Fietsen in de Bollenstreek

Home / Blog / Wanneer bloeien de bollenvelden rondom Keukenhof in Nederland?

 

Staan de tulpenvelden al in bloei? Het is een van de meest gestelde vragen. Hoewel de bloei uiteraard afhankelijk is van het weer is er wel een jaarlijks patroon te herkennen. Hieronder hebben we de groeiperiodes tijdens ‘gemiddelde’ weersomstandigheden vermeld. Via onze bloeiverwachtingen kan je de actuele bloei volgen.

Elk jaar start de bloei ongeveer begin maart. Veelal zijn dit nog niet de bloemenvelden maar de krokussen en narcissen langs de wegen en in tuintjes. Eind maart gaat Keukenhof open en dan beginnen ook de bloemenvelden met bloeien.

In 2020 is Keukenhof geopend vanaf 21 maart t/m 10 mei.

Wanneer bloeien de Narcissen in Nederland?

Narcissen bloemenvelden in Lisse Keukenhof Bollenstreek
Een bloemenveld met narcissen in Lisse

De eerste bollenvelden die bloeien zijn de Narcissen velden. De gele kleur is eind maart – half april dan ook een van de hoofdkleuren in de Bollenstreek. De Narcis is steeds populairder aan het worden en de gele velden zijn schitterend op de foto te zetten.

Wanneer bloeien de Hyacinten in Nederland?

Hyacint bloemenvelden Lisse Keukenhof Bollenstreek
Een bloemenveld met Hyacinten in Voorhout

De hyacinten bollenvelden zijn vervolgens aan de beurt om van begin april tot eind april de bollenstreek te kleuren en te geuren. Hoofdkleuren zijn bij de hyacinten bloemenvelden wit, paars en roze. Tijdens de bloeiperiode van de hyacinten is de bollenstreek naast kleurrijk ook extra geurrijk. De geur van de hyacinten is dan namelijk door de hele regio te ruiken. Sommige hyacinten velden worden rond half april geplukt. De hyacinten bloemen worden namelijk gebruikt bij de bloemenmozaïek evenementen en het Bloemencorso Bollenstreek.

Wanneer bloeien de Tulpen in Nederland?

Tulpenvelden in bloei Keukenhof Lisse Bollenstreek
Tulpenvelden zijn de populairste bloemenvelden in Nederland

De tulpen bloeien in de laatste bloeiperiode namelijk vanaf half april tot begin mei. De felle kleuren in rood, oranje, geel, wit en vele combinaties zorgen voor mooie foto’s.  Nederlandse en buitenlandse bezoekers zijn dol op de in bloei staande tulpenvelden. Vanaf begin mei beginnen de bollenkwekers echter met het koppen van de tulpenvelden. Hierbij halen ze de bloem van de steel waardoor de energie van de bloem weer terug gaat in de bol. Deze bollen kunnen vervolgens vanaf eind september gekocht worden.

Wanneer bloeien de zomerbloemen

Keukenhof Dahlia Dagen
Keukenhof Dahlia Kasteeltuin

In de zomer zijn er geen tulpen in de Bollenstreek te zien. Wel zijn er meerdere locaties waar je zomerbloemen kunt bewonderen. Vooral de populaire Dahlia bloemen zijn op meerdere locaties te bewonderen. O.a. in de Kasteeltuinen van Landgoed Keukenhof maar ook bij verschillende kwekers. De zomerbloemen bloeien van 1 augustus tot en met eind oktober.

Waar zijn de mooiste bloemenvelden te vinden?

Gedurende de bloeiperiode houden we je op de hoogte met onze facebookpagina. Daar geven we elke week op donderdag een update van waar de mooiste bloemenvelden in de Bollenstreek te vinden zijn die week en hoe je daar het makkelijkst komt. We raden iedereen aan om te komen fietsen en wandelen in de Bollenstreek. Wandelend en fietsend ontdek je de bloemenstreek op zijn best en kom je op de mooiste plaatsen.

Specifiek voor de bloeiperiode van de bloemen hebben we een aantal fiets- en wandelroutes gemaakt.

Ga fietsen met je eigen fiets of een huurfiets

Als je van de bloemenvelden wil genieten is een fiets het beste vervoermiddel. Met de fiets kan je namelijk makkelijk over de polderweggetjes de mooiste velden ontdekken. Ook is het makkelijker om een foto te maken. Je kan uiteraard je eigen fiets meenemen maar bij Keukenhof kan je ook een fiets huren. Deze huurfietsen zijn erg populair en mocht je gebruik willen maken van een huurfiets van Keukenhof dan raden wij aan om deze vooraf te reserveren in onze ticketshop.

Bloei bloemen op Keukenhof

Bloemenpark Keukenhof heeft vanaf opening tot sluiting (in 2020 vanaf 21 maart tot en met 10 mei) een groot bloeiend assortiment aan bloemen. In het begin van het seizoen zijn de bloeiende tulpen te bewonderen tijdens tulpenshows in een van de paviljoens. En door een goede beplanting zijn ook de buitentuinen van het begin tot het eind kleurrijk op Keukenhof. In onze wekelijke Bloei verwachting vermelden we ook de bloei in bloemenpark Keukenhof.

Flower Map

Op onderstaande map houden we bij waar de mooiste bloemenvelden rondom Keukenhof te vinden zijn. We actualiseren de kaart tijdens de bloeiperiode elke week.Tips voor een bezoek aan de bloemen van NederlandTips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page