Hollandse Bloemenvelden

Home / Hollandse Bloemenvelden

 

De Hollandse bloemenvelden zijn al ruim 400 jaar het symbool van de Bollenstreek. De afgegraven duinen en zeelucht hebben namelijk precies de juiste ingrediënten om bloembollen optimaal te laten groeien. De streek is in die al jaren uitgegroeid tot het wereldcentrum van de bloembollenhandel. Elk voorjaar komen miljoenen bezoekers genieten van de bloeiende bloemenvelden. Populair zijn het wereldberoemde Keukenhof Bloemenpark en het jaarlijkse Bloemencorso Bollenstreek maar er zijn ook veel leuke kleinschalige bloemenattracties en evenementen te bezoeken.

De bloemenvelden in Holland

De bekendste bloem uit de streek is natuurlijk de Nederlandse tulp. Naast de tulp zijn er nog veel meer bloemsoorten die in de Bollenstreek gekweekt worden. Crocussen, Narcissen, Hyacinten maar ook zomerbloemen zoals Dahlia’s en Calla’s worden in grote aantallen in de Bollenstreek gekweekt. De bloemenvelden liggen voornamelijk tussen de duinen en de gezellige bloembollendorpen Lisse, Hillegom, Noordwijkerhout en Voorhout.

Wanneer bloeien de bloemenvelden in Nederland?

De meeste gestelde vraag is wanneer bloeien de bloemenvelden in Nederland? Het antwoord op deze vraag is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden in de winter en in het vroege voorjaar. Lees ons artikel over de bloei van de bloemenvelden rondom Keukenhof voor een overzicht van wanneer welke bloem gemiddeld gaat bloeien. Vanaf begin maart 2019 starten we ook weer met onze wekelijkse bloei verwachting. Daarbij hoor je wat onze verwachtingen zijn voor de bloei van de tulpenvelden en anders voorjaarsbloemen in Nederland. Ook hebben we een Bollenstreek Flower Map waarbij we op de kaart precies bijhouden hoe de bloemenvelden erbij staan. Wel zo handig al je een eind moet rijden naar de bloemenvelden.

Fietsen en wandelen langs de Hollandse bloemenvelden

Elk jaar komen er weer miljoenen bezoekers genieten van de bloemen in Keukenhof en de omliggende bloemenvelden. Het kleinschalige karakter van de bloemenvelden in de Bollenstreek hebben een extra aantrekkingskracht. De ideale manier om van de bloemenvelden te genieten is fietsend of wandelend. Op de fiets en te voet krijg je op je route al snel meerdere landschapsvarianten te zien. Er zijn ook veel monumenten en bezienswaardigheden te vinden waarin je het rijke verleden van van Nederland en de bloemenvelden kan ontdekken. Het uitgebreide fiets- en wandelknooppunten netwerk maakt het makkelijk om een route te volgen. Wij hebben een aantal fietsroutes en wandelroutes ontwikkeld waarmee het echt genieten is langs de bloemenvelden.

Fietsroutes

Bekijk hier alle fietsroutes

Wandelroutes

Bekijk hier alle wandelroutes

Keukenhof Bloemenpark

Keukenhof

De populairste bloemenattractie is Keukenhof in Lisse. In 2019 opent dit wereldberoemde bloemenpark voor de 70ste keer de deuren voor miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Een bezoek aan Keukenhof raden we ook van harte aan voor zowel jong als oud. Het bloemenpark is zo opgezet dat het park er elke week anders uitziet.

Bloemen evenementen in de lente

De Bollenstreek staat in de lente volledig in het teken van de bloemen en er worden dan ook veel bloemen evenementen georganiseerd. Hieronder vind je de leukste bloemen evenementen:

 • Tulpen pluktuin voor kinderen in het centrum van bloemendorp Lisse
 • Hollen door de Bollen – hardlopen of wandelen voor het goede doel
 • Helikoptervlucht boven de bloemenvelden – elke zaterdag in april 2019
 • Opbouwdagen bij Bloemencorso Bollenstreek
 • Corsomarkt in het centrum van Lisse
 • Flower event in Noordwijkerhout
 • De mooiste file in Noordwijk
 • Kindercorso in Lisse
 • Bloemenmozaïek weekend in Lisse

Overnachten dicht bij Keukenhof en de Bloemenvelden

Wil je ontspannen kunnen genieten van  de bloemen in de Bollenstreek? Denk dan eens aan het boeken van een hotel of bed & breakfast. Er is een zeer ruime keuze van luxe hotels tot een gezellige bed & breakfasts. Voor gezinnen zijn er leuke vakantieparken en campings. En wat dacht je van een overnachting op het strand? Elk strandseizoen staan er meer dan 80 strandhuisjes op het strand waar je heerlijk in slaap kan vallen met de in zee ondergaande zon. Kortom voor elke doelgroep is er wel een passende overnachting te vinden in de Bollenstreek.

Nog meer redenen om naar de Bollenstreek te komen:

Het strand en het duingebied zijn natuurlijk schitterend maar er is nog veel meer te ontdekken in de Bollenstreek.

 • Hollandse Strand & Duinen
  • Het strand en de duingebieden zijn magisch. Je waant je in een andere wereld. De gezonde zeelucht en het heuvelachtige duinlandschap laten je ervaren hoe mooi en bijzonder Nederland is.
 • Hollandse Polders & Plassen
  • Ten oosten van de Bollenstreek vindt je de mooiste polders en plassen van Nederland. Het is het meest gebied met de meeste molens van Nederland. Er zijn veel kleinschalige boerderijen waar je typisch Nederlandse productie als kaas, melk en tulpen kan ervaren.
 • Hollandse Steden
  • Rondom de Bollenstreek vindt je de oudste steden van Nederland. Op een half uur rijden zijn steden als Amsterdam, Haarlem, Leiden en Den Haag te bezoeken. Maar ook Delft, Rotterdam en Utrecht zijn in minder dan een uur rijden te bezoeken.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen Zee en Stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 

 
Share this page