Hollandse Bloemenvelden

Home / Hollandse Bloemenvelden

 

De bloemenvelden zijn al ruim 400 jaar het symbool voor de Bollenstreek. De afgegraven duinen bleken namelijk precies de juiste ingrediënten te hebben om bloembollen optimaal te laten groeien. De streek is zo uitgegroeid tot het centrum van de bloembollenhandel. Elk voorjaar komen miljoenen bezoekers genieten van de bloeiende bloemenvelden. Ook populair zijn het wereldberoemde bloemenpark Keukenhof en het jaarlijkse Bloemencorso Bollenstreek.

De bloemenvelden

De bekendste bolbloem uit de streek is natuurlijk de Nederlandse tulp. Maar naast de tulp zijn er nog veel meer bloembol soorten die in de Bollenstreek gekweekt worden. Narcissen, Hyacinten maar ook zomer bloembollen zoals Dahlia’s en Calla’s worden in grote aantallen gekweekt. De bloemenvelden liggen voornamelijk tussen de gezellige bollendorpen Lisse, Hillegom, Noordwijkerhout en Voorhout.

Fietsen en wandelen langs de Nederlandse bloemenvelden

Elk jaar komen er weer miljoenen bezoekers genieten van de bloemen in Keukenhof en de omliggende bloemenvelden. Het kleinschalige karakter van de bloemenvelden in de Bollenstreek hebben een extra aantrekkingskracht. Op de fiets en te voet krijg je op je route al snel meerdere landschapsvarianten te zien. Ook zijn er veel monumenten en bezienswaardigheden te vinden waarin je het rijke verleden van de bloemenvelden kan ontdekken. Het uitgebreide fiets- en wandelknooppunten netwerk maakt het makkelijk om een route te volgen.

Fietsroutes

Wandelroutes

Overnachten dicht bij Keukenhof en de Bloemenvelden

Wil je ontspannen kunnen genieten van  de bloemen in de Bollenstreek? Denk dan eens aan het boeken van een hotel of bed & breakfast. Er is een zeer ruime keuze van luxe hotels tot een gezellige bed & breakfasts. Voor gezinnen zijn er leuke vakantieparken en campings. En wat dacht je van een overnachting op het strand? Elk strandseizoen staan er meer dan 80 strandhuisjes op het strand waar je heerlijk in slaap kan vallen met de in zee ondergaande zon. Kortom voor elke doelgroep is er wel een passende overnachtingslocatie.

Nog meer redenen om naar de Bollenstreek te komen:

Het strand en het duingebied zijn natuurlijk schitterend maar er is nog veel meer te ontdekken in de Bollenstreek.

  • Hollandse Strand & Duinen
    • Het strand en de duingebieden zijn magisch. Je waant je in een andere wereld. De gezonde zeelucht en het heuvelachtige duinlandschap laten je ervaren hoe mooi en bijzonder Nederland is.
  • Hollandse Polders & Plassen
    • Ten oosten van de Bollenstreek vindt je de mooiste polders en plassen van Nederland. Het is het meest molenrijke gebied van Nederland. Er zijn veel kleinschalige boerderijen waar je typisch Nederlandse productie als kaas, melk en tulpen kan ervaren.
  • Hollandse Steden
    • Rondom de Bollenstreek vindt je de oudste steden van Nederland. Op een half uur rijden zijn steden als Amsterdam, Haarlem, Leiden en Den Haag te bezoeken. Maar ook Delft, Rotterdam en Utrecht zijn in minder dan een uur rijden te bezoeken.

Interessante links

 
Share this page