Fietsroute strand en duinen

Home / De leukste Dagje Uit tips / Fietsen / Fietsroutes in de Bollenstreek / Hollandse Kust & Duin fietsroute

 

Fietsen langs de Nederlandse kust en het schitterende duingebied is nu nog leuker met de Hollandse Kust & Duin fietsroute.

Naast de schitterende bloemenvelden in het voorjaar heeft de Bollenstreek nog een uniek landschap te bieden namelijk het strand en de duinen. Fietsend door het verrassende duingebied zal je je soms afvragen of je nog wel in Nederland bent.

De Kust & duin fietsroute door de Bollenstreek is 34,5 km en brengt je bij verschillende verrassende plekjes.

Kust en duinen Noordwijk

Dorpshart Lisse (knooppunt 91)

Het dorpshart van Lisse is ontstaan vanuit het plein ’t Vierkant. De eerste bewoning van Lisse rond 1198 bestond uit een aantal huizen rondom de duintop ’t Vierkant. Inmiddels is dit een plein die inwoners en bezoekers weten te vinden om een hapje en drankje te nuttigen.  Het plein is gesitueerd aan de Heereweg ter hoogte van de huisnummers 220-240. Meer over Dorpshart Lisse

Toeristisch Overstappunt Lisse

U start bij het nieuwe Toeristisch Overstappunt Lisse waar u gratis uw auto kunt parkeren. Op de route komt u langs verschillende interessante locaties.

 Fietsknooppunten

De Kust & duin fietsroute kan je eenvoudig rijden door de knooppunten te volgen. Hieronder staan de knooppunten voor de fietsroute.

Om optimaal te kunnen genieten van het fietsnetwerk hebben VVV en Falk een mooie fietskaart ontwikkeld. Op deze fietskaart staan alle knooppunten en tips over de omgeving. Deze fietskaart kost € 15,99 en is verkrijgbaar bij de lokale VVV’s of direct online te bestellen in de webshop van bol.com (bij online bestellen heb je gegarandeerd de laatste druk!)

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page