Hollandse kust & duin route

Home / Dagje Uit / Fietsen in de Bollenstreek / Fietsroutes in de Bollenstreek / Hollandse Kust & Duin fietsroute

 

Geniet met deze fietsroute van het afwisselende landschap van de Bollenstreek. Strand, duinen, bossen, gezellige dorpjes en het Hollandse Plassengebied.

Deze fietsroute wordt momenteel ontwikkeld. De route zal in april 2020 online komen.

Naast de schitterende bloemenvelden in het voorjaar heeft de Bollenstreek nog een uniek landschap te bieden namelijk het strand en de duinen. Fietsend door het verrassende duingebied zal je je soms afvragen of je nog wel in Nederland bent.

Kust en duinen Noordwijk

De Kust & duin fietsroute door de Bollenstreek is 39 km en brengt u bij verschillende verrassende plekjes.

Amsterdamse Waterleidingduinen (Knooppunt 44)

amsterdamse waterleidingduinen

Op slechts een kleine afstand van knooppunt 44 ligt een van de ingangen tot de Amsterdamse Waterleidingduinen (Joppeweg 1). In dit unieke natuurgebied wordt 2/3 van het drinkwater voor Amsterdam gezuiverd. U mag niet fietsen in dit natuurpark maar het zeker waard om hier te gaan wandelen. Meer over de Amsterdamse Waterleidingduinen

Dorpshart Lisse (knooppunt 91)

Het dorpshart van Lisse is ontstaan vanuit het plein ’t Vierkant. De eerste bewoning van Lisse rond 1198 bestond uit een aantal huizen rondom de duintop ’t Vierkant. Inmiddels is dit een plein die inwoners en bezoekers weten te vinden om een hapje en drankje te nuttigen.  Het plein is gesitueerd aan de Heereweg ter hoogte van de huisnummers 220-240. Meer over Dorpshart Lisse

Toeristisch Overstappunt Lisse

U start bij het nieuwe Toeristisch Overstappunt Lisse waar u gratis uw auto kunt parkeren. Op de route komt u langs verschillende interessante locaties.

 Fietsknooppunten

De Kust & duin fietsroute kan je eenvoudig rijden door de knooppunten te volgen. Hieronder staan de knooppunten voor de fietsroute.

40-49-29-91-30-38-57-55-58-59-74-75-69-33-32-43-86-06-44-15-76-16-17-12-11-48

 

Meer informatie over Toeristische Overstappunten in Nederland

VVV Fietskaart Bollenstreek online bestellen

Fietskaart 14 Falk VVV

Om optimaal te kunnen genieten van het fietsnetwerk hebben VVV en Falk een mooie fietskaart ontwikkeld. Op deze fietskaart staan alle knooppunten en tips over de omgeving. Deze fietskaart kost € 8,99 en is verkrijgbaar bij de lokale VVV’s of direct online te bestellen in de webshop van Route.nl (bij online bestellen heb je gegarandeerd de laatste druk!)

Bestel nu de VVV fietsplattegrond bij Route.nl
 
Share this page