Bollenstreek fietsroute

Home / De leukste Dagje Uit tips / Fietsen / Fietsroutes in de Bollenstreek / Tulpenroute: ontdek je het verhaal van de Nederlandse tulp

 

De Tulpenroute is een fiets- of wandelroute van 15 kilometer langs de bollenvelden bij Keukenhof. Tijdens de route leer je meer over tulp en de Bollenstreek.

De Tulpenroute is te wandelen of fietsen vanaf zaterdag 20 maart t/m zondag 9 mei 2021.
Over de Tulpenroute

Ontdek alles over het nationale symbool van Nederland, de tulp, tijdens deze leuke fiets- of wandelroute van ongeveer 15 kilometer. De route is alleen tijdens de bloeiperiode van de bollenvelden beschikbaar. Wandel of fiets de route en vier de lente!

De Tulpenroute gaat langs de mooiste tulpenvelden rondom Keukenhof en je komt ook nog eens langs historische locaties zoals Kasteel Keukenhof, het Keukenhof bos en ‘t Huys Dever. Langs de route is ook De Tulperij gelegen waar je een kijkje kan nemen bij een echte bloembollenkwekerij.

Fietsroute of wandelroute

De Tulpenroute is opgezet als fietsroute van 15 kilometer maar is ook uitstekend te wandelen. De route bestaat ook uit twee delen. Een blauwe route van 5 kilometer en een paarse route van 10 kilometer.

Wanneer bloeien de tulpen?

De tulpenvelden bloeien slechts enkele weken van het jaar. Gemiddeld genomen beginnen de bloemenvelden eind maart met bloeien en zijn er tot begin mei bloeiende bollenvelden. In het begin bloeien er voornamelijk narcissen, gevolgd door hyacinten en vervolgens de tulpen. Elke week geven we een bloeiverwachting.

Routebeschrijving + download

De tulpenroute kan je wandelen of fietsen en volgt twee officiële Keukenhof fietsroute. Tijdens het openingsseizoen van Keukenhof volg je de bewegwijzering.

Tijdens de Flower Tour kun je stoppen bij 14 bezienswaardigheden. Aan de hand van een audiotour (die je kunt downloaden op je mobiel) doe je allerlei (tulpen)weetjes op en kom je meer te weten over interessante bezienswaardigheden. Leuk voor jong en oud!

Tulpenroute met kinderen

Door de relatief korte afstanden is de tulpenroute ideaal om te fietsen met kinderen. Naast de bloemenvelden zijn er veel leuke stop locaties voor kinderen.

Bekijk hier het filmpje over de tulpenroute:

Prijs audiotour Tulpenroute

De route is gratis te volgen door de bewegwijzering te volgen. Wil je echter het verhaal beleven koop dan voor slechts € 5,00 de Tulpenroute. Hiervoor krijg je toegang tot de audio guide die je afspeelt op je mobiele telefoon (Apple/Android).

Route naar startpunt

We adviseren de tulpenroute te starten vanaf Keukenhof. Het bloemenpark is heel eenvoudig te bereiken.

Met de auto

De Tulpenroute is vanaf de grote steden Haarlem, Amsterdam, Leiden en Den Haag binnen 30 minuten met de auto te bereiken. Wij adviseren om je auto te parkeren bij Keukenhof (ook als je het bloemenpark niet wilt bezoeken). Een dagkaart kost slechts € 6,00 en je kan, indien van toepassing, direct je gereserveerde huurfiets ophalen.

Met het openbaar vervoer

Vanuit Haarlem, Amsterdam, Leiden en Schiphol kan je eenvoudig met de Keukenhof bos voordelig naar de Flower Tour route reizen. Je komt aan bij Keukenhof en kan, indien van toepassing, direct je gereserveerde huurfiets ophalen.

Met de fiets

Wil je met de fiets naar de start van de Tulpenroute? Gebruik dan het fietsknooppuntensysteem om bij knooppunt 91 in Lisse te komen.
Keukenhof Fietstocht met gids

Tijdens de opening van Keukenhof vertrekken elke dag twee begeleide fietstochten van Hotel Lowietje in Lisse. Voor slechts € 35,- (inclusief huurfiets) hoor je het verhaal van de bloemen van een enthousiaste lokale gids.

Meer informatie over de Keukenhof fietstocht met gids »

Flower Map

Langs de Tulpenroute zijn vele mooie bloemenvelden te bewonderen. Via onderstaande Flower Map kan je precies zien welke velden in bloei staan. Zo kan je je nog beter voorbereiden op een heerlijk dagje in het voorjaar!
Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page