bloemencorso bollenstreek 2017 lisse noordwijk keukenhof

Home / Bloemencorso Bollenstreek 2024

 

Zodra de tulpenvelden in bloei staan is het tijd voor hét voorjaarsfeest in Nederland: ‘Het Bloemencorso van de Bollenstreek‘. Elk jaar is dit Bloemencorso het hoogtepunt van de lente in Nederland. In 2024 gaat het 77ste Bloemencorso rijden op zaterdag 20 april. Dan rijdt het Bloemencorso Bollenstreek van Noordwijk naar Haarlem. Meer dan een miljoen mensen genieten van de jaarlijkse parade langs de kant of op een van de officiële bloemencorso tribunes.

In 2024 is de officiële optocht op zaterdag 20 april maar voorafgaand aan de optocht zijn er vele aan het corso gerelateerde evenementen in de Bollenstreek. Op zondag 21 april kan je de mooie corsowagens bewonderen in de binnenstad van Haarlem.

Bloemencorso Bollenstreek Flower Parade Holland
Bloemencorso Bollenstreek 2024

Het Bloemencorso van de Bollenstreek is het enige bloemencorso dat zich afspeelt in het voorjaar. Het is eveneens het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. Het Bloemencorso wordt dan ook wel het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren van het bloemencorso.

Bloemencorso op zaterdag 20 april

De optocht op zaterdag 20 april bestaat uit 14 praalwagens en wel meer dan 30 met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens. Voor een extra feestelijke uitstraling wordt de stoet begeleid door muziekkorpsen. Langs de route is ruimte voor de vele honderdduizenden bezoekers.

Bloemencorso Bollenstreek Flower Parade Holland

Thema en ontwerpen 2024: Bloemencorso

Het Bloemencorso 2024 heeft geen vast thema. De organisatie van het corso geeft daarmee meer vrijheid aan de ontwerpteams van de praalwagens. Dit is ook terug te zien in de diversiteit van de praalwagens. In onderstaande video zijn alle ontwerpen te zien voor het Bloemencorso 2024. Meer informatie: De ontwerpen van de praalwagens van het Bloemencorso 2024.

Tickets voor tribunes Bloemencorso

Tribune Bloemencorso Bollenstreek
Koop tickets voor Tribune Bloemencorso Bollenstreek

Wat is er lekkerder dan overdekt op een tribune het Bloemencorso bekijken. In 2024 zijn er minimaal vijf tribunes locaties beschikbaar om te genieten van het Bloemencorso. Deze tribunes staan in Lisse, Voorhout, Sassenheim en Hillegom. Bij elke tribune zijn toiletvoorzieningen en catering aanwezig. De tribunes zijn elk jaar erg populair en zitplaatsen moeten vooraf gereserveerd worden. Bij de tribunes is een spreker aanwezig die veel vertelt over het corso en de praalwagens. De tribunes zijn populair dus boek je zitplaatsen op tijd!

Reisadvies Bloemencorso

Het Bloemencorso is traditioneel de drukste dag van het jaar in de Bollenstreek. De combinatie van het Bloemencorso en de bloei van de tulpenvelden trekt bezoekers aan van over de hele wereld. Wil je naar het Bloemencorso reizen dan adviseren we om vroeg in de ochtend naar de Bollenstreek te gaan. Reis je met de auto dan kan je voor € 10,00 een dagkaart reserveren bij Keukenhof. Wil je met het openbaar vervoer reizen? Er rijden vanuit Amsterdam, Schiphol, Haarlem, Leiden, Noordwijk en Katwijk speciale Keukenhof bussen die je snel en voordelig naar de tulpenvelden brengt. Zowel de parkeerkaart als de Keukenhof bus moet je van te voren reserveren.

Programma Bloemencorso Bollenstreek 2024

het Bloemencorso Bollenstreek 2024 begint al op woensdag 17 april als honderden vrijwilligers beginnen met het steken van de corsowagens. Drie dagen lang wordt er met man en macht gewerkt om de corsowagens klaar te krijgen voor vrijdagmiddag 19 april.

17 april t/m 19 april | Opbouwdagen Bloemencorso

Opbouwdagen Bloemencorso Bollenstreek

In de drie dagen voorafgaand aan de optocht op 20 april worden de corsowagens ‘gestoken’. De wagens worden dan door vele honderden vrijwilligers bedekt met bolbloemen. Je kunt de werkzaamheden komen bewonderen in de Klinkenberghal in Sassenheim. Tickets voor de opbouwdagen moet je online kopen.

19 april | Avondcorso in Noordwijkerhout

Bloemencorso Noordwijkerhout
Avondcorso in Noordwijkerhout

Het avondcorso staat op vrijdag 19 april vanaf 18.00 uur als een feestelijk lint opgesteld in het centrum van Noordwijkerhout. Om 21.15 uur trekt het corso verlicht door Noordwijkerhout.

20 april | Bloemencorso van Noordwijk naar Haarlem

foto credits: Keukenhof

Om 9.30 uur vertrekt het corso vanaf de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk voor de 40 km lange tocht naar Haarlem. De 42,5 km lange stoet trekt door Teylingen, Lisse, Hillegom, Bennebroek, Heemstede en komt rond 21.00 uur in Haarlem aan.

Omroep Max maakt opnames van de optocht in het centrum van Lisse. Het corso komt rond 15.20 uur aan in het centrum van Lisse.

21 april | Bloemencorso in Haarlem

Bloemencorso Haarlem
Bloemencorso Haarlem op 21 april 2024

Op zaterdagavond 20 april komen de corsowagens aan in Haarlem. Op zondag 21 april staan de bloemencorso in de binnenstad zodat iedereen genoeg tijd heeft om rustig om de bloemencorso wagens te lopen.

Hotel bij het Bloemencorso Bollenstreek 2024

Hotel Lowietje Lisse
Hotels tijdens het Bloemencorso

De tulpenvelden staan tijdens het Bloemencorso Bollenstreek schitterend in bloei. Het is een van de drukste weekenden met bezoekers uit binnen-en buitenland. Steeds meer mensen boeken een hotel, vakantiepark of b&b om zo de files op de dag van het bloemencorso te ontlopen.

Wanneer is het Bloemencorso de komende jaren?

Het Bloemencorso zal de komende jaren op de volgende datum rijden:

2024zaterdag 20 april
2025zaterdag 12 april
2026zaterdag 18 april
2027zaterdag 17 april

Tips voor een bezoek aan de bloemen van Nederland

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page