bloemencorso bollenstreek 2017 lisse noordwijk keukenhof

Home / Bloemencorso Bollenstreek 2022

 

Zodra de tulpenvelden in bloei staan is het tijd voor hét voorjaarsfeest in Nederland: ‘Het Bloemencorso van de Bollenstreek‘. Elk jaar is dit Bloemencorso het hoogtepunt van de lente in Nederland. In 2022 gaat het 75ste Bloemencorso rijden op zaterdag 23 april. Dan rijdt het Bloemencorso Bollenstreek van Noordwijk naar Haarlem. Meer dan een miljoen mensen genieten van de jaarlijkse parade langs de kant of op een van de officiële bloemencorso tribunes.

In 2022 is de officiële optocht op zaterdag 23 april maar voorafgaand aan de optocht zijn er vele aan het corso gerelateerde evenementen in de Bollenstreek. Op zondag 24 april kan je de mooie corsowagens bewonderen in de binnenstad van Haarlem.

Bloemencorso Bollenstreek Flower Parade Holland
Bloemencorso Bollenstreek 2022

Het Bloemencorso van de Bollenstreek is het enige bloemencorso dat zich afspeelt in het voorjaar. Het is eveneens het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. Het Bloemencorso wordt dan ook wel het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren van het bloemencorso.

Bloemencorso op zaterdag 23 april

De optocht op zaterdag 23 april bestaat uit zo’n twintig praalwagens en wel meer dan dertig met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens. Voor een extra feestelijke uitstraling wordt de stoet begeleid door muziekkorpsen. Langs de route is ruimte voor de vele honderdduizenden bezoekers.

Bloemencorso Bollenstreek Flower Parade Holland

Thema 2022: Freedom

Het thema van 2022 is Freedom. Dit thema was ook het thema van de 2019 en 2020 editie die helaas niet door konden gaan i.v.m. de COVID-19 maatregelen. De praalwagens hebben allemaal een link naar dit thema. In februari 2020 zijn de ontwerpen van de praalwagens bekend gemaakt. De ontwerpen voor 2022 zijn voor een groot gedeelte gelijk aan die van 2020.

Tickets voor tribunes Bloemencorso

Tribune Bloemencorso Bollenstreek
Koop tickets voor Tribune Bloemencorso Bollenstreek

Wat is er lekkerder dan overdekt op een tribune het Bloemencorso bekijken. In 2022 zijn er minimaal drie tribunes locaties beschikbaar om te genieten van het Bloemencorso. Deze tribunes staan in Lisse, Sassenheim en Hillegom. Bij elke tribune zijn toiletvoorzieningen en catering aanwezig. De tribunes zijn elk jaar erg populair en zitplaatsen moeten vooraf gereserveerd worden. Bij de tribunes is een spreker aanwezig die veel vertelt over het corso en de praalwagens. De tribunes zijn populair dus boek je zitplaatsen op tijd!

Programma Bloemencorso Bollenstreek 2022

het Bloemencorso Bollenstreek 2022 begint al op woensdag 20 april als honderden vrijwilligers beginnen met het steken van de corsowagens. Drie dagen lang wordt er met man en macht gewerkt om de corsowagens klaar te krijgen voor vrijdagmiddag 22 april.

20 april t/m 22 april | Opbouwdagen Bloemencorso

Opbouwdagen Bloemencorso Bollenstreek

In de drie dagen voorafgaand aan de optocht op 17 april worden de corsowagens ‘gestoken’. De wagens worden dan door vele honderden vrijwilligers bedekt met bolbloemen. Je kunt de werkzaamheden komen bewonderen in de Klinkenberghal in Sassenheim. Tickets voor de opbouwdagen moet je online kopen.

22 april | Avondcorso in Noordwijkerhout

Bloemencorso Noordwijkerhout
Avondcorso in Noordwijkerhout

Het avondcorso staat op vrijdag 22 april vanaf 18.00 uur als een feestelijk lint opgesteld in het centrum van Noordwijkerhout. Om 21.15 uur trekt het corso verlicht door Noordwijkerhout.

23 april | Bloemencorso van Noordwijk naar Haarlem

foto credits: Keukenhof

Om 9.30 uur vertrekt het corso vanaf de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk voor de 40 km lange tocht naar Haarlem. De 2,5 km lange stoet trekt door Teylingen, Lisse, Hillegom, Bennebroek, Heemstede en komt rond 21.00 uur in Haarlem aan.

Omroep Max maakt opnames van de optocht in het centrum van Lisse. Het corso komt rond 15.20 uur aan in het centrum van Lisse.

24 april | Bloemencorso in Haarlem

Bloemencorso Haarlem
Bloemencorso Haarlem op 24 april 2022

Op zaterdagavond 23 april komen de corsowagens aan in Haarlem. Op zondag 24 april staan de bloemencorso in de binnenstad zodat iedereen genoeg tijd heeft om rustig om de bloemencorso wagens te lopen.

Hotel bij het Bloemencorso Bollenstreek 2022

Hotel Lowietje Lisse
Hotels tijdens het Bloemencorso

De tulpenvelden staan tijdens het Bloemencorso Bollenstreek schitterend in bloei. Het is een van de drukste weekenden met bezoekers uit binnen-en buitenland. Steeds meer mensen boeken een hotel, vakantiepark of b&b om zo de files op de dag van het bloemencorso te ontlopen.

Wanneer is het Bloemencorso in 2022, 2023, 2024 en 2025

Het Bloemencorso zal de komende jaren op de volgende datum rijden:

2022zaterdag 23 april
2023zaterdag 22 april
2024zaterdag 20 april
2025zaterdag 12 april

Tips voor een bezoek aan de bloemen van Nederland

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page