Tulip Experience Noordwijkerhout 01

Home / De leukste Dagje Uit tips / Musea, Experiences & Rondleidingen / Tulip Experience Amsterdam in Noordwijkerhout

 

Wil jij de ultieme Tulpen-ervaring in Nederland beleven? Bezoek dan in het voorjaar dit unieke tulpenmuseum en tulpen showtuin in Noordwijkerhout. Beleef het verhaal van de tulpen vanuit de bollenkweker. De Tulip Experience Amsterdam bestaat uit een levendig tulpenmuseum en een prachtige selfie/showtuin met maar liefst 1 miljoen tulpen.

Wat is de Tulip Experience Amsterdam?

De Tulip Experience bestaat uit een interactief tulpenmuseum, een grote selfie tulpentuin en een gezellige koffiecorner met indoor tulpen pluktuin en een streekmarkt.

Leer alles over de tulp in het levendige museum

Tulpenmuseum

In het levendige tulpenmuseum van de Tulip Experience Amsterdam leer je wat er allemaal komt kijken bij het kweken van de Hollandse tulp. Je wordt meegenomen in het hele proces van het bollenkwekersvak; van het planten tot het uiteindelijk verzenden van de tulpenbollen naar klanten over de hele wereld.

Geniet van meer dan 1 miljoen tulpen in de showtuin

Tulpen showtuin

In de grote selfie/tulpentuin kan je genieten van 1 miljoen tulpen. Dit zijn 700 verschillende soorten die uit eigen kwekerij komen. In deze showtuin maak je de ultieme foto. Bij de showtuin zijn ook verschillende exclusieve fotomomenten geplaatst zodat je de perfecte selfie kan nemen.

Maak de leukste selfies tussen de tulpen

Indoor Plukkerij

De lekkerste Hollandse hapjes en drankjes vind je in de koffiecorner. Aan het eind van je bezoek mag je je eigen bosje tulpen plukken in de indoor plukkerij, en kun je bij de streekmarkt heerlijke lokale producten kopen.

Het verhaal van de tulpen

Bij de Tulip Experience Amsterdam leer je alles over het verhaal van de Nederlandse tulpen. Hoe de tulp naar Nederland kwam en hoe de bloem zich ontwikkelde tot een belangrijk icoon van Nederland.

Wat zijn de openingstijden?

De Tulip Experience is alleen geopend in het voorjaar tijdens het tulpenseizoen. In 2025 is de Tulip Experience geopend vanaf 20 maart t/m zondag 11 mei op de volgende tijden. Een bezoek aan de Tulip Experience duurt ongeveer 60 tot 75 minuten.

Let op! Je moet van te voren een tijdslot reserveren om zeker te zijn dat je de Tulip Experience kan bezoeken.

Tulip ExperienceOpeningstijden
Maandag9.00 – 18.00 uur
Dinsdag9.00 – 18.00 uur
Woensdag9.00 – 18.00 uur
Donderdag9.00 – 18.00 uur
Vrijdag9.00 – 18.00 uur
Zaterdag9.00 – 18.00 uur
Zondag9.00 – 18.00 uur

Wat kost een bezoek aan de Tulip Experience Amsterdam?

De entreeprijs voor de Tulip Experience is afhankelijk van de leeftijd van de bezoeker. De ticketprijzen zijn inclusief een bosje tulpen uit de indoor pluktuin (volwassene 5 tulpen, kind 3 tulpen). De showtuin werkt met tijdsloten die je eenvoudig online kan reserveren. Hieronder staan de prijzen en beschikbaarheid voor het tulpenseizoen 2025. Reserveer direct je bezoek.

Soort ticketPrijs
Volwassene (12+)€ 11,00Reserveer
Kind (3-11)€ 6,50Reserveer
Kind (0-2)gratis
Parkeerkaart
(gedurende bezoektijd)
gratis
Tour vanuit Amsterdam
+ bezoek Keukenhof
+ bezoek Tulip Experience
€ 84,50Reserveer

Hoe kom je bij de Tulip Experience Amsterdam?

Tulip Experience Amsterdam ligt aan de Delfweg in Noordwijkerhout, gelegen tussen Amsterdam en Den Haag.

Met de auto

De Tulip Experience is zeer goed bereikbaar met de auto. De locatie heeft een groot eigen parkeerterrein. Een parkeerticket is gratis tijdens je bezoek. Je kan parkeren gedurende je bezoek (60 tot 75 minuten).

Met de fiets

De Tulip Experience is het beste te bereiken met een fiets. Doordat de locatie tussen de bollenvelden in de Bollenstreek ligt is de route naar de locatie al een tulpenbeleving. Op de locatie is er genoeg plaats in de fietsenrekken. De Tulip Experience ligt o.a. langs de populaire Bollenstreek Bloemenroute, een fietsroute langs de bollenvelden van 35 kilometer. In de omgeving zijn ook verschillende fietsverhuurders.

Met het openbaar vervoer

Vanuit Amsterdam gaan er dagelijks 2 dagtochten naar de Tulip Experience Amsterdam. Tijdens deze tour bezoek je naast de Tulip Experience ook bloemenpark Keukenhof. Reserveer hier deze dagtocht.

Kom je met het openbaar vervoer? Dan kan je het beste naar treinstation Hillegom reizen. Vanaf daar neem je bus 57 richting Leiden en stap je uit bij de bushalte Ruigenhoek. Vanaf de bushalte loop je in 10 minuten naar de Tulip Experience Amsterdam. Kijk op 9292.nl voor actuele vertrektijden. Je kan ook met een van de Keukenhof bussen naar Keukenhof reizen en bij Keukenhof een fietshuren.

Bekijk de promotievideo

Adres The Tulip Experience

  • Tulip Experience Amsterdam
  • Delfweg 37
  • 2211 VK Noordwijkerhout
  • Reserveren

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page