Hollandse Polders & Plassen

Home / Hollandse Polders & Plassen

 

This post is also available in: English Deutsch Français

De mooiste polders en plassen van Nederland vind je aan de oostzijde van de Bollenstreek. Dit molenrijke gebied met vele kleinschalige boerderijen heeft ook veel (h)eerlijke streekproducten.

De polders beginnen direct na de bloemenvelden. Het zijn veelal drooggelegde gebieden wat vroeger een watergebied was. Het plassengebied is een van de grootste vaargebieden van Nederland. De dorpen Warmond en het eiland De Kaag zijn de directe verbinding met het waterrijke gebied. Dit gebied staat ook gekend als het Groene Hart van de Randstad.

De polders en de plassen

De uitgestrekte plassen zijn ideaal voor een heerlijke vaartocht. In je eigen boot, een gehuurde sloep of tijdens een rondvaart. Streekproducten zijn bijvoorbeeld appels en peren bij Landgoed de Olmenhorst, Aardbeien, kersen bij Van Reeuwijk, kaas bij Boerderij Pennings en nog veel meer (h)eerlijke producten.

Fietsen en wandelen door de polders en langs de plassen

In de Bollenstreek is een uitgebreid wandel- en fietsknooppunt netwerk opgezet waardoor het maken en volgen van een fietsroute of wandelroute erg eenvoudig is.

Fietsroutes

Wandelroutes

Overnachten in de polders en bij de plassen

Wil je ontspannen kunnen genieten van de Bollenstreek en het Groene Hart? Denk dan eens aan het boeken van een hotel of bed & breakfast. Er is een zeer ruime keuze van luxe hotels tot een gezellige bed & breakfasts. Voor gezinnen zijn er leuke vakantieparken en campings. En wat dacht je van een overnachting op het strand? Elk strandseizoen staan er meer dan 80 strandhuisjes op het strand waar je heerlijk in slaap kan vallen met de in zee ondergaande zon. Kortom voor elke doelgroep is er wel een passende overnachtingslocatie.

Nog meer redenen om naar de Bollenstreek te komen:

Het strand en het duingebied zijn natuurlijk schitterend maar er is nog veel meer te ontdekken in de Bollenstreek.

  • Hollandse Bloemenvelden
    • Al ruim 400 jaar staat de streek bekend als de beste plek ter wereld voor het kweken van bloembollen zoals tulpen. De afgegraven oude duinen bleken namelijk precies de juiste ingrediënten te hebben om bloembollen te kweken. Zo is deze streek uitgegroeid tot het centrum van de bloembollenhandel.
  • Hollandse Strand & Duinen
    • Het strand en de duingebieden zijn magisch. Je waant je in een andere wereld. De gezonde zeelucht en het heuvelachtige duinlandschap laten je ervaren hoe mooi en bijzonder Nederland is.
  • Hollandse Steden
    • Rondom de Bollenstreek vindt je de oudste steden van Nederland. Op een half uur rijden zijn steden als Amsterdam, Haarlem, Leiden en Den Haag te bezoeken. Maar ook Delft, Rotterdam en Utrecht zijn in minder dan een uur rijden te bezoeken.

Interessante links

 
Share this page