Bloemencorso 2023 praalwagen KAVB Hillegom

Home / Blog / Ontwerpen praalwagens Bloemencorso 2024

 

De ontwerpen van de praalwagens voor het Bloemencorso in 2024 worden in maart 2024 gepresenteerd. Er is in 2024 geen overkoepeld thema dus de ontwerpteam hebben de vrije hand gehad bij het ontwerpen van de praalwagens.

Let op: hieronder staan de ontwerpen van de 2023 editie. De ontwerpen voor het Bloemencorso 2024 maken we hier in maart 2024 bekend te maken.

Afrikaanse waterpoel |Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem e.o.

Bloemencorso 2023 praalwagen KAVB Hillegom
Bloemencorso 2023 praalwagen KAVB Hillegom

Afrika met zijn mooie landschappen, zijn prachtige natuur en zijn wilde dieren. Water is daar van levensbelang tegen de verzengende hitte van de brandende zon. Om hun dorst te lessen trekken alle dieren naar de waterpoel. Lui ligt de leeuw op zijn hoge rots en kijkt tevreden naar de argeloos pootjebadende flamingo’s. De nijlpaarden vinden verkoeling in het diepere deel van de poel. Ook in de schaduw van de bomen vinden de dieren een toevlucht.

Arrangeur: Michael van Namen in samenwerking met Koen Terra en Ron Nieuwenhuizen
Stekersgroep: Corsogroep KAVB Hillegom Haarlem en omstreken

Leeuw van Lisse | Gemeente Lisse

Bloemencorso 2023 praalwagen Gemeente Lisse

Als sinds 1816 staat in het wapen van Lisse een blauwe leeuw met een grote rode tong uit zijn bek tegen een helder gele achtergrond. Op deze praalwagen is de leeuw opblazen tot mythische proporties. Hij brengt de fantasie van de toeschouwers op hol terwijl hij geduldig wacht op wat komen gaat. De herauten die hem vergezellen, kondigen de laatste nieuwtjes af. Ook nu nog prijkt de kop van de leeuw in het logo van gemeente Lisse.

Arrangeur: Karin Pasman
Stekersgroep: Scoutingroep Shawano’s Lisse

Racing Rabbit | Corsogroep KAVB Noordwijkerhout

Het jaar 2023 is volgens de Chinese astrologie het jaar van het konijn. Het konijn staat onder andere voor geluk. Op onze praalwagen racet een konijn het geluk tegemoet. Daarmee drukken wij het enthousiasme uit waarmee we ook dit jaar weer deelnemen aan het Bloemencorso Bollenstreek. En als we het toch hebben over het geluk, de lievelingskleuren van het konijn zijn precies de frisse kleuren van onze bloeiende voorjaarsbloemen! Dat kan natuurlijk geen toeval zijn.

Arrangeur: Angelique Beijk in samenwerking met Shauny de Groot
Stekersgroep: Corsogroep KAVB Noordwijkerhout

Proeftuin Noordwijk | Gemeente Noordwijk

‘Proeftuin Noordwijk’ presenteert gezonde groentes uit de regio geteeld met respect voor mens, dier en bodem. Al in de 17e eeuw stond onze regio bekend onder de naam ‘de tuin van Holland’ vanwege de veelzijdige en overvloedige opbrengsten van het land. Het water loopt de gast in de mond als hij ziet welke sappige en duurzame geteelde producten de bediening op tafel zet. De kok heeft zich uitgesloofd om de maaltijd te koken met positieve impact op het milieu.

Arrangeur: Nicky Markslag
Stekersgroep: Zwemvereniging de Watervrienden Lisse

Vier de Lente – Gemeente Hillegom

Vier de Lente is het gloednieuwe oer-Hollandse festival dat plaatsvindt in Hillegom in een decor van bloeiende tulpenvelden. Samen de lente vieren kunnen we als geen ander in de Bollenstreek. En dat plezier delen we met de hele wereld. Het leven vieren met elkaar, de mensen, de dieren, muziek en bloemen. DJ-DJEFF speelt niet alleen op het festival maar ook vanaf deze wagen zijn herkenbare tonen. Deze kleurrijke dieren swingen al op zijn opzwepende muziek.

Arrangeur: Marlene van de Ploeg
Stekersgroep Scouting Lisser Kaninefaten

Gravin van Holland | Gemeente Teylingen

Fier kijkt de Gravin van Holland, Jacoba van Beieren, vanuit Slot Teylingen uit over de kleurrijke Bollenstreek, waar zij de laatste periode van haar korte turbulente leven heeft doorgebracht. Na haar heftige strijd om de macht in Holland en Zeeland zingt zij, gekleed in een elegante opwaaiende japon, over haar verlangen. ‘Hou van wie ik ben’ is speciaal gecomponeerd voor de voorstelling ‘De Gravin van Holland’. De luchtig gestoken bloemen maken dit spannende ontwerp net zo spraakmakend als Jacoba zelf.

Arrangeur: Jeroen Kip in samenwerking met Theater Teylingen
Stekersgroep: Volkstuinvereniging “Elsgeest” Voorhout

Café Nightlife | Gemeente Haarlem

Het gezellige nachtleven van Haarlem straalt af van de praalwagen ‘Café Nightlife’. Tegen de achtergrond van de markante St Bavokerk voltrekt zich het vrolijke uitgaansleven. Haarlem is niet alleen een stad vol historische bouwwerken. Er is ook vertier voor jong- en oud in de gezellige kroegen, cafés en theaterzalen. Terwijl de DJ zijn muziek draait, wervelen de dansers op en rond de dansvloer. Een hedendaagse interpretatie van een levendige stad uitgevoerd in de bloemen waarin de stad zijn bijnaam dankt.

