Corsoweek Holland 2019

Home / Blog / Bollenstreek Corsoweek 2019 = genieten van het voorjaar

 

Het hoogtepunt van elk voorjaar in de Bollenstreek is de jaarlijkse Corsoweek met op zaterdag het wereldberoemde Bloemencorso Bollenstreek dat van Noordwijk naar Haarlem rijdt.


Tijdens de Bollenstreek Corsoweek worden er vele evenementen georganiseerd in de verschillende dorpen en steden die het Bloemencorso aandoet. De Bollenstreek is tijdens de Corsoweek ook mooi gekleurd door de bloeiende bloemenvelden en daarom is dit ook wel de populairste week voor bezoekers om de bloemen in Nederland te komen bewonderen.

Kortom kom ook tijdens de Corsoweek een dagje naar de Bollenstreek of kom voor een paar dagen genieten van al het voorjaar. Hieronder vind je informatie over evenementen en activiteiten tijdens de Corsoweek 2019.

Evenementen Corsoweek 2019

In 2019 zijn er weer heel veel evenementen te bezoeken tijdens de Corsoweek. De Corsoweek is dit jaar vroeger dan anders. Dit komt doordat het Bloemencorso door het paasweekend en Koningsdag naar voren verplaatst is.

Opbouwdagen Bloemencorso in Sassenheim

Opbouwdagen Bloemencorso Bollenstreek
Een kijkje achter de schermen bij de opbouw van het Bloemencorso Bollenstreek

Tijdens de opbouwdagen van het Bloemencorso Bollenstreek krijg je een uniek kijkje achter de schermen. Worden de Corsowagens nu echt met de hand gestoken en hoe gaat dat precies in zijn werk? Kom het met eigen ogen bekijken.


Het Flower Event & de avondeditie van het Bloemencorso in Noordwijkerhout

flower event noordwijkerhout
Het Flower Event in Noordwijkerhout

Het gezellige bloemendorp Noordwijkerhout heeft tijdens de Bollenstreek Corsoweek ook heel veel activiteiten. Zo is het Flower Event een gratis bloemenshow in de Witte Kerk in het centrum van het dorp. Zijn er mooie bloemenmozaïeken te bewonderen en op vrijdagavond zijn de Corsowagens van 2019 te zien tijdens het Verlichte Bloemencorso.

Flower Event & bloemenmozaïeken

 • Wanneer: woensdag 10 april t/m zaterdag 13 april
 • Waar: Witte Kerk in Noordwijkerhout
 • Kosten: Het Flower Event is gratis te bezoeken
 • Meer info: Flower Event Noordwijkerhout

Verlicht Bloemencorso Noordwijkerhout


Corsomarkt in Lisse

Corsomarkt Lisse
Corsomarkt in Lisse tijdens de Corsoweek

Op de vrijdag voor het Bloemencorso en op de Corsodag zelf wordt er traditie getrouw een grote Corsomarkt georganiseerd in het centrum van Lisse. Naast vele kramen is er ook entertainment in het toch al gezellige bloemendorp.

 • Wanneer: vrijdag 12 april & zaterdag 13 april
 • Waar: Centrum van Lisse
 • Kosten: De Corsomarkt is gratis te bezoeken
 • Meer info: Corsomarkt Lisse

Helikopter rondvlucht boven de bloemenvelden


LET OP: DE HELIKOPTERVLUCHTEN ZIJN OP 13 APRIL HELEMAAL VOLGEBOEKT. WIL JE TOCH VLIEGEN BOEK DAN SNEL EEN VLUCHT VOOR 20 APRIL, 21 APRIL of 27 APRIL. -> Meer over de helikoptervluchten


Helicopter rondvlucht tour
Helikopter rondvlucht

Op zaterdag 13 april heb je de mogelijkheid om een rondvlucht te maken boven de bloemenvelden met een helikopter. Deze unieke rondvlucht is elk jaar een groot succes. Met meevliegen met een helikopter is al geweldig maar het uitzicht over de bloemenvelden en het Bloemencorso maakt het nog unieker.


Haarlem Bloemenstad tijdens de Corsoweek

Bloemencorso Haarlem
Bloemencorso Haarlem

Haarlem is als bloemenstad de eindbestemming van de route van het Bloemencorso Bollenstreek. In Haarlem zijn er tijdens de Corsoweek dan ook veel activiteiten te doen gericht op bloemen. Op zaterdagavond komt het Bloemencorso aan in de binnenstad van Haarlem en op zondag staan de corsowagens geparkeerd op

Bekijk de Corsowagens op zondag

Op zondag 14 april zijn de Corsowagens de hele dag te bewonderen op de Nassaulaan – Gedempte Oude Gracht. Zo kan je rustig genieten van de Corsowagens en ze van dichtbij bekijken.

 • Wanneer: zaterdagavond 13 april & zondag 14 april
 • Waar: Centrum van Haarlem
 • Kosten: Gratis
 • Meer info: Bloemencorso Haarlem

Museum in Bloei – Frans Hals Museum

Vanaf 23 maart t/m 2 juni 2019 is de unieke tentoonstelling Museum in Bloei te bezoeken in het Frans Hals Museum. Bekijk de mooiste bloemenkunst in schitterende vazen.


De Mooiste File van Nederland op de boulevard van Noordwijk

De mooiste file van Nederland Noordwijk

Noordwijk is niet alleen het startpunt van het Bloemencorso op zaterdag 13 april. De badplaats staat het hele weekend in het teken van de bloemen. Op vrijdagavond 12 april is er een bijzondere parade van 40 personenauto’s en 3 praalwagens te zien op de Oranje Promenade. Op zaterdag 13 april start om 9:15 uur het Bloemencorso Bollenstreek met de route naar Haarlem en op zondag 14 april is de Mooiste File ook nog te bewonderen.


Keukenhof

Keukenhof hotel arrangement
Keukenhof is populair tijdens de Corsoweek

Een bezoek aan de Corsoweek is niet compleet zonder een bezoek aan de mooiste lentetuin van Europa: Keukenhof. Dit bloemenpark is al jaren de favoriet van bezoekers van over de hele wereld.

Bloemenpark Keukenhof een populair dagje uit in de Corsoweek. Geniet van Nederland op zijn mooist. Vanaf het bloemenpark zijn er verschillende Keukenhof fietsroutes waardoor je al fietsend kan genieten van de bloemenvelden en de omgeving.Tips voor een bezoek aan de bloemen van NederlandTips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen Strand en Stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page