olmenhorst appels plukken

Home / Winkelen in de Bollenstreek / (H)eerlijke streekproducten / Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek

 

Landgoed de Olmenhorst is inmiddels een begrip in de Randstad. De schitterende appelboomgaard is geliefd bij jong en oud.Kinderen vermaken zich er uitstekend in de grote speeltuin en het grasveld.

Steeds populairder is het zelfplukken van appels en peren tijdens de oogsttijd in het najaar. Je kunt dan bij de Olmenhorst zelf je biologische appels en peren plukken. Dus trek je laarzen aan, pak een grote mand of tas en nodig al je vrienden en familie uit.

Zelf appels plukken 2019 

Tijdens de zelfpluk (die meestal half september start) is iedereen welkom op woensdag- en vrijdagmiddag. Op zaterdag en zondag kan je de hele dag de boomgaard in trekken met een plukmand of tas. Tijdens de herfstvakantie van regio Noord en regio Midden is de zelfpluk iedere dag van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend. Let op: peren kunnen, met uitzondering van de herfstvakantie, alleen in het weekend geplukt worden.

Welke soorten appels en peren kan je plukken?

De Olmenhorst heeft verschillende rassen appels en peren die je zelf kan plukken zoals: Elstar, Jonagold, Santana en Doyenne du Comice. Het varieert per ras wanneer ze geplukt kunnen worden.

Naast het zelf plukken van fruit is er tijdens de zelfpluk periode van alles te doen op de Olmenhorst. In 2018 vonden bijvoorbeeld de volgende activiteiten plaats:

  • Poppentheater de Zilveren Maan
  • Schiettent, draaimolen en pijl en boogschieten
  • Trekpaard Jos en de pony’s
  • (inloop) workshops bij de verschillende ateliers en winkels op het Landgoed
  • Mini wijnproeverij bij Vinbeau

Prijzen zelfpluk Olmenhorst

Entree is gratis. In het weekend wordt 3 euro vergoeding gevraagd voor parkeren als je met de auto komt.
Houdt er rekening mee dat peren alleen in het weekend geplukt kunnen worden. Als je komt plukken zorg dan dat je een tasje mee neemt. Je kunt ook voor € 0,10 een tasje kopen bij de plukkraampjes. De prijs van het fruit is € 1,95 per kilo, een scherpe prijs voor lokaal biologisch fruit.

Fietsroute vanaf de Olmenhorst

Wil je meer van de omgeving zien doe dan de fietsroute Olmenhorst – Bollenstreek. Deze 32 kilometer lange fietsroute laat je enkele mooie plekken in de Bollenstreek ervaren.

Adres Olmenhorst

De Olmenhorst is gevestigd in Lisserbroek vlak bij het bekende bloemendorp Lisse.
Het adres van Landgoed de Olmenhorst
Lisserweg 481
2165 AS  Lisserbroek
 
Share this page