Wanneer bloeien de bloemenvelden rondom Keukenhof?

Home / Blog / Wanneer bloeien de bloemenvelden rondom Keukenhof?

 

Elke week krijgen we vele vragen over de bloeiperiode van de bloemenvelden rondom Keukenhof.

Momenteel staan er geen voorjaarsbloemen in bloei in de Bollenstreek. Vanaf maart 2019 gaan de eerste voorjaarsbloemen weer bloeien. Volg onze bloei verwachtingen vanaf begin maart 2019.

Hoewel de bloei uiteraard afhankelijk is van de weersomstandigheden is er wel een jaarlijks patroon te herkennen. Elk jaar start de bloei ongeveer begin maart. Veelal zijn dit nog niet de bloemenvelden maar meer de crocussen langs de wegen en in tuintjes. Vanaf eind maart beginnen de bloemenvelden te kleuren. Hieronder hebben we per soort de ‘normale’ bloeiperiode beschreven. Vanaf begin maart 2019 gaan we ook weer wekelijks de bloei vermelden in onze Bloei verwachting. Volg ons op Facebook of meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Wanneer bloeien de Nederlandse Narcissen?

Narcissen bloemenvelden in Lisse Keukenhof Bollenstreek

De eerste bloemenvelden die bloeien zijn voornamelijk de Narcissenvelden. De gele kleur is eind maart – half april dan ook de hoofdkleur in de Bollenstreek. De Narcis is steeds populairder aan het worden en de gele velden zijn schitterend op de foto te zetten.

Wanneer bloeien de Nederlandse Hyacinten?

Hyacint bloemenvelden Lisse Keukenhof Bollenstreek

De hyacintenvelden zijn vervolgens aan de beurt om van begin april tot half april de bollenstreek te kleuren. Hoofdkleuren zijn bij de hyacintenvelden wit, paars en roze. Tijdens de bloeiperiode van de hyacinten is de bollenstreek naast kleurrijk ook extra geurrijk. De geur van de hyacinten is dan namelijk door de hele regio te ruiken. De Hyacintenvelden worden rond half april geplukt. De hyacintenbloemen worden namelijk gebruikt bij de bloemmozaïek evenementen en het Bloemencorso Bollenstreek.

Wanneer bloeien de Nederlandse Tulpen?

Tulpenvelden in bloei Keukenhof Lisse Bollenstreek

Gelukkig is het vanaf half april tot begin mei de tijd dat het Nederlandse icoon de tulp tot bloei komt. De felle kleuren in rood, oranje, geel, wit en vele combinaties zorgen voor mooie foto’s.  Nederlandse en buitenlandse bezoekers zijn dol op de in bloei staande tulpenvelden. Vanaf begin mei beginnen de bollenkwekers echter met het koppen van de tulpenvelden. Hierbij halen ze de bloem van de steel waardoor de energie van de bloem weer terug gaat in de bol. Deze bollen kunnen vervolgens vanaf eind september gekocht worden.

Waar zijn de mooiste bloemenvelden te vinden?

Gedurende de bloeiperiode houden we je op de hoogte met onze facebookpagina. Daar geven we elke week op donderdag een update van waar de mooiste bloemenvelden in de Bollenstreek te vinden zijn die week en hoe je daar het makkelijkst komt. We raden iedereen aan om te komen fietsen en wandelen in de Bollenstreek. Wandelend en fietsend ontdek je de bloemenstreek op zijn best en kom je op de mooiste plaatsen. Nieuw in 2018 is de Flower Tour. Met deze 15 kilometer lange wandel- en fietsroute inclusief audio tour ervaar je het voorjaar op zijn best.

Eigen fiets of huurfiets

Als je van de bloemenvelden wil genieten is een fiets het beste vervoermiddel. Met de fiets kan je namelijk makkelijk over de polderweggetjes de mooiste velden ontdekken. Ook is het makkelijker om een foto te maken. Je kan uiteraard je eigen fiets meenemen maar bij Keukenhof zijn ook goede fietsen te huur voor slechts € 15,00 voor 3 uur. Deze huurfietsen zijn erg populair en mocht je gebruik willen maken van een huurfiets bij Keukenhof dan raden wij aan om deze vooraf te reserveren in onze ticketshop.

Bloei bloemen op Keukenhof

Bloemenpark Keukenhof heeft vanaf opening tot sluiting (in 2019 vanaf 21 maart tot en met 19 mei) een groot bloeiend assortiment aan bloemen. In het begin van het seizoen zijn de bloeiende tulpen te bewonderen tijdens tulpenshows in een van de paviljoens. En door een goede beplanting zijn ook de buitentuinen van het begin tot het eind kleurrijk op Keukenhof. In onze wekelijke flower update nemen we ook de bloei op bloemenpark Keukenhof op.

Flower Map

Op onderstaande map houden we bij waar de mooiste bloemenvelden rondom Keukenhof te vinden zijn. We actualiseren de kaart elke week.

Interessante links

 

 
Share this page