Narcissen bloemenvelden in Lisse Keukenhof Bollenstreek

Home / Bollenvelden in Nederland

 

De bollenvelden in Nederland zijn al ruim 400 jaar het visitekaartje van de Bollenstreek. De afgegraven duinen en de gezonde zeelucht hebben precies de juiste ingrediënten om bloembollen optimaal te laten groeien en elk voorjaar het meest kleurrijke landschap ter wereld te creëren. Het bloemenseizoen begint in 2021 op zaterdag 20 maart en duurt t/m zondag 9 mei.

Elk voorjaar komen vele bezoekers van over de hele wereld om te genieten van het kleurenpalet van de bloeiende tulpenvelden. Populair zijn het wereldberoemde Keukenhof Bloemenpark en het jaarlijkse Bloemencorso Bollenstreek maar er zijn ook veel leuke kleinschalige bloemenattracties en evenementen te bezoeken. Wil jij de voorjaarsbloemen komen bekijken? Bekijk hieronder onze tips.

De tulpenvelden in Nederland

Tulpenvelden in de Bollenstreek

De bekendste bloem uit de streek is natuurlijk de Nederlandse tulp. Naast de tulp zijn er nog veel meer bloemsoorten die in de Bollenstreek gekweekt worden. Crocussen, narcissen, hyacinten maar ook zomerbloemen zoals dahlia’s en calla’s worden in grote aantallen in de Bollenstreek gekweekt. De bloemenvelden liggen voornamelijk tussen de duinen en de gezellige bloembollendorpen Lisse, Hillegom, Noordwijkerhout en Voorhout.

Wanneer bloeien de bloemenvelden in Nederland?

Tulpenvelden in bloei in de Bollenstreek

De meeste gestelde vraag is wanneer bloeien de bollenvelden in Nederland? Het antwoord op deze vraag is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden in de winter en in het vroege voorjaar.

Via facebook en instagram houden we je op de hoogte van de groei en onze bloei-verwachting. Ook hebben we een Bollenstreek Flower Map waarbij we op een kaart precies bijhouden hoe de bloemenvelden erbij staan. Wel zo handig al je graag wil weten waar de mooiste bollenvelden in bloei staan.

Ontdek de bollenvelden met een Flower Tour.

De mooiste bollenvelden kom je tegen tijdens een fietsroute of tour door de Bollenstreek. Het kleinschalige karakter van de bollenvelden in de Bollenstreek hebben een extra aantrekkingskracht. De zichtlijnen worden vaak onderbroken door natuur en historische gebouwen. Om de veelzijdigheid te ontdekken is er een aanbod van zeer verschillende tours ontwikkeld.

Fietsen, wandelen, varen, rijden, vliegen…

Je kan kiezen uit een zeer ruim aanbod aan fietsroutes, wandelroutes en tours met verschillende voertuigen. Fiets met je eigen fiets of huur een fiets. Liever niet fietsen? Huur dan een elektrische FunScooter of een klassieke Solex. Nog meer luxe? Boek dan een tour met een elektrische Renault Twizy. Of ga je liever voor iets spectaculairders? Dan is de helikopter vlucht misschien iets voor jou.

Fietsroutes

Bekijk hier alle fietsroutes »

Wandelroutes

Bekijk hier alle wandelroutes »

Keukenhof Bloemenpark

Keukenhof bloemenpark

De populairste bloemenattractie is Keukenhof in Lisse. In 2020 opent dit wereldberoemde bloemenpark voor de 71ste keer de deuren voor miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Een bezoek aan Keukenhof raden we ook van harte aan voor zowel jong als oud. Het bloemenpark is zo opgezet dat het park er elke week anders uitziet.

Bloemencorso Bollenstreek

Photocredit: Keukenhof / Laurens Lindhout

De Bollenstreek staat in de lente volledig in het teken van de bloemen en er worden dan ook veel bloemen evenementen georganiseerd. Het bekendste evenement is het jaarlijkse Bloemencorso Bollenstreek. Het corso wordt in 2020 gehouden op zaterdag 25 april.

Er zijn ook nog veel andere leuke evenementen. Hieronder vind je de leukste bloemen evenementen in het voorjaar van 2020:

Overnachten dicht bij Keukenhof en de Bollenvelden

Wil je ontspannen kunnen genieten van  de bloemen in de Bollenstreek? Denk dan eens aan het boeken van een hotel of bed & breakfast. Er is een zeer ruime keuze van luxe hotels tot een gezellige bed & breakfasts. Voor gezinnen zijn er leuke vakantieparken en campings. En wat dacht je van een overnachting op het strand? Elk strandseizoen staan er meer dan 80 strandhuisjes op het strand waar je heerlijk in slaap kan vallen met de in zee ondergaande zon. Kortom voor elke doelgroep is er wel een passende overnachting te vinden in de Bollenstreek.

Tips voor een bezoek aan de bloemen van Nederland

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page