet mogelijk om je ticket aan de kassa te kopen. Kom je met de auto? Bestel dan gelijk een parkeerkaart.

Online tickets hoeven niet uitgeprint te worden en kunnen van een mobiele telefoon gescand worden.

Keukenhof ticketsPrijs
Volwassenen (18+)€ 20,00Koop tickets
Kinderen (4 – 17)€ 9,00Koop tickets
Kinderen (o – 3)gratisKoop tickets
Parkeer dagkaart€ 10,00Koop tickets
Keukenhof parkgids€ 7,00Koop tickets
Fietsverhuur Keukenhof€ 11,00Reserveer fiets

Keukenhof + bus tickets

Tijdens het Keukenhof seizoen zijn er speciale Keukenhof buslijnen die je snel en voordelig naar het bloemenpark brengen. Hiervoor zijn speciale combi-tickets beschikbaar. Met dit combi-ticket krijg je een Keukenhof kaartje en een retourkaartje voor de Keukenhof bus.

BuslijnPrijs combi-ticket
852 RAI Amsterdam€ 36,50Koop tickets
858 Schiphol Airport€ 31,50Koop tickets
850 Treinstation Haarlem€ 31,50Koop tickets
854 Treinstation Leiden€ 31,50Koop tickets

Reizen naar Keukenhof?

Bollenstreek plattegrond
Keukenhof ligt midden in de Randstad

Keukenhof ligt in de buurt van vele historische steden in Holland. Reizen naar het bloemenpark is dan ook heel eenvoudig. Of je nu met de auto komt, met het openbaart vervoer reist of lekker op de fiets wilt komen.

Met de auto naar Keukenhof

Het bloemenpark ligt tussen Amsterdam en Den Haag en is gemakkelijk te bereiken via de A4 (afslag Nieuw-Vennep) en de A44 (afslag 3 Lisse). Rij je met navigatie? Gebruik dan dit navigatie adres:

 • Stationsweg 166a in Lisse

Volg de borden ‘Keukenhof‘ zodra je dicht bij het bloemenpark bent. De borden verwijzen je naar een beschikbaar parkeerterrein.

Parkeren bij Keukenhof

Er zijn twee grote parkeerterreinen met vele parkeerplaatsen bij de twee ingangen van het bloemenpark. Parkeren kost slechts € 10.00 voor een dagkaart. Let op: In 2025 moet je je parkeerticket online reserveren.

Met de bus naar Keukenhof

Het bloemenpark is ook zeer goed bereikbaar met openbaar vervoer. Er zijn speciale Keukenhof bussen die vanuit verschillende treinstations rechtstreeks naar het bloemenpark rijden. Ook zijn er speciale combi-tickets waardoor je goedkoop kan reizen vanaf Amsterdam, Schiphol, Hoofddorp, Haarlem, Leiden, Noordwijk en Katwijk. Met een combi-ticket krijg je een retour buskaartje en entree voor het bloemenpark. De combi-tickets zijn alleen online verkrijgbaar.

Bus vanuitPrijs combi-ticket
Amsterdam RAI
Keukenhof bus 852
€ 36,50Koop tickets
Amsterdam Schiphol
Keukenhof bus 858
€ 31,50Koop tickets
Haarlem Centraal Station
Keukenhof bus 850
€ 31,50Koop tickets
Leiden Centraal Station
Keukenhof bus 854
€ 31,50Koop tickets

Plattegrond van Keukenhof

Het bloemenpark is zeer ruim opgezet waardoor je in het park altijd mooie fotolocaties hebt. Met de plattegrond kan je alvast je bezoek plannen en mis je niks van het lentepark.

Keukenhof plattegrond 2025

Routes langs de bollenvelden

fietsen keukenhof

Keukenhof zelf bestaat uitsluitend uit wandelpaden binnen het park. Rondom het bloemenpark liggen de schitterende bollenvelden met tulpen, hyacinten, narcissen en krokussen. Een bezoek aam het bloemenpark is dan ook goed te combineren met een fietsroute of wandelroute.

Fietsroutes

Wandelroutes

Tours langs de bollenvelden

Naast de fiets- en wandelroutes worden er in de omgeving van het bloemenpark ook geweldige tours aangeboden. Hieronder hebben we de populairste tulpentours verzameld:

Hotel in de buurt van Keukenhof

Hotel near tulip fields Holland

De tulpenvelden zijn zo prachtig dat steeds meer mensen ervoor kiezen om te overnachten in de buurt van de bloemenvelden. Er zijn veel mooie hotels in de buurt van de bloemenvelden die vaak ook iets goedkoper zijn dan hotels in het centrum van steden. Vanaf de Bollenstreek ben je ook in steden zoals Amsterdam, Haarlem, Leiden en Den Haag.

Tips in de buurt van Keukenhof

Rondom het bloemenpark zijn veel leuke attracties, bezienswaardigheden en musea. Hieronder hebben we de leukste tips verzameld die goed te combineren zijn met een bezoek aan het bloemenpark.

Adres

 • Stationsweg 166a
 • 2161 AM Lisse
 • Website

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page