Bollenstreek fietsroute

Home / De leukste Dagje Uit tips / Fietsen / Fietsroutes in de Bollenstreek / Tulpenroute: fietstocht langs de tulpenvelden

 

De Tulpenroute is een fietsroute van 15 kilometer langs de bollenvelden bij Keukenhof. Tijdens de route leer je meer over tulp en de Bollenstreek via de audiotour voor je eigen telefoon (Android & iPhone). Ook bezoek je een tulpenbollenkwekerij.

De Tulpenroute is te fietsen tijdens het bloemenseizoen vanaf zaterdag 20 maart t/m zaterdag 15 mei 2021.

Over de Tulpenroute

Ontdek alles over het nationale symbool van Nederland, de tulp, tijdens deze leuke fietsroute van ongeveer 15 kilometer. De route is alleen tijdens de bloeiperiode van de bollenvelden beschikbaar. Fiets de route en vier de lente!

De Tulpenroute gaat langs de mooiste tulpenvelden rondom Keukenhof en je komt ook nog eens langs historische locaties zoals Kasteel Keukenhof, het Keukenhofbos en ‘t Huys Dever. Langs de route is ook Bloembollenkwekerij De Tulperij gelegen waar je met de audiotour gratis toegang hebt tot de (familie)wandelroute langs de tulpenvelden.

Fietsroute langs de tulpenvelden

De fietsroute bestaat uit twee delen. Hierdoor kan je de route eventueel ook korter maken.

Wanneer bloeien de tulpen?

De tulpenvelden bloeien slechts enkele weken van het jaar. Gemiddeld genomen beginnen de bloemenvelden eind maart met bloeien en zijn er tot begin mei bloeiende bollenvelden. In het begin bloeien er voornamelijk narcissen, gevolgd door hyacinten en vervolgens de tulpen. Elke week geven we een bloeiverwachting.

Routebeschrijving + download

Tijdens de Tulpenroute kan je stoppen bij 14 bezienswaardigheden. Aan de hand van een audiotour (die je kunt downloaden op je mobiel) doe je allerlei (tulpen)weetjes op en kom je meer te weten over interessante bezienswaardigheden. Leuk voor jong en oud!

Corona update | Sommige locaties langs Tulpenroute mogen niet open. In de app staat per locatie de actuele opening en tips voor take away horeca en locaties van toiletten.

Tulpenroute met kinderen

Door de relatief korte afstanden is de tulpenroute ideaal om te fietsen met kinderen. Naast de bloemenvelden zijn er veel leuke stop locaties voor kinderen. Met de Tulpentour krijg je ook gratis toegang tot de familiewandeling van De Tulperij.

Om je avontuur bij de tulpen nog leukers te maken kan je ook een ouder/kind tandem huren bij een van de fietsverhuur locaties langs de Tulpenroute.

Bekijk hier het filmpje van het digitale routeboekje van de Tulpenroute:

Prijs audiotour Tulpenroute

De Tulpenroute met audiotour is te koop voor slechts € 5,00. Je kan de route vervolgens met je gezelschap fietsen. Bij de Tulpenroute krijg je het volgende:

  • Digitaal routeboekje met uitleg bij de hoogtepunten in het Nederlands, Engels of Duits.
  • Audiotour (Nederland, Engels en Duits) voor je eigen telefoon (Android, iOS) met een verhaal bij de hoogtepunten
  • Toegang tot de familiewandeling langs de tulpenvelden van De Tulperij

Route naar startpunt Tulpenroute

De Tulpenroute kan je beginnen vanaf verschillende punten. Hieronder hebben we de beste startlocaties aangegeven.

Kom je met de auto naar Lisse dan kan je starten op twee locaties.

Centrum Lisse

Wil je de Tulpenroute fietsen met je eigen fiets? Parkeer dan in het centrum van Lisse op de Bondstraat. Je kan hier gratis parkeren.

Let op | Parkeer je ergens anders in het centrum van Lisse parkeer dan niet in een blauwe zone. Daar mag je namelijk slechts 2 uur gratis parkeren.

Hotel Restaurant de Engel

Wil je de Tulpenroute fietsen met een huurfiets, tandem of huur scooter? Start dan bij Hotel Restaurant de Engel. Navigeer naar Heereweg 386 in Lisse. Er is voor de deur voldoende gratis parkeergelegenheid.

Let op | Het is verplicht om vooraf je huurfiets te reserveren. Kijk hier voor de mogelijkheid.

Kom je met het openbaar vervoer start dan bij Hotel Restaurant de Engel. Op 50 meter van deze locatie ligt bushalte Engelenbuurt in Lisse. Buslijn 50 en Qliner 361 stoppen hier. Voor actuele reisinformatie kijk op 9292.nl

Let op | Het is verplicht om vooraf je huurfiets te reserveren. Kijk hier voor de mogelijkheid.

Wil je met de fiets naar de start van de Tulpenroute? Gebruik dan het fietsknooppuntensysteem om bij knooppunt 91 in Lisse te komen.

Take away & toiletten

Langs de Tulpenroute heb je verschillende locaties waar je koffie to go en wat te eten kan halen. Zolang de restaurants en terrassen gesloten zijn gaat dit volgens het take away principe. Ook hebben verschillende locaties toiletten. In de route app staan de locaties vermeld.

Keukenhof Fietstocht met gids

Tijdens de opening van Keukenhof vertrekken elke dag twee begeleide fietstochten van Hotel Lowietje in Lisse. Voor slechts € 35,- (inclusief huurfiets) hoor je het verhaal van de bloemen van een enthousiaste lokale gids.

Meer informatie over de Keukenhof fietstocht met gids »

Flower Map

Langs de Tulpenroute zijn vele mooie bloemenvelden te bewonderen. Via onderstaande Flower Map kan je precies zien welke velden in bloei staan. Zo kan je je nog beter voorbereiden op een heerlijk dagje in het voorjaar!

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page