Home / Keukenhof 2020 (Lisse, Holland) – openingstijden, prijzen en parkeren

 

Keukenhof is in 2020 geopend vanaf 21 maart tot en met 10 mei. Het bloemenpark staat in 2020 in het teken van het thema ‘ A world of colours’.


Keukenhof, de lentetuin van Holland

De Keukenhof in Lisse is de grootste tulpentuin ter wereld met ruim zeven miljoen bloembollen die ieder seizoen weer worden geplant. Het is één van de mooiste attracties in Nederland, waar ook veel buitenlandse toeristen op af komen. Keukenhof is slechts 8 weken per jaar geopend en trekt in die korte tijd meer dan een miljoen bezoekers. Op de kleurrijke bloemenvelden rondom de lentetuin kun je prachtige bloeiende voorjaarsbloemen zien zoals krokussen, narcissen, tulpen en hyacinten.


Wandelen tussen de tulpen

De 15 kilometer wandelpaden van de Keukenhof zijn zo aangelegd dat je een spectaculair uitzicht hebt op de heerlijk geurende bloementuinen en bloemenkassen. Tijdens je wandeling zie je unieke, wekelijks wisselende bloemenshows, schitterende vijvers en diverse paviljoens met restaurants en terrassen. Naast de schitterende bloementuinen vind je in Keukenhof ook het grootste beeldenpark van Nederland. Je kunt hier vele beelden bewonderen die gemaakt zijn door nationale en internationale kunstenaars.


Keukenhof met Kinderen

Keukenhof Speeltuin
ideaal gezinsuitje in het voorjaar

Het bloemenpark is ook erg populair bij kinderen. Naast de betoverende kleuren van de bloemen vermaken kinderen zich uitstekend in de Nijntje speeltuin. Ook is er een leuke speurtocht door het park waarbij kinderen ook nog eens wat leren over bloembollen. De kinderboerderij en een leuk doolhof maken het bloemenpark ook een ideaal gezinsuitje.


Fietsen langs de bollenvelden

fietsen keukenhof

Keukenhof zelf bestaat uitsluitend uit wandelpaden, maar tijdens een Keukenhof fietstocht langs de bollenvelden rondom de bloementuin geniet je nog meer van de Hollandse bloemen. Heb je zelf geen fiets dan kan je bij Keukenhof een fiets huren. Bij het fietsverhuur punt op de parkeerplaats kan je een fiets huren voor 3 uur of voor de hele dag. Reserveer je fiets wel online om lange wachttijden te voorkomen en zeker te weten dat de huurfietsen niet op zijn.

Wil je wel de bollenvelden ontdekken maar doe je dit liever op een andere manier? Er zijn verschillende mogelijkheden. Afhankelijk van je voorkeur kan je kiezen uit een Renault Twizy, een elektrische scooter, een klassieke solex, een TukTuk en zelfs een helikoptervlucht behoort tot de mogelijkheden.


Evenementen in het bloemenpark

Keukenhof is elke dag feest. Tijdens de weekenden en vakanties worden extra evenementen georganiseerd voor jong & oud. Hieronder het overzicht van de evenementen in het bloemenpark in 2020. (alle evenementen zijn nog onder voorbehoud).

Bekijk ook onze UitAgenda voor alle evenementen in en rondom de Bollenstreek.


Keukenhof openingstijden 2020

De bloementuin is geopend van 21 maart t/m 10 mei 2020. Elke dag opent het park om 8:00 uur en sluit om 19:30 uur. Het is aan te raden om in de vroege ochtend of tijdens sluitingstijd het park te bezoeken. Vaak is het licht dan het mooiste en het is ook nog eens rustiger in het park.

 • Maandag 8:00 – 19:30
 • Dinsdag 8:00 – 19:30
 • Woensdag 8:00 – 19:30
 • Donderdag 8:00 – 19:30
 • Vrijdag 8:00 – 19:30
 • Zaterdag 8:00 – 19:30
 • Zondag 8:00 – 19:30

De kassa sluit om 18:00.


Prijs Keukenhof ticket 2020

De prijs voor een Keukenhof ticket is leeftijdsafhankelijk. Het is aan te raden vooraf al je kaartje te kopen zodat je niet in de rij voor de kassa hoeft te staan. Naast een Keukenhof ticket kan je online ook gelijk je parkeerkaart kopen. Zo kan je nog langer genieten van de bloeiende bloemen. Online tickets hoeven niet uitgeprint te worden en kunnen van een telefoon gescand worden.

Onderstaande prijzen zijn de prijzen van seizoen 2020.

Volwassenen€ 19,00Koop tickets »
Kinderen (4 t/m 17 jaar)€ 9,00Koop tickets »
Kinderen (o t/m 3 jaar)gratisKoop tickets »
Parkeerticket€ 6,00Koop tickets »
Combi-ticket met openbaar vervoervanaf € 25,00Koop tickets »


Met de auto

Het bloemenpark ligt tussen Amsterdam en Den Haag en is gemakkelijk te bereiken via de A4 (afslag Nieuw-Vennep) en de A44 (afslag 3 Lisse). Volg de borden ‘Keukenhof’. Je kunt parkeren (koop online je parkeerkaart voor slechts € 6,00) op het parkeerterrein.

Parkeren bij Keukenhof

Het bloemenpark is goed te bereiken met zowel de auto als met de trein en bus. Er is een groot parkeerterrein met vele parkeerplaatsen voor de ingang van het park. Koop online je parkeerkaart en je betaalt voor een dagkaart € 6,00. Bijkomend voordeel is dat je niet in de rij hoeft te staan voor een parkeerkaart.


Met het openbaar vervoer

Keukenhof is ook zeer goed bereikbaar met openbaar vervoer. Er zijn speciale bussen die rechtstreeks naar het bloemenpark rijden. Ook zijn er speciale combi-tickets waardoor je goedkoop kan reizen vanaf Amsterdam, Schiphol, Haarlem en Leiden. Met de combi-tickets krijg je een retour buskaartje en entree voor het bloemenpark. Bestel je combi-ticket online om de rijen bij de verkooppunten te ontlopen.

Keukenhof Combi-tickets zijn beschikbaar voor de volgende buslijnen:

Vertrek bushalteBusPrijs
Amsterdam
RAI Station
852€ 30,00Koop tickets »
Schiphol858€ 25,00Koop tickets »
Haarlem
Centraal Station
50€ 25,00Koop tickets »
Leiden
Centraal Station
854€ 25,00Koop tickets »
Hoofddorp
Centraal Station
859€ 25,00Koop tickets »
Noordwijk90€ 25,00Koop tickets »Plattegrond van Keukenhof

Het bloemenpark is overzichtelijk en zelfs op drukke dagen kan je nog rustige gedeeltes in het park vinden. Bekijk de plattegrond van het park alvast en plan je bezoek vanuit huis.

map_of_keukenhof_park_2017_lr.jpg__880x622_q85_crop_upscale
Plattegrond van Keukenhof

Adres

 • Keukenhof Lisse Holland
 • Stationsweg 166a, 2161 AM Lisse
 • Tel: +31 252 465555
 • Website

Tips voor het bezoeken van de bollenvelden

Haal alles uit je bezoek aan de bloemenvelden van Nederland met onderstaande artikelen over.

Keukenhof promotie video


Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen Strand en Stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page