Bloemencorso ontwerpen

Home / Blog / Ontwerpen praalwagens Bloemencorso 2022

 

De ontwerpen van de praalwagens voor het 75ste Bloemencorso Bollenstreek zijn gepresenteerd. Deze corsowagens zouden eigenlijk in 2020 en 2021 rijden maar beide bloemencorso’s gingen door COVID-19 niet door. Na 3 jaar is het in 2022 dan eindelijk zover. De corsowagens met het thema Celebrating Memories kunnen eindelijk bewonderd worden.

Als een vis in het water |Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem e.o.

De zelfbouwgroep KAVB Hillegom-Haarlem is bekend om de herkenbare dieren in de ontwerpen van de wagen. Vissen, zeepaardje, inktvis, kwal en schildpad geven samen met twee snorkelaars kleur aan de diversiteit en rijkdom van het onderwaterleven. Mens en dier voelen zich op deze wagen als een vis in het water.

Stekers: Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem e.o.

De mythe van de Witte Zwaan | Gemeente Lisse

Vanaf het eerste jaar dat Lisse deelnam aan het bloemencorso speelden zwanen een prominente rol op de wagens en in de geschiedenis van het dorp. Het meest bekend zijn de herberg de Witte Zwaan en zwanen op de bollenmanden van handelshuis HOBAHO. Deze sierlijke vogel kan niet ontbreken dit jaar.

Stekers: Scoutinggroep Shawano’s Lisse

Met je hoofd in de wolken | Corsogroep KAVB Noordwijkerhout

Corsogroep KAVB Noordwijkerhout rijdt dit jaar met haar hoofd in de wolken. Angelique Beijk heeft voor de corsogroep een praalwagen getekend waarop luchtballonnen het ultieme gevoel van vrijheid verbeelden. Shauny de Groot zal ons met haar bloemarrangement letterlijk in de wolken brengen.

Stekers: Corsogroep KAVB Noordwijkerhout

Noordwijk omarmt | Gemeente Noordwijk

Bloemenbadplaats Noordwijk heet iedereen welkom ongeacht afkomst, geaardheid of gender. Daarom dragen de vier kernen – Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen, Noordwijkerhout en De Zilk – het hart van gastvrijheid op handen. De inwoners van deze dorpen omarmen letterlijk iedereen in vrijheid en gelijkheid. Een kleurrijke invulling van deze warme gedachte.

Stekers: Zwemvereniging De Watervrienden Lisse

Ontpoppen tot een vlinder in Heerlijk Hillegom – Gemeente Hillegom

Hillegom laat zien dat je in deze gemeente kunt zeggen wat je vindt en zijn wie je bent. Breek door je eigen cocon en ontpop je tot de vlinder die je bent. Luisteren naar elkaar en respecteren van anderen maakt Hillegom tot een fijn dorp. Samen maken we Heerlijk Hillegom.

Stekers: Scouting Lisser Kaninefaten

Voor vrijheid verdedigd | Gemeente Teylingen

Teylingen neemt je mee in de bewogen geschiedenis van deze gemeente. Nu Ruïne van Teylingen was ooit de hofplaats waar Jacoba van Beieren, gravin van Holland in 1436 stierf. Bij de Oude Toren wordt met het hijsen van de vlag nog jaarlijks het begin van het Koninkrijk der Nederlanden gevierd.

Stekers: Volkstuinvereniging Elsgeest

Haarlem, al 775 jaar een bloeiende stad | Gemeente Haarlem

Haarlem ademt herinneringen aan het bloemrijke verleden van de stad met talloze musea en verborgen hofjes, gezellige grachten en historische pleinen. Niet alleen de geschiedenis van de
zwarte tulp maar ook het ontstaan van de Bollenstreek ligt hier besloten. Bloemenstad Haarlem zet de poorten wagenwijd open naar strand en bollenvelden.

Stekers: HSV The Flags

Born to discover | Van der Valk Hotels Sassenheim & Schiphol

Op de wagen van Van der Valk speelt, hoe kan het anders, de toekan al jaren de hoofdrol. Op deze wagen ontsnapt de toekan aan zijn kooi. Dit is symbolisch het out-of-the-box denken van deze Van der Valk hotels die altijd zoeken naar manieren om te verbeteren en te innoveren.

Stekers: Voetbalvereniging Foreholte

In de voetsporen van de bevrijding | Omroep Max

De wagen staat symbool voor de zesdelige tv-serie In de voetsporen van de Bevrijding van Omroep MAX. Hierin volgt presentator Philip Freriks het spoor van de bevrijders die een einde maakten aan de Duitse bezetting. Tussen het begin van de bevrijding in 1944 en het einde van de oorlog, zaten gevechten die voor velen het begin van veel leed betekenden. Freriks gaat in gesprek met veteranen van die strijd, maar ook met burgers die er middenin zaten.

Stekers: Muziekvereniging St. Cecilia Voorhout

Vrijheid om te reizen | Keukenhof

Ruim een miljoen mensen uit alle landen en culturen ontmoeten elkaar in Keukenhof om te genieten van de Hollandse bloemenpracht.

Stekers: Scouting Graaf van Lynden

DichterBij en Vrij | Rabobank Bollenstreek

Rabobank Bollenstreek is een bank die dichtbij is en samen de Bollenstreek wil laten bloeien. Voor het thema ‘Bij’ is gekozen omdat bijen een grote bijdrage leveren aan onze samenleving en dit goed aansluit bij het thema van het Bloemencorso. Bestuiving door insecten is noodzakelijk voor meer dan 75% van de voedingsgewassen. De mens maakt van deze ecosysteemdiensten dankbaar gebruik. Mooi dat we doormiddel van onze praalwagen de ‘Bij’ in het zonnetje kunnen zetten en daarnaast kunnen bijdragen aan de samenleving. 

Stekers: Kindervakantiedagen Lisserbroek

Sla je vleugels uit… in de zorg! | Raamwerk

Het ontwerp introduceert eerst heel herkenbaar de gehele regio waarin Raamwerk actief is: De Duin- en Bollensstreek. Daarna wordt er (met een krul) ingezoomd op een alom bekende inwoner van de streek én huisstijl-mascotte van Raamwerk: De meeuw. Bij Raamwerk uiteraard een zorgende en vredebrengende meeuw.

Stekers: Lissesche IJsclub 

The freedom of development | Volksrepubliek China

In het district Dafeng in de Chinese stad Yancheng is het Holland bloemenpark gelegen. Het district Dafeng was meer dan een eeuw geleden nog een zout gebied met een lage opbrengst. In 1919 werd de Nederlandse wateringenieur Hendrik de Rijke door Jian Zhang, een Chinese ondernemer uit Dafeng, uitgenodigd om het huidige typisch ‘Nederlandse polderlandschap’ te ontwikkelen als onderdeel van verschillende ontziltingsprojecten. Na enkele jaren hard werken kon het zoutgebied in Dafeng worden veranderd in vruchtbare landbouwgrond. Vanwege zijn historische band met Nederland heeft Dafeng het Holland bloemenpark aangelegd, een 8,7 km2 groot resort met miljoenen geïmporteerde Nederlandse tulpen, evenals de Nederlandse tulpen, Nederlandse keuken, cultuur, windmolens en eilanden die jaarlijks miljoenen bezoekers trekken.

Stekers: Handbalvereniging Foreholte

Crowdfundingwagen “De Schooier” | Bloemencorso Bollenstreek

Stichting Bloemencorso Bollenstreek is een non-profit organisatie die gedragen wordt door vele honderden vrijwilligers. De maatschappelijke verbondenheid is groot en jaarlijks geniet een (inter)nationaal miljoenenpubliek van dit kleurrijke voorjaarscorso. De toegang is gratis langs de 42 km lange route van Noordwijk naar Haarlem en in Noordwijkerhout. Stichting Vrienden Bloemencorso Bollenstreek zorgt met crowdfunding en andere vriendenacties voor een stukje ondersteuning.

Stekers: Eurokoor/C.V. De Vikings

Battle for Freedom | Corsogroep de Zilk

Ons ontwerp is ontstaan tijdens een brainstorm waarin we hebben nagedacht over wat Vrijheid voor mensen betekent. Sommige bevolkingsgroepen hebben moeten strijden voor hun vrijheden, waaronder de Indianen. De Indianen hebben ons geinspireerd  Hun trots, kleurijkheid en hun eeuwen oude tradities waren voor ons doorslaggevend om voor dit ontwerp te kiezen.

Stekergroep: Corsogroep De Zilk

Hotel tijdens het Bloemencorso

Het Bloemencorso Bollenstreek is onderdeel van de Corsoweek. Tijdens deze week zijn er vele evenementen in en rondom de Bollenstreek. Het is dan ook een ideale periode om een weekend of weekje vakantie in te plannen. Er is een ruime keuze aan hotels en b&b’s beschikbaar vanwaaruit de evenementen in de Corsoweek prima te volgen zijn. Populair zijn de hotels langs het strand en bij de bloemenvelden. Met kinderen is het ook heerlijk verblijven in een van de vakantieparken.

Hieronder enkele tips:

Meer over Bloemencorso 2022

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page