Home /

 
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Opbouwdagen Bloemencorso Bollenstreek 2024

17 april 09:00 19 april 13:00

Opbouwdagen Bloemencorso Bollenstreek

Het wereldberoemde Bloemencorso Bollenstreek gaat weer rijden op zaterdag 20 april 2024. Ben jij ook benieuwd naar hoe de corsowagens worden gemaakt? Neem dan, op woensdag 17 april t/m vrijdag 19 april eens een kijkje achter de schermen tijdens de opbouwdagen van het Bloemencorso. Tijdens de opbouwdagen worden de corsowagens namelijk voorzien van de vele bloemen door honderden vrijwilligers.

Opbouwdagen Bloemencorso

De opbouwdagen zijn bedoeld voor jong & oud. Altijd al eens willen zien hoe een corsowagen wordt gemaakt? Dan zijn de opbouwdagen een must. De corsowagens worden in grote hallen in drie dagen tijd door honderden vrijwilligers voorzien van geurende en kleurige voorjaarsbloemen zoals hyacinten, narcissen en tulpen en vele andere bolbloemen. De bloemen worden op een speciale manier vastgemaakt aan het ontwerp van de wagen; dat noemen wij ‘steken’. Als je geluk hebt, mag je het misschien zelf wel een keer proberen. Hoe leuk is het als je dan tijdens het corsoweekend ‘je’ eigen werk voorbij ziet komen.

Openingstijden voor publiek

De opbouwdagen zijn in 2024 op woensdag 17, donderdag 18 of vrijdag 19 april bij DeLeeuw Flowerbulbs in Sassenheim. Dit bloembollenbedrijf is al jaren gastheer van de opbouwdagen.

Openingsdagen 2024Openingstijden
Woensdag 17 april9.00 – 22.00 uur
Donderdag 18 april9.00 – 22.00 uur
Vrijdag 19 april9.00 – 12.30 uur

Toegangsprijzen Opbouwdagen Bloemencorso

Om de opbouwdagen te bezoeken heb je een ticket nodig. Je kan hiervoor een dagtocht boeken of een individueel ticket kopen.

DagtochtenPrijs
Dagtocht vanuit Amsterdam
+ Vervoer met touringcar
+ Rondleiding bij de opbouwdagen
+ Keukenhof ticket
€ 89,50Reserveer

Soort ticketPrijs
Volwassenen (13+)€ 9,50Koop tickets
Kinderen (4-12)€ 2,50Koop tickets
Kinderen (0-3)Gratis

Reserveren met groep of rondleiding

Wil je met een grote groep de Opbouwdagen bezoeken en/of wil je een rondleiding dan adviseren we je om dat vooraf te melden via: communicatie@bloemencorso.info. Geef daar een voorkeurstijdstip door, de gewenste taal (NL, FR, ENG, DU) en uit hoeveel personen de groep bestaat en het Bloemencorso laat je weten wat de mogelijkheden zijn. Rondleidingen starten op het hele uur en starten bij een deelname van 20 personen.

Adres en bereikbaarheid

In de directe omgeving van de Deleeuw Flowerbulbs zijn diverse parkeerplaatsen ingericht. Gebruik navigatie tot aan de locatie en volg vanaf daar de aanwijzingen van de verkeersregelaars.
De locatie is ook bereikbaar met het openbaar vervoer. Kijk op www.9292.nl voor de actuele planning van het OV, haltes en looproutes. Ben je in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart. Dan kan je, op vertoon, een speciale plaats toegewezen krijgen door de verkeersregelaars. Er zijn helaas geen mindervalidetoiletten beschikbaar bij de Opbouwdagen

  • DeLeeuw Flowerbulbs
  • Rijksstraatweg 52
  • 2171 AM Sassenheim (A44 afslag nr. 4)

Hotel tijdens het Bloemencorso

De opbouwdagen Bloemencorso worden gehouden tijdens de Corsoweek. Tijdens deze week zijn er vele evenementen in en rondom de Bollenstreek. Het is dan ook een ideale periode om een weekend of weekje vakantie in te plannen. Er is een ruime keuze aan hotels en b&b’s beschikbaar vanwaaruit de evenementen in de Corsoweek prima te volgen zijn. Populair zijn de hotels langs het strand en bij de bloemenvelden. Met kinderen is het ook heerlijk verblijven in een van de vakantieparken.

Hieronder enkele tips:

Meer over het Bloemencorso

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

Gegevens

Begin:
17 april – 09:00
Einde:
19 april – 13:00
Kosten:
€7,50
Evenement Categorie:
Rijksstraatweg 52
Sassenheim, Zuid Holland 2171 AM Nederland
+ Google Maps
Ook een evenement toevoegen aan de Bollenstreek Uitagenda? Klik hier voor meer informatie.

 
Share this page