Hollandse bloemenroute fietsen

Home / De leukste Dagje Uit tips / Fietsen / Fietsroutes in de Bollenstreek / Bollenstreek Bloemenroute: de fietsroute langs de lente- of zomerbloemen

 

Fiets langs de mooiste en kleurrijkste plekjes van de Bollenstreek met de Bollenstreek Bloemenroute. Deze fietsroute van 35 kilometer laat je genieten van het strand, het uitgestrekte duingebied en uiteraard fiets je in de lente langs de schitterende tulpenvelden en in de zomer ontdek je de veelzijdige Dahlia showtuinen en de zomerbloemen.

Over de Bloemenroute

Fietsverhuur Lisse

De Bollenstreek is wereldberoemd om de bollenvelden die elk voorjaar bloeien met bloemen zoals de tulp, de narcis en de hyacint. Maar wist je dat de Bollenstreek ook vele kilometers aan stranden heeft en dat de regio rijk is aan schitterende natuurgebieden? Ontdek het op de fiets met de veelzijdige Bloemenroute.

De Bloemenroute is in het voorjaar te fietsen vanaf 21 maart t/m 12 mei 2024. En in de zomer, tijdens het Dahlia Festival, bloeien de Dahlia showtuinen langs de bloemenroute. Het Dahlia Festival start in 2023 op zaterdag 12 augustus en duurt t/m zondag 15 oktober. Ook bloeien er verschillende andere zomerbloemen zoals zonnebloemen, canna’s en tigridia’s.

Hoogtepunten & pauzeplaatsen

Keukenhof
Bloemenpark Keukenhof ligt langs de Bloemenroute

Zowel in de lente als in de zomer zijn er veel hoogtepunten langs de fietsroute te vinden. In het voorjaar zijn de tulpenvelden het hoogtepunt van de route maar er is nog veel meer te zien in de Bollenstreek. Het schitterende duingebied, de wilde dieren en het bezoeken van schitterende landgoederen maken je fietsbeleving in Nederland kompleet.

Wanneer bloeien welke bloemen?

bollenvelden
Bollenvelden bij Keukenhof

Het landschap van de Bollenstreek veranderd gedurende het jaar enorm. Van de kleurrijke bollenvelden in de lente tot de Dahlia showtuinen in de zomer. Wij adviseren altijd om de Bloemenroute zowel in de lente als in de zomer te fietsen. Je zal verrast worden over de veelzijdigheid van de mooiste bloemenregio van Nederland. Hieronder lees je welke bloemen je wanneer kan bewonderen langs de Bloemenroute.

  • Tulpen Festival: 21 maart t/m 12 mei 2024
  • Dahlia Festival: 12 augustus t/m 15 oktober 2023

Lenteroute

In de lente bloeien de bollenvelden met narcissen, hyacinten en tulpen vanaf eind maart t/m begin mei.

Zomerroute

In de zomer, tijdens het Dahlia Festival, liggen er langs de Bloemenroute schitterende Dahlia showtuinen. Deze zomerbloemen bloeien vanaf half augustus t/m half oktober.

Vanaf begin maart t/m begin mei geven we een wekelijkse update over de bloei van de bollenvelden.

Flower Map | Bekijk de bloei op de bollenvelden met onze Flower Map. Zie ook gelijk de bloemenattracties, bezienswaardigheden, parkeerterreinen en fietsverhuurders. Bekijk onze Flower Map hier »

Routebeschrijving + download

De Bloemenroute maakt gebruik van het handige fietsknooppuntensysteem. Hiermee fiets je eenvoudig van knooppunt naar knooppunt. Op onderstaande route staan de voorjaarsattracties vermeld. De zomerversie is echter dezelfde route en komt langs de verschillende zomerbloemen attracties. Bekijk de bloemenattracties op de Flowermap onder de plattegrond.

Bekijk de route en bloemenattracties op flowermap.nl

Voor een actueel overzicht van de geopende bloemen showtuinen kijk je op onderstaande Flower Map.

