Hollandse Strand & Duinen

Home / Hollandse Strand & Duinen

 

Het strand, de zee en de duingebieden zijn uniek. De gezonde zeelucht en het heuvelachtige duinlandschap laten je ervaren hoe mooi en bijzonder Nederland is.

De meer dan 18 kilometer lange kuststrook bij de Bollenstreek staat bekend als een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Je vindt er nog heerlijke rustige plekjes waar je echt kunt genieten. De twee gezellige badplaatsen Noordwijk en Katwijk zorgen voor leuke faciliteiten. Zo zijn er ruim 30 strandpaviljoens waar je vaak het hele jaar door kunt genieten van een hapje en drankje met uitzicht op de Noordzee.

Het strand & het duingebied

Ook de duingebieden zijn uniek in Nederland. Er zijn meerdere duingebieden in de Bollenstreek en omgeving. In het noorden, tussen Noordwijk en Zandvoort, is het 3400 ha. grote Amsterdamse Waterleidingduinen gebied een aanrader. In het zuiden vind je het Panbos en Meijendal.

Bij Noordwijkerhout vind je het gebied de Blinker en 7 kilometer land inwaarts is het unieke Keukenhofbosch te vinden waar je nog de oude duinen kunt zien.

Fietsen en wandelen langs het strand en door de duinen

In de Bollenstreek is een uitgebreid wandel- en fietsknooppunt netwerk opgezet, waardoor het maken en volgen van een fietsroute of wandelroute bijzonder goed te doen is.

Fietsroutes

Wandelroutes

Overnachten aan het strand

Wil je ontspannen kunnen genieten van de Bollenstreek? Denk dan eens aan het boeken van een hotel of bed & breakfast. Er is een zeer ruime keuze van luxe hotels tot gezellige bed & breakfasts. Voor gezinnen zijn er leuke vakantieparken en campings. En wat dacht je van een overnachting op het strand? Elk strandseizoen staan er meer dan 80 strandhuisjes op het strand waar je heerlijk in slaap kunt vallen met op de achtergrond de in zee ondergaande zon. Kortom: voor elke doelgroep is er wel een passende overnachtingslocatie.

Nog meer redenen om de Bollenstreek te bezoeken:

Het strand- en het duingebied is natuurlijk schitterend, maar er is nog veel meer te ontdekken in de Bollenstreek.

  • Hollandse Bloemenvelden
    • Al ruim 400 jaar staat de streek bekend als de beste plek ter wereld voor het kweken van bloembollen zoals tulpen. De afgegraven oude duinen bleken namelijk precies de juiste ingrediënten te hebben om bloembollen te kweken. Zo is deze streek uitgegroeid tot het centrum van de bloembollenhandel.
  • Hollandse Polders & Plassen
    • Ten oosten van de Bollenstreek vind je de mooiste polders en plassen van Nederland. Het is het meest molenrijke gebied van Nederland. Er zijn veel kleinschalige boerderijen waar je typisch Nederlandse productie als kaas, melk en tulpen kunt vinden.
  • Hollandse Steden
    • Rondom de Bollenstreek vind je de oudste steden van Nederland. Op een half uur rijden zijn steden als Amsterdam, Haarlem, Leiden en Den Haag te bezoeken. Maar ook Delft, Rotterdam, Gouda en Utrecht liggen binnen handbereik.

Interessante links

 

 
Share this page