Bollenstreek fietsroute

Home / De leukste Dagje Uit tips / Fietsen / Fietsroutes in de Bollenstreek / Tulpenroute: fietsen langs de tulpenvelden

 

De Tulpenroute is een fietsroute van 15 kilometer langs de tulpenvelden bij bloemenpark Keukenhof en is leuk om te fietsen voor jong en oud. Natuurlijk kom je langs vele bloemenvelden maar langs de route kan je ook afstappen bij vele attracties, monumenten en tulpen showtuinen die dan ook goed te combineren zijn voor een ideaal dagje uit in de lente.

De Tulpenroute is te fietsen tijdens het bloemenseizoen vanaf donderdag 21 maart t/m zondag 12 mei 2024.

Over de Tulpenroute

Ontdek alles over het nationale symbool van Nederland, de tulp, tijdens deze leuke fietsroute van ongeveer 15 kilometer. De route is alleen tijdens de bloeiperiode van de bollenvelden in de lente beschikbaar. Met het fietsen van deze route vier je de lente!

De Tulpenroute gaat langs de mooiste tulpenvelden rondom Keukenhof en je komt ook nog eens langs historische locaties zoals Kasteel Keukenhof, het Keukenhofbos en ‘t Huys Dever. Langs de route is ook Bloembollenkwekerij De Tulperij gelegen waar je kan genieten van de bloeiende showtuin en een rondleiding langs de tulpenvelden. De fietsroute is ontwikkeld in samenwerking met flowertour.nl.

Fietsroute langs de tulpenvelden

De fietsroute combineert twee Keukenhof fietsroutes en laat je de mooiste bloemenvelden van Nederland zien. De route is eenvoudig te fietsen door de fietsbordjes (blauwe en paarse route) te volgen.

Wanneer bloeien de tulpen?

De tulpenvelden bloeien slechts enkele weken in de lente. Gemiddeld genomen beginnen de bloemenvelden eind maart met bloeien en zijn er tot begin mei bloeiende bloemenvelden. In het begin bloeien er voornamelijk narcissen, gevolgd door hyacinten en vervolgens de tulpen. Elke week geven we een bloeiverwachting. Bekijk de actuele bloeistatus op flowermap.nl

Hop off je fiets

Tijdens de Tulpenroute kan je stoppen bij heel veel bezienswaardigheden. Hop off je fiets en bezoek bijvoorbeeld Keukenhof of een echte tulpenbollenkwekerij. Voor meer informatie over de stoplocaties kijk dan op de website van flower tour.

Let op! wil je de tulpenroute combineren met een bloemenattractie reserveer dan vooraf je bezoek.

BloemenattractiePrijs
Keukenhof€ 20,00Reserveer nu
Rondleiding bij De Tulperij€ 7,95Reserveer nu
Tulip Experience Amsterdam€ 9,50Reserveer nu
Tulip Barn€ 7,50Reserveer nu

Tulpenroute met kinderen

Door de relatief korte afstanden is de tulpenroute ideaal om te fietsen met kinderen. Naast de bloemenvelden zijn er veel leuke stop locaties voor kinderen.

Om je avontuur bij de tulpen nog leukers te maken kan je ook een ouder/kind tandem huren bij een van de fietsverhuur locaties langs de Tulpenroute.

Prijs Tulpenroute

De Tulpenroute is helemaal gratis te fietsen. Hieronder is de route te bekijken en te downloaden. Let op! Wil je de fietsroute combineren met een bezoek aan Keukenhof of een van de andere attracties dan kan je hier reserveren.

Route naar startpunt Tulpenroute

De Tulpenroute kan je beginnen vanaf verschillende punten. Hieronder hebben we de beste startlocaties aangegeven.

Kom je met de auto naar Lisse dan kan je starten op drie locaties.

Bloemenpark Keukenhof

De beste locatie om de Tulpenroute te beginnen is bij Bloemenpark Keukenhof. Er is een groot parkeerterrein waar je voor slechts € 10,00 een dagkaart koopt. (Reserveer je dagkaart) Je kan bij Keukenhof Fietsverhuur ook fietsen en tandems huren.

Centrum Lisse

Wil je de Tulpenroute fietsen met je eigen fiets? Parkeer dan in het centrum van Lisse op de Bondstraat. Je kan hier gratis parkeren.

Let op | Parkeer je ergens anders in het centrum van Lisse parkeer dan niet in een blauwe zone. Daar mag je namelijk slechts 2 uur gratis parkeren.

Fietsverhuur Lisse / Hillegom (Grens Lisse / Hillegom)

Wil je de Tulpenroute fietsen met een huurfiets, tandem of huur scooter? Start dan bij De Hertjes op de grens van Lisse & Hillegom. Navigeer naar Veenenburgerlaan 73A in Hillegom. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor klanten van de fietverhuur. Je kan hier ook een elektrische fiets huren.

Let op | Het is verplicht om vooraf je huurfiets te reserveren. Kijk hier voor de mogelijkheid.

Kom je met het openbaar vervoer start dan bij Bloemenpark Keukenhof. Van 21 maart t/m 12 mei 2024 rijden er speciale Keukenhof bussen vanaf verschillende NS Stations en Bushaltes in de omgeving. Zo reis je eenvoudig vanuit Amsterdam, Haarlem, Schiphol Airport en Leiden.

Let op: In 2024 is het aan te raden om een tijdslot te reserveren voor de Keukenhof bussen.

Wil je met de fiets naar de start van de Tulpenroute? Gebruik dan het fietsknooppuntensysteem om bij knooppunt 91 in Lisse te komen.

Restaurants & toiletten

Langs de Tulpenroute heb je verschillende restaurants waar je een heerlijk drankje en wat te eten kan halen. Ook zijn er op de meeste locaties toiletten aanwezig.

Keukenhof Fietstocht met gids

Tijdens de opening van Keukenhof vertrekken elke dag twee begeleide fietstochten van Hotel Lowietje in Lisse. Voor slechts € 45,00 (inclusief huurfiets) hoor je het verhaal van de bloemen van een enthousiaste lokale gids.

Meer informatie over de Keukenhof fietstocht met gids »

Flower Map

Langs de Tulpenroute zijn vele mooie bloemenvelden te bewonderen. Via onderstaande Flower Map kan je precies zien welke velden in bloei staan. Zo kan je je nog beter voorbereiden op een heerlijk dagje in het voorjaar!

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page