Om optimaal te kunnen genieten van het fietsnetwerk hebben VVV en Falk een mooie fietskaart ontwikkeld. Op deze fietskaart staan alle knooppunten en tips over de omgeving. Deze fietskaart kost € 15,99 en is verkrijgbaar bij de lokale VVV’s of direct online te bestellen in de webshop van bol.com (bij online bestellen heb je gegarandeerd de laatste druk!)

Bloemenroute met kinderen

Bollenstreek fietsroute
Bloemenroute fietsen met kinderen

De Bloemenroute is ook voor kinderen een geweldige beleving. De bloemen, het strand en het duingebied zijn echte aanraders. Ook de verschillende bloemenattracties zijn erg leuk om te bezoeken met kinderen. Een groot voordeel van de route is dat er veel onderbrekingen mogelijk zijn tijdens het fietsen waardoor de afstand voor kinderen minder ver lijkt. Vinden jouw kinderen 35 kilometer echt te ver fietsen? Dan zijn er ook nog andere opties om met je gezin van de bloemen te genieten:

Startpunten fietsroute & parkeren

Deze Bollenstreek fietsroute is een rondje en kan op elk knooppunt gestart worden. Je startlocatie is afhankelijk of je fietst op je eigen fiets of een fiets wil huren.

Eigen fiets

De Bollenstreek is heel eenvoudig te bereiken met de auto. Door de centrale ligging in de Randstad ben je vanuit de grote steden in een half uur bij een van de startlocaties van de Bloemenroute. Heb je een eigen fiets dan kan je parkeren bij de volgende startlocaties:

Startlocatie eigen fiets Parkeerkosten
Bloemenpark Keukenhof€ 6,00 per dag (alleen in de lente en in combinatie met entree tot Keukenhof)
Het centrum van NoordwijkerhoutGratis, let op sommige locaties hebben een blauwe zone.
Het centrum van LisseGratis, let op sommige locaties hebben een blauwe zone.
Het strand van Langevelderslag in Noordwijk€ 10,00 per dag

Huurfiets

huur een tandem fiets
huur een tandem fiets

Langs de Bloemenroute zijn ook verschillende fiets- en scooter verhuurders actief. Bij veel locaties kan je gratis parkeren en huur je goede kwaliteit huurfietsen of een elektrische scooter. Voor extra gemak kan je ook een elektrische fiets huren en voor extra fun huur je natuurlijk een tandem.

Reis je met het openbaar vervoer? Neem dan de speciale Keukenhof bussen naar het bloemenpark en de tulpenvelden. Let op! deze speciale buslijnen rijden alleen in de lente.

Startlocatie huurfietsParkeerkosten
Keukenhof Fietsverhuur (geen e-bikes)€ 6,00 (alleen in de lente)
Lemonbike Fietsverhuur Lisse (fietsen & scooters)gratis voor bezoekers van Lemonbike
Rent a Bike van Dam NoordwijkerhoutGratis
Lemonbike Fietsverhuur Noordwijk (fietsen & scooters)Gratis
Treinstation Hillegom (geen e-bikes)Gratis
Have Fun Events (Elektrische scooters)Gratis
E-Scooter verhuur Noordwijk (Elektrische scooters)Gratis

Starten vanuit Noordwijk, Katwijk en Zandvoort

Vanuit verschillende Nederlandse badplaatsen fiets je ook snel en eenvoudig naar een knooppunt op de Bollenstreek Bloemenroute.

Hotel, b&b’s en vakantieparken langs de Bloemenroute

Autoroute bollenvelden

Langer genieten van de bloemen, het strand en de duinen? Langs de Bloemenroute liggen geweldige hotels, b&b en vakantieparken. Bekijk onze accomodaties tips voor een geweldige vakantie tussen de bloemen.

Andere routes en sightseeing tours

De Bollenstreek Bloemenroute is de ideale route om de bollenvelden te ontdekken. We hebben nog meer leuke routes ontwikkeld. Ook zijn er sightseeing tours beschikbaar om de Bollenstreek te ontdekken.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page