Arrangeur: Ernst van Woerkom en Johan Martens
Stekersgroep: Honk- en Softbal Vereniging The Flags Lisse

Fantasy World  | Van der Valk Hotels Sassenheim & Schiphol

We leven in een tijd waarin niets is wat het lijkt. Een tijd vol onzekerheden, onvrede, veranderingen. Het is een verademing om even te ontsnappen aan de realiteit.  Pak de vrijheid  om weg te dromen, te fantaseren en een eigen mooie wereld creëren! Fantasy World is een praalwagen met dynamische kleurrijke fantasiebloemen en fantasieplanten. Een avontuurlijke wereld waarin kleur, sfeer en beleving bijdragen aan een positieve mix van vrolijkheid, kracht en energie. Brandstof voor het echte leven.

Arrangeur: Judith de Frankrijker
Stekersgroep: Voetbalvereniging ForeholteVoorhout

Noord-Hollandse natuur verbinden | Provincie Noord-Holland

In de Noord-Hollandse duinen zijn steeds meer natuurverbindingen, zoals ecoducten. Zo ontstaat een groter aaneengesloten leefgebied, waardoor planten en dieren beter zich kunnen verspreiden en voortplanten. Ze hebben meer kans om te overleven en de biodiversiteit neemt toe. Vanuit de kijkhut kun je de dieren bewonderen, zoals vogels en wisenten.

Arrangeur: Inge Quint
Stekersgroep: Muziekvereniging St. Cecilia Voorhout

Landgoed Keukenhof | Keukenhof

Midden in de Bollenstreek, tussen de bossen en bollenvelden, ligt landgoed Keukenhof. Wereldberoemd is de hier gevestigde bloemententoonstelling Keukenhof. Vier jonkvrouwen die hun intrek hebben genomen in het kasteel, zetten deze verborgen parel van het landgoed even in de schijnwerpers. De laatste eigenaar, Jan Carel Elias graaf van Lynden, kleinzoon van barones Cornelia Johanna van Pallandt, liet kasteel en landgoed na aan Stichting Kasteel Keukenhof. Het is natuurlijk geen toeval dat de stekersgroep van deze wagen de naam van de laatste graaf draagt.

Arrangeur: Kees Tak
Stekergroep: Scouting Graaf van Lynden Lisse

Groene Energie | Rabobank Bollenstreek

Samen omschakelen naar andere energiebronnen. Dat moet in een hoog tempo want we belasten de aarde teveel met ons oude gedrag. Vijf mensen laten hier zien wat zij doen om het milieu te helpen en duurzamer te leven. Heb jij al nagedacht over de mogelijkheden van zonnepanelen, een warmtepomp of isolatie voor jouw woning? Of gekeken wat het elektrificeren van het wagenpark van het bedrijf oplevert? Door samenwerking komen we verder en kunnen we fossiele brandstof snel vervangen met hernieuwbare energie.

Arrangeur: Christa Snoek
Stekersgroep: Kindervakantiedagen Lisserbroek

Verbinding | Vrienden van het Bloemencorso

De bloemen uit de vier vriendenpakketten sieren deze wagen. Mede dankzij de vele vrienden kan het Bloemencorso Bollenstreek de aloude traditie voorzetten en naar de toekomst toe ontwikkelen. Vooral aansluiten bij duurzame trends en het betrekken van jongeren zijn relevante thema’s. De vrienden steken hun handen uit naar het bloemencorso en de vele vrijwilligers die ieder jaar de handen uit de mouwen steken om al dat moois van Noordwijk naar Haarlem te laten rijden.

Arrangeur: Astrid Lankhuizen
Stekersgroep: Lissesche IJsclub

Lisse 825 jaar | Gemeente Lisse

Lisse is al 825 jaar een levendige gemeenschap. Sinds 1198 verrijken Lissers het dorp door samen te bouwen, te delen, te voeden, te vieren, te geloven en te bloeien. En natuurlijk doen ze nog heel veel meer. Toen, nu en in de toekomst! Verenigingen, gemeente en andere organisaties zorgen samen met ondernemers en scholen voor heel veel leuke momenten om te delen. Zo wordt 2023 een jaar van verbinden, ontmoeten, bewegen, sporten, leren, ondernemen… en vooral van veel plezier hebben.

Arrangeur: Karin Pasman
Stekersgroep: Muziekvereniging Da Capo Lisse

Parrot’s paradise, the Hyacinth macaws | Corsogroep de Zilk

Met deze prachtige en bijzondere Hyacinthara’s brengt deze praalwagen een ode aan de hoofdbloem van Bloemencorso Bollenstreek. Het is geen toeval dat zij dezelfde naam dragen. Want het leefgebied van beiden wordt bedreigd door de oprukkende mens. Beleef de schoonheid van het landschap door de ogen van deze grootste vliegende papagaaien soort. Met zijn sociale, intelligente, speelse en trouwe gedrag zijn deze vogels een inspiratie voor alle vrijwilligers van het corso. Samen delen zij de liefde voor bloemen met het publiek.

Arrangeur: Typisch Tien Bloemwerk
Steekwerk: Corsogroep De Zilk

Hotel tijdens het Bloemencorso

Het Bloemencorso Bollenstreek is onderdeel van de Corsoweek. Tijdens deze week zijn er vele evenementen in en rondom de Bollenstreek. Het is dan ook een ideale periode om een weekend of weekje vakantie in te plannen. Er is een ruime keuze aan hotels en b&b’s beschikbaar vanwaaruit de evenementen in de Corsoweek prima te volgen zijn. Populair zijn de hotels langs het strand en bij de bloemenvelden. Met kinderen is het ook heerlijk verblijven in een van de vakantieparken.

Hieronder enkele tips:

Meer over het Bloemencorso

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page