Wanneer bloeien de bloemenvelden rondom Keukenhof?

Home / Actueel / Wanneer bloeien de bloemenvelden rondom Keukenhof?

 

Elke week krijgen we vele vragen over de bloeiperiode van de bloemenvelden rondom Keukenhof. Hoewel de bloei uiteraard afhankelijk is van de weersomstandigheden is er wel een jaarlijks patroon te herkennen. Elk jaar start de bloei ongeveer begin maart. Veelal zijn dit nog niet de bloemenvelden maar meer de crocussen langs de wegen en in tuintjes. Vanaf eind maart beginnen de bloemenvelden te kleuren.

Wanneer bloeien de Narcissen?

Narcissen bloemenvelden in Lisse Keukenhof Bollenstreek

De eerste bloemenvelden die bloeien zijn voornamelijk de Narcissenvelden. De gele kleur is eind maart – half april dan ook de hoofdkleur in de Bollenstreek.

Wanneer bloeien de Hyacinten?

Hyacint bloemenvelden Lisse Keukenhof Bollenstreek

De hyacintenvelden zijn vervolgens aan de beurt om van begin april tot half april de bollenstreek te kleuren. Hoofdkleuren zijn bij de hyacintenvelden wit, paars en roze. Tijdens de bloeiperiode van de hyacinten is de bollenstreek naast kleurrijk ook extra geurrijk. De geur van de hyacinten is dan namelijk door de hele regio te ruiken. De Hyacintenvelden worden rond half april geplukt. De hyacintenbloemen worden namelijk gebruikt bij de bloemmozaïek evenementen en het Bloemencorso Bollenstreek.

Wanneer bloeien de Tulpen?

Tulpenvelden in bloei Keukenhof Lisse Bollenstreek

Gelukkig is het vanaf half april tot begin mei de tijd dat het Nederlandse icoon de tulp tot bloei komt. De felle kleuren in rood, oranje, geel, wit en vele combinaties zorgen voor mooie foto’s.  Vooral buitenlandse bezoekers zijn dol op de in bloei staande tulpenvelden. Vanaf begin mei beginnen de bollenkwekers met het koppen van de tulpenvelden. Hierbij halen ze de bloem van de steel waardoor de energie van de bloem weer terug gaat in de bol. Deze bollen kunnen vervolgens vanaf eind september gekocht worden.

Waar zijn de mooiste bloemenvelden?

Gedurende de bloeiperiode houden we je op de hoogte met onze facebookpagina. Daar geven we elke week op maandag een update van waar de mooiste bloemenvelden in de Bollenstreek te vinden zijn die week en hoe je daar het makkelijkst komt.

Bloei op Keukenhof

Keukenhof heeft vanaf opening tot sluiting een groot bloeiend assortiment aan bloemen. In het begin van het seizoen zijn de bloeiende tulpen te bewonderen tijdens tulpenshows in een van de paviljoens. En door een goede beplanting zijn ook de buitentuinen van het begin tot het eind kleurrijk op Keukenhof.

keukenhof tickets korting

 
Share this page