Flower Map

Home / Blog / Flower Map | Waar bloeien de bollenvelden bij Keukenhof?

 

Het kleurrijke landschap van de Bollenstreek is uniek in de wereld. De bloeiende narcissen, hyacinten en natuurlijk tulpen trekken bezoekers van over de hele wereld. De bloemen bloeien niet alleen in het voorjaar. Ook in de zomer tijdens het Dahlia Festival zijn er veel kleurrijke bloemen te bewonderen. Bekijk op onze Flower Map of de bollenvelden en showtuinen al bloeien. Lees onze bloeiverwachting en volg ons op Facebook en Instagram voor regelmatige updates over de bloei van de bloemen.

Werkwijze Flower Map

Met onderstaande Flower Map kan je heel eenvoudig zien of de bollenvelden in Nederland al in bloei staan. Vanaf begin maart t/m begin mei updaten we elke week de foto’s van de bollenvelden. Tijdens het tulpenseizoen vanaf 21 maart t/m 12 mei 2024 vind je op de Flower Map de mooiste bloemenvelden.

Let op | De bloemenvelden met een groen icoon zijn productievelden waar je NIET mag inlopen. De bloemen en bloembollen gaan stuk als je het veld ingaat. De bloemenvelden zijn eigen terrein van de kweker. De kweker lijdt door het stuklopen van de bloemen en bollen economische schade. Kijken en foto’s nemen aan de rand is geen probleem, maar het bloemenveld in is echt verboden! Wil je foto’s maken tussen de bloemen kijk dan bij een van de bloemenattracties te herkennen aan de gele iconen.

Fietsroute | Bollenstreek Bloemenroute

Op de Flower Map is de Bollenstreek Bloemenroute aangegeven. Deze fietsroute van 35 kilometer is de ideale manier om te genieten van de lente en de zomer. Uiteraard kom je langs heel veel bollenvelden maar je maakt ook kennis met het schitterende duingebied en het mooie strand. In de zomer fiets je met de Bloemenroute heel eenvoudig langs de mooiste dahlia showtuinen.

Legenda Flower Map

Op de kaart zie je verschillende iconen met verschillende kleuren. Hieronder kan je zien wat elke icoon betekent:

IcoonBetekenis
Flower map bollenveldenProductieveld | Ga deze bloemenvelden NIET in.
Alleen foto’s maken langs de kant van het bloemenveld.
Flower Map bloemenattractiesBloemenattracties | Maak de mooiste foto’s tussen de bloemen.
Klik op het icoon voor meer informatie.
Bezienswaardigheden
Fiets- en scooterverhuur & tours
Parkeerterrein
Hotels, b&b’s en vakantieparken

Flower Map 2024

Hieronder staat de Flower Map. Van maart t/m begin mei updaten we elke week de foto’s van de bollenvelden. Vanaf augustus t/m half oktober staan de mooiste dahlia showtuinen op de Flower Map.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page