Fietsroute rondje Haarlem Keukenhof en bollenvelden

Home / De leukste Dagje Uit tips / Fietsen / Fietsroutes in de Bollenstreek / Fietsroute Rondje Haarlem – Keukenhof en bollenvelden

 

De gezellige stad Haarlem ligt op korte afstand van de Bollenstreek. je kan dan ook heerlijk op de fiets genieten van de bollenvelde, Bloemenpark Keukenhof en de prachtige stad Haarlem.

Deze fietsroute van 45 kilometer combineert de mooiste plekjes in de historische stad Haarlem met bosrijke duinen en de bollenvelden rondom bloemenpark Keukenhof in Lisse. Deze route is zowel tijdens het tulpenseizoen in de lente als tijdens het dahliaseizoen in de zomer een aanrader. Onderweg kom je langs verschillende highlights.

Highlight: Binnenstad Haarlem

Haarlem

In de binnenstad van Haarlem is van alles te ontdekken. Haarlem heeft een rijke historie . Uiteraard mag een bezoek aan een van de gezellige terrassen niet ontbreken.

Highlight: Keukenhof

Keukenhof 2021 Lisse Holland
Keukenhof 2022 Lisse Holland

Keukenhof is bekend als het bloemenpark van Nederland. Tijdens het tulpenseizoen in het voorjaar trekt het park vele bezoekers uit binnen- