Home / Opbouwdagen Bloemencorso Bollenstreek 2020

 
Meld je aan voor de gratis maandelijkse Uitagenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Opbouwdagen Bloemencorso Bollenstreek 2020

Het wereldberoemde Bloemencorso Bollenstreek gaat weer rijden op zaterdag 25 april. Ben jij ook benieuwd naar hoe de bloemenwagens worden gemaakt? Neem dan eens een kijkje achter de schermen tijdens de opbouwdagen van het Bloemencorso. De dagen voor het bloemencorso worden de wagens namelijk voorzien van de vele bloemen.

Opbouwdagen Bloemencorso

De opbouwdagen zijn bedoeld voor jong & oud. Altijd al eens willen zien hoe een corsowagen wordt gemaakt? Dan zijn de opbouwdagen een must. De corsowagens worden in grote hallen in drie dagen tijd door honderden vrijwilligers voorzien van geurende en kleurige voorjaarsbloemen zoals hyacinten, narcissen en tulpen en vele andere bolbloemen. De bloemen worden op een speciale manier vastgemaakt aan het ontwerp van de wagen; dat noemen wij ‘steken’. Als je geluk hebt, mag je het misschien zelf wel een keer proberen. Hoe leuk is het als je dan tijdens het corsoweekend ‘je’ eigen werk voorbij ziet komen.

Openingstijden voor publiek

De opbouwdagen zijn in 2020 op woensdag 22, donderdag 23 of vrijdag 24 april 2020 bij DeLeeuw Flowerbulbs in Sassenheim. Dit bloembollenbedrijf is al jaren gastheer van de opbouwdagen. Je kan alleen niet zomaar binnenlopen. Je kan aan de kassa een toegangsbewijs kopen en als je allemaal leuke feiten wil leren, kan je zelfs een rondleiding boeken.

  • Woensdag 22 april 2019 9.00 – 22.00 uur
  • Donderdag 23 april 2019 9.00 – 22.00 uur
  • Vrijdag 24 april 2019 9.00 – 13.00 uur

Let op: De kassa is geopend tot een uur voor sluitingstijd.

Toegangsprijzen Opbouwdagen Bloemencorso

Voor het bezoeken van de Opbouwdagen wordt een kleine bijdrage gevraagd. Deze bijdrage is bedoeld voor het in standhouden van het Bloemencorso.

  • Volwassenen € 6,00
  • Kinderen van 6 tot 12 jaar € 2,00
  • Kinderen tot 6 jaar Gratis
  • Schoolklassen basisschool en begeleiders Gratis € 60,00 per klas

Reserveren met groep of rondleiding

Wil je met een grote groep de Opbouwdagen bezoeken en/of wil je een rondleiding dan adviseren we je om dat vooraf te melden via: communicatie@bloemencorso.info. Geef daar een voorkeurstijdstip door, de gewenste taal (NL, FR, ENG, DU) en uit hoeveel personen de groep bestaat en het Bloemencorso laat je weten wat de mogelijkheden zijn. Rondleidingen starten op het hele uur en starten bij een deelname van 20 personen.

Adres en bereikbaarheid

In de directe omgeving van de Deleeuw Flowerbulbs zijn diverse parkeerplaatsen ingericht. Gebruik navigatie tot aan de locatie en volg vanaf daar de aanwijzingen van de verkeersregelaars.
De locatie is ook bereikbaar met het openbaar vervoer. Kijk op www.9292.nl voor de actuele planning van het OV, haltes en looproutes. Ben je in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart. Dan kan je, op vertoon, een speciale plaats toegewezen krijgen door de verkeersregelaars. Er zijn helaas geen mindervalidetoiletten beschikbaar bij de Opbouwdagen

  • DeLeeuw Flowerbulbs
  • Rijksstraatweg 52
  • 2171 AM Sassenheim (A44 afslag nr. 4)

Hotel tijdens het Bloemencorso

De opbouwdagen Bloemencorso worden gehouden tijdens de Corsoweek. Tijdens deze week zijn er vele evenementen in en rondom de Bollenstreek. Het is dan ook een ideale periode om een weekend of weekje vakantie in te plannen. Er is een ruime keuze aan hotels en b&b's beschikbaar vanwaaruit de evenementen in de Corsoweek prima te volgen zijn. Populair zijn de hotels langs het strand en bij de bloemenvelden. Met kinderen is het ook heerlijk verblijven in een van de vakantieparken.

Hieronder enkele tips:
Ook een evenement toevoegen aan de Bollenstreek Uitagenda? Klik hier voor meer informatie.

 
Share this page