Home / De leukste Dagje Uit tips / Wandelen in de Bollenstreek / Wandelroutes in de Bollenstreek / Keukenhof wandelroute langs de bloemenvelden 20 km

 

Elke lente staan de bollenvelden in bloei. Tulpen, hyacinten en narcissen geven je het echte lentegevoel. Met deze Keukenhof wandelroute kan je optimaal genieten van al dit moois.

20 km wandelroute langs de bollenvelden

De route is bijna 20 kilometer maar is ook eenvoudig op te splitsen in twee losse wandelroutes. Je wandelt langs de bollenvelden en het mooie landgoed van Kasteel Keukenhof. Uiteraard kom je ook langs Bloemenpark Keukenhof.

Keukenhof Wandelroute

De Keukenhof wandelroute is eenvoudig te wandelen via het nieuwe wandelnetwerk bollenstreek. Hierdoor volg je eenvoudig de nummers en is de route goed te volgen. Klik op onderstaande plaatje voor de PDF van de wandelroute.

Keukenhof Wandelroute-01

Sommige delen van de wandelroute gaan via het land van de betreffende bollenteler. Het bestuur van dit wandelnetwerk heeft hier speciaal toestemming voor gevraagd en gekregen. Het is daarbij NIET de bedoeling tussen de rijen bloemen door te lopen maar gewoon het “pad” te blijven volgen . Helaas zijn er lieden die menen anderen te moeten passeren tussen de rijen door. Niet doen dus, de eigenaar wordt hier niet blij van en intrekken van de toestemming ligt mogelijk op de loer. Dit zou zonde zijn.

Wandelnetwerk Bollenstreek

Het nieuwe wandelnetwerk Bollenstreek is een knooppunt systeem dat vergelijkbaar is met het systeem voor fietsers. Bij het wandelnetwerk Bollenstreek zijn naast normale wandelpaden ook gebieden toegankelijk gemaakt waar u normaal gesproken niet zou gaan wandelen. Zo kunt u bijvoorbeeld wandelen tussen de koeien in weilanden of langs de kleurrijke bloemenvelden.

Overnachtingen

Wil je optimaal genieten van de Bollenstreek. Boek dan een overnachting. Er is veel keuze. Van locaties aan zee tot gezellige b&b’s dicht bij de bloemenvelden. Kijk hier voor overnachtingsmogelijkheden.

Meer informatie: Wandelnetwerk Bollenstreek.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page