bloemencorso bollenstreek 2017 lisse noordwijk keukenhof

Home / Bloemencorso Bollenstreek 2021

 

Zodra de tulpenvelden in bloei staan is het tijd voor het voorjaarsfeest in Nederland: ‘Het Bloemencorso van de Bollenstreek‘. Elk jaar is dit Bloemencorso het hoogtepunt van de lente in Nederland. In 2021 staat het de kleurrijke bloemenoptocht gepland op zaterdag 17 april 2021. Dan rijdt het Bloemencorso Bollenstreek van Noordwijk naar Haarlem. Meer dan een miljoen mensen genieten van de jaarlijkse parade.

Corona update! Hoewel de tulpenvelden gewoon gaan bloeien in 2021 is het Bloemencorso dit jaar helaas afgelast. Kijk op onze corona / COVID-19 pagina voor de activiteiten die wel kunnen doorgaan.

In 2021 is de officiële optocht op zaterdag 17 april maar voorafgaand aan de optocht zijn er vele aan het corso gerelateerde evenementen in de Bollenstreek. Op zondag 18 april kan je de mooie corsowagens bewonderen in de binnenstad van Haarlem.

Bloemencorso Bollenstreek Flower Parade Holland
Bloemencorso Bollenstreek 2021

Het Bloemencorso van de Bollenstreek is het enige bloemencorso dat zich afspeelt in het voorjaar. Het is eveneens het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. Het Bloemencorso wordt dan ook wel het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren van het bloemencorso.

Bloemencorso op zaterdag 17 april

De optocht op zaterdag 17 april bestaat uit zo’n twintig praalwagens en wel meer dan dertig met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens. Voor een extra feestelijke uitstraling wordt de stoet begeleid door muziekkorpsen. Langs de route is ruimte voor de vele honderdduizenden bezoekers.

Bloemencorso Bollenstreek Flower Parade Holland

Thema 2021: Freedom

Het thema van 2021 is Freedom. Dit thema was ook het thema van de 2020 editie die helaas niet door kon gaan i.v.m. de COVID-19 maatregelen. De praalwagens hebben allemaal een link naar dit thema. In februari 2020 zijn de ontwerpen van de praalwagens bekend gemaakt. De ontwerpen voor 2021 zijn voor een groot gedeelte gelijk aan die van 2020.

Combineer het Bloemencorso met een bezoek aan Keukenhof »

Avondcorso op vrijdag 16 april in Noordwijkerhout

Het avondcorso staat op vrijdag 16 april vanaf 18.00 uur als een feestelijk lint opgesteld in het centrum van Noordwijkerhout. Om 21.15 uur trekt het corso verlicht door Noordwijkerhout.

Route Bloemencorso op zaterdag 17 april

Om 9.30 uur vertrekt het corso vanaf de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk voor de 40 km lange tocht naar Haarlem. De 2,5 km lange stoet trekt door Teylingen, Lisse, Hillegom, Bennebroek, Heemstede en komt rond 21.00 uur in Haarlem aan.

Omroep Max maakt opnames van de optocht in het centrum van Lisse. Het corso komt rond 15.20 uur aan in het centrum van Lisse.

Tribunes Bloemencorso

Tribune Bloemencorso Bollenstreek
Tribune Bloemencorso Bollenstreek

Wat is er lekkerder dan overdekt op een tribune het Bloemencorso bekijken. In 2020 zijn er minimaal drie tribunes locaties beschikbaar om te genieten van het Bloemencorso. Deze tribunes staan in Lisse, Sassenheim en Hillegom. Bij elke tribune zijn toiletvoorzieningen en catering aanwezig. De tribunes zijn elk jaar erg populair en zitplaatsen moeten vooraf gereserveerd worden. Bij de tribunes is een spreker aanwezig die veel vertelt over het corso en de praalwagens.

Doordat het Bloemencorso in 2021 geannuleerd is zijn er geen tribunes beschikbaar dit jaar.

Meer informatie over de Bloemencorso tribunes »

Opbouwdagen Bloemencorso Bollenstreek

Opbouwdagen Bloemencorso Bollenstreek

In de drie dagen voorafgaand aan de optocht op 17 april worden de corsowagens ‘gestoken’. De wagens worden dan door vele honderden vrijwilligers bedekt met bolbloemen. Je kunt de werkzaamheden komen bewonderen in de Klinkenberghal in Sassenheim.

Adres Opbouwdagen: Rijksstraatweg 52 | 2171 AM | Sassenheim

Wanneer is het Bloemencorso in 2021 en in 2022

Het Bloemencorso zal de komende jaren op de volgende datum rijden:

  • Bloemencorso zaterdag 2021 – 17 april
  • Bloemencorso zaterdag 2022 – 23 april

Tips voor een bezoek aan de bloemen van Nederland

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page