bloemencorso bollenstreek 2017 lisse noordwijk keukenhof

Home / Bloemencorso Bollenstreek 2020

 

Elk jaar is het Bloemencorso het hoogtepunt van de lente in Nederland. Op zaterdag 25 april 2020 zal het Bloemencorso Bollenstreek weer rijden van Noordwijk naar Haarlem. Meer dan een miljoen mensen genieten van de kleurrijke optocht.In 2020 is de officiële optocht op zaterdag 25 april maar voorafgaand aan de optocht zijn er vele aan het corso gerelateerde evenementen in de Bollenstreek. Op zondag 26 april kan je de mooie corsowagens bewonderen in de binnenstad van Haarlem.

Bloemencorso Bollenstreek Flower Parade Holland
Bloemencorso Bollenstreek 2020

Het Bloemencorso van de Bollenstreek is het enige bloemencorso dat zich afspeelt in het voorjaar. Het is eveneens het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. Het Bloemencorso wordt dan ook wel het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren van het bloemencorso.Bloemencorso op zaterdag 25 april 2020

De optocht op zaterdag 25 april bestaat uit zo’n twintig praalwagens en wel meer dan dertig met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens. Voor een extra feestelijke uitstraling wordt de stoet begeleid door muziekkorpsen. Langs de route is ruimte voor de vele honderdduizenden bezoekers.

Bloemencorso Bollenstreek Flower Parade Holland

Thema 2020: Freedom

Het thema van 2020 is Freedom. De praalwagens hebben allemaal een link naar dit thema.Avondcorso op vrijdag 24 april in Noordwijkerhout

Het avondcorso staat op vrijdag 24 april vanaf 18.00 uur als een feestelijk lint opgesteld in het centrum van Noordwijkerhout. Om 21.15 uur trekt het corso verlicht door Noordwijkerhout.

Route Bloemencorso op zaterdag 25 april

Om 9.30 uur vertrekt het corso vanaf de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk voor de 40 km lange tocht naar Haarlem. De 2,5 km lange stoet trekt door Teylingen, Lisse, Hillegom, Bennebroek, Heemstede en komt rond 21.00 uur in Haarlem aan.

Omroep Max maakt opnames van de optocht in het centrum van Lisse. Het corso komt rond 15.20 uur aan in het centrum van Lisse.

Tribunes Bloemencorso

Wat is er lekkerder dan overdekt op een stoeltjestribune het Bloemencorso bekijken. In 2019 waren er twee tribunes waar zitplaatsen beschikbaar zijn.  Deze tribunes staan in Sassenheim en Lisse. Bij elke tribune zijn toiletvoorzieningen en catering aanwezig. Elk jaar worden de tribunes populairder dus het is aan te raden snel te reserveren. Bij de tribunes is een spreker aanwezig die veel vertelt over het corso en de praalwagens.

Opbouwdagen Bloemencorso Bollenstreek

Opbouwdagen Bloemencorso Bollenstreek

In de drie dagen voorafgaand aan de optocht op 25 april worden de corsowagens ‘gestoken’. De wagens worden dan door vele honderden vrijwilligers bedekt met bolbloemen. Je kunt de werkzaamheden komen bewonderen in de Klinkenberghal in Sassenheim.

Openingstijden

  • Woensdag 22 april – 09:00 – 22:00 uur
  • Donderdag 23 april – 09:00 – 22:00 uur
  • Vrijdag 24 april – 09:00 – 13:00 uur

Toegangsprijzen 2019

De Toegangsprijzen voor 2020 zijn nog niet bekend.

De toegangsprijs is incl. een gratis kopje koffie of thee. (De toegangsprijzen zijn onder voorbehoud)

Volwassenen€ 6,00
Groepen vanaf 20 personen     € 5,00 
Kinderen van 6 tot 12 jaar        € 2,50
Kinderen tot 6 jaar                 Gratis
Schoolklassen basisschool en begeleiders    Gratis
Adres Opbouwdagen: Rijksstraatweg 52 | 2171 AM | Sassenheim

Wanneer is het Bloemencorso in 2021 en in 2022

Het Bloemencorso zal de komende jaren op de volgende datum rijden:

  • Corso zaterdag 2021 – 17 april
  • Corso zaterdag 2022 – 23 april


Tips voor een bezoek aan de bloemen van Nederland


Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen Strand en Stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page