Corsoweek Bollenstreek

Home / Blog / Corsoweek 2022 = genieten van het voorjaar

 

Het hoogtepunt van elk voorjaar in de Bollenstreek is de jaarlijkse Corsoweek met op zaterdag het wereldberoemde Bloemencorso Bollenstreek dat van Noordwijk naar Haarlem rijdt. Maar in deze Corsoweek is er nog zo veel meer te doen.

Tijdens de Corsoweek worden er vele evenementen georganiseerd in de verschillende dorpen en steden waar het Bloemencorso langs rijdt. De Bollenstreek is tijdens de Corsoweek ook mooi gekleurd door de bloeiende bloemenvelden en bloemenpark Keukenhof staat vol in bloei. Daarom is dit ook wel de populairste week voor bezoekers om de bloemen in Nederland te komen bewonderen.

Kom ook tijdens de Corsoweek een dagje naar de Bollenstreek of kom voor een paar dagen genieten van het voorjaar. Hieronder staat het voorlopige programma voor 2022.

Programma Corsoweek

Uiteraard is het Bloemencorso Bollenstreek op zaterdag 23 April het hoofd onderdeel van het programma. Rondom dit corso zijn er veel extra evenementen. Hieronder het overzicht:

Opbouwdagen Bloemencorso

Opbouwdagen Bloemencorso Bollenstreek
Een kijkje achter de schermen

Tijdens de opbouwdagen van het Bloemencorso Bollenstreek krijg je een uniek kijkje achter de schermen. Worden de Corsowagens nu echt met de hand gestoken en hoe gaat dat precies in zijn werk? Kom het met eigen ogen bekijken.

Het Flower Event

flower event noordwijkerhout
Het Flower Event in Noordwijkerhout

Het gezellige bloemendorp Noordwijkerhout heeft tijdens de Bollenstreek Corsoweek ook heel veel activiteiten. Zo is het Flower Event een gratis bloemenshow in de Witte Kerk in het centrum van het dorp. Zijn er mooie bloemenmozaïeken te bewonderen en op vrijdagavond zijn de Corsowagens van 2022 te zien tijdens het Verlichte Bloemencorso.

Flower Event & bloemenmozaïeken

 • Wanneer: woensdag 20 april t/m zaterdag 23 april 2022
 • Waar: Witte Kerk in Noordwijkerhout
 • Kosten: Het Flower Event is gratis te bezoeken
 • Meer info: Flower Event Noordwijkerhout

Verlicht Bloemencorso Noordwijkerhout

Corsomarkt in Lisse

Corsomarkt Lisse
Corsomarkt in Lisse tijdens de Corsoweek

Op de vrijdag voor het Bloemencorso en op de Corsodag zelf wordt er traditie getrouw een grote Corsomarkt georganiseerd in het centrum van Lisse. Naast vele kramen is er ook entertainment in het toch al gezellige bloemendorp.

 • Wanneer: vrijdag 22 april & zaterdag 23 april 2022
 • Waar: Centrum van Lisse
 • Kosten: De Corsomarkt is gratis te bezoeken
 • Meer info: Corsomarkt Lisse

Helikopter rondvlucht boven de bloemenvelden

Helicopter rondvlucht tour
Helikopter rondvlucht

Op zaterdag 23 en zondag 24 april heb je de mogelijkheid om een rondvlucht te maken boven de bloemenvelden met een helikopter. Deze unieke rondvluchten zijn elk jaar een groot succes. Het vliegen met een helikopter is al geweldig maar het uitzicht over de bloemenvelden en het Bloemencorso maakt het nog unieker.

Bloemencorso Haarlem

Bloemencorso Haarlem
Bloemencorso Haarlem

Haarlem is als bloemenstad de eindbestemming van de route van het Bloemencorso Bollenstreek. In Haarlem zijn er tijdens de Corsoweek dan ook veel activiteiten te doen gericht op bloemen. Op zaterdagavond komt het Bloemencorso aan in de binnenstad van Haarlem en op zondag staan de corsowagens geparkeerd op

Bekijk de Corsowagens op zondag

Op zondag 24 april zijn de Corsowagens de hele dag te bewonderen op de Nassaulaan – Gedempte Oude Gracht. Zo kan je rustig genieten van de Corsowagens en ze van dichtbij bekijken.

 • Wanneer: zaterdagavond 23 april & zondag 24 april 2022
 • Waar: Centrum van Haarlem
 • Kosten: Gratis
 • Meer info: Bloemencorso Haarlem

Mooiste File van Nederland op de boulevard

De mooiste file van Nederland Noordwijk

Noordwijk is niet alleen het startpunt van het Bloemencorso op zaterdag 23 april. De badplaats staat het hele weekend in het teken van de bloemen. Op vrijdagavond 22 april is er een bijzondere parade van 40 personenauto’s en 3 praalwagens te zien op de Oranje Promenade. Op zaterdag 23 april start om 9:15 uur het Bloemencorso Bollenstreek met de route naar Haarlem en op zondag 24 april is de Mooiste File ook nog te bewonderen.

Bloemenpark Keukenhof

Keukenhof hotel arrangement
Keukenhof is populair tijdens de Corsoweek

Een bezoek aan de Corsoweek is niet compleet zonder een bezoek aan de mooiste lentetuin van Europa: Keukenhof. Dit bloemenpark is al jaren de favoriet van bezoekers van over de hele wereld.

Bloemenpark Keukenhof een populair dagje uit in de Corsoweek. Geniet van Nederland op zijn mooist. Vanaf het bloemenpark zijn er verschillende Keukenhof fietsroutes waardoor je al fietsend kan genieten van de bloemenvelden en de omgeving.

Tips voor een bezoek aan de bloemen van Nederland

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page