tulpenkweker De Tulperij

Home / De leukste Dagje Uit tips / Musea, Experiences & Rondleidingen / Bloembollenkwekerij De Tulperij in Voorhout

 

Het authentieke bloembollenbedrijf De Tulperij in Voorhout is een echte aanrader voor jong en oud. In de lente is De Tulperij de plek om de voorjaarsbloemen op de bollenvelden te bewonderen en in de zomer staat De Tulperij in het teken van de unieke Dahlia zomerbloemen. De Tulperij organiseert rondleidingen door het tulpenbedrijf en er is elk seizoen een prachtige showtuin en pluktuin.

Tulpen, Dahlia’s en heerlijke koffie

Het bloembollenbedrijf De Tulperij ligt in het hart van de Bollenstreek, op slechts 10 minuten fietsen van Keukenhof en vlak bij de Hollandse kust. Elk voorjaar worden er bij deze bloembollenkwekerij rondleidingen gegeven aan bezoekers vanuit de hele wereld.  Tussen de bloeiende tulpen staan, is voor velen een onvergetelijke belevenis en een verplicht fotomoment tijdens een bezoek aan Nederland in het voorjaar. Een aanrader is de gezellige bloemenkas bij De Tulperij waar je een heerlijk kopje koffie met stroopwafel kan eten. Er is een mooi terras aanwezig met uitzicht op de bloemenvelden. De bloemenkas is gratis te bezoeken. In de zomer staat De Tulperij in het teken van de veelzijdige dahlia bloemen.

Ervaar het verhaal van de bloemen

Wil je alles leren over bloemen? Breng dan een bezoek aan De Tulperij. Ga dan samen met Daan, de bollenkweker, het land op. Tijdens de rondleiding vertelt hij over het bedrijf en de bloembollen. Er is voldoende gelegenheid om foto’s te maken tussen de bloeiende tulpen, narcissen of hyacinten. In de bloemenkas wordt een film getoond over de bollenteelt. In de zomer geniet je van de CNB dahlia showtuin en een mooie dahlia pluktuin.

Entreeprijzen bij De Tulperij

De bloemenkas van De Tulperij en de showtuin zijn gratis te bezoeken. Wil je De Tulperij echt beleven boek dan een rondleiding door de bollenkweker en kom alles te weten over de teelt van tulpenbollen. Uiteraard bezoek je dan ook de ‘echte’ tulpenvelden van De Tulperij.

Prijzen rondleiding bij De Tulperij 2024Prijs
Volwassene (13+) 7,95Reserveer
Kind (4-12)€ 4,50Reserveer
Dagtocht vanuit Amsterdam
+ bezoek en rondleiding bij De Tulperij
+ bezoek bloemenpark Keukenhof
+ Molen rondvaart Kagerplassen
€ 87,50Reserveer

Openingtijden De Tulperij

De Tulperij is geopend in het voorjaar tijdens het tulpenseizoen en in de zomer/herfst tijdens het Dahlia Festival. Hieronder de openingsdagen en tijden voor 2024.

Dahliaseizoen

Het Dahliaseizoen is in 2024 vanaf zaterdag 10 augustus t/m zaterdag 12 oktober. De openingstijden in de zomer zijn als volgt:

 • Maandag: gesloten
 • Dinsdag: 9:30 – 17:00
 • Woensdag: 9:30 – 17:00
 • Donderdag: 9:30 – 17:00
 • Vrijdag: 9:30 – 17:00
 • Zaterdag: 9:30 – 17:00
 • Zondag: 9:30 – 17:00

Tulpenseizoen

Het tulpenseizoen is in 2025 van donderdag 20 maart t/m zondag 11 mei. Tijdens dit seizoen is de Tulperij elke dag geopend. De openingstijden in de lente zijn als volgt:

 • Maandag: 9:00 – 18:00
 • Dinsdag: 9:00 – 18:00
 • Woensdag: 9:00 – 18:00
 • Donderdag: 9:00 – 18:00
 • Vrijdag: 9:00 – 18:00
 • Zaterdag: 9:00 – 18:00
 • Zondag: 9:00 – 18:00

Voor individuele gasten is er de mogelijkheid om dagelijks een rondleiding te boeken. Bekijk de agenda voor de beschikbare tijden en reserveer direct.

Bloembollen van De Tulperij

Mooie grote bollen van de Tulperij

Wil jij ook elk voorjaar bloeiende voorjaarsbloemen in je tuin of op je balkon? Koop dan je bloembollen bij De Tulperij. Tijdens de voorjaarsopening kan je bloembollen bestellen. Deze bloembollen worden dan in het najaar verstuurd naar je adres (ook naar het buitenland). 

Elke zomer heeft de Tulperij ook openingsdagen voor een heerlijke koffie op het terras met uitzicht op de zomerbloemen showtuin en de verkoop van bloembollen. In 2024 is de Tulperij geopend van 10 augustus t/m zaterdag 12 oktober.

Bereikbaarheid De Tulperij

Met de auto

Je kan navigeren naar het adres Oude Herenweg 16B in Voorhout. Parkeren kan op het eigen terrein en parkeren is gratis. Let op: er zijn een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar.

Met de fiets of wandelend

De Tulperij ligt tussen fietsknooppunt 55 en 58. Een mooie gelegenheid om bij De Tulperij even uit te rusten en te genieten van de stilte en het mooie uitzicht op de bollenvelden. De Tulperij ligt ook aan de populaire fietsroutes:

Met het openbaar vervoer

De Tulperij is bereikbaar met buslijn 50. Je kan dan uitstappen op de halte Beekbrug in Lisse. Vervolgens is het 10 minuten lopen naar de bloembollenkwekerij. Kijk voor de meest actuele openbaar vervoer reisinformatie op 9292.nl. Tijdens het Keukenhofseizoen kunt u ook een van de Keukenhofbussen nemen vanaf RAI Amsterdam, Schiphol, Haarlem en Leiden en bij Keukenhof een fiets huren om De Tulperij te bezoeken.

Tours langs De Tulperij

De Tulperij is ook onderdeel van verschillende tours. In het lente seizoen is komende de volgende tours langs De Tulperij:

Adres De Tulperij

 • Oude Herenweg 16B
 • 2215 RZ Voorhout
 • Website

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page