Nationaal Park Hollandse Duinen

Home / Strand & Duinen in Nederland

 

De gezonde zeelucht en het heuvelachtige duinlandschap laten je ontdekken hoe mooi en bijzonder Nederland is. Geniet van de zee, het strand en de duingebieden.

De kilometers lange kuststrook bij de Bollenstreek staat bekend als een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Ontdek heerlijke rustige plekjes waar je echt kunt genieten. Voor strandpaviljoens, hotels en vertier kan je terecht bij een van de vier badplaatsen, elk met een eigen identiteit.

Het strand & het duingebied

strand en zee in Nederland

Het brede zandstrand is door National Geographic zelfs uitgeroepen tot een van de 21 mooiste stranden ter wereld. Hoewel het kustgebied in de randstad tot de drukste stranden van Nederland behoort zijn er nog veel rustige stranden te vinden.

Er zijn verschillende duingebieden waar je de echte rust kan ervaren.

De badplaatsen

De stranden in Nederland staan bekend om de vele faciliteiten die er aangeboden worden. De strandpaviljoens zijn moderne restaurants voor een heerlijk ontbijt, lunch of diner met uitzicht op zee. Er zijn vier badplaatsen die ieder een eigen identiteit hebben.

Fietsen en wandelen langs het strand en door de duinen

Een fietsroute of een wandelroute langs het strand en de duinen is de manier om het gebied echt te ontdekken. Er is een ruim aanbod aan routes in verschillende afstanden en er is in de Bollenstreek een uitgebreid wandel- en fietsnetwerk om zelf je eigen favoriete route samen te stellen.

Fietsroutes

Wandelroutes

Hotel aan Zee

Wil je ontspannen kunnen genieten van de Bollenstreek? Denk dan eens aan het boeken van een hotel of bed & breakfast. Er is een zeer ruime keuze van luxe hotels tot gezellige bed & breakfasts. Voor gezinnen zijn er leuke vakantieparken en campings. En wat dacht je van een overnachting op het strand? Elk strandseizoen staan er meer dan 80 strandhuisjes op het strand waar je heerlijk in slaap kunt vallen met op de achtergrond de in zee ondergaande zon. Kortom: voor elke doelgroep is er wel een passende overnachtingslocatie.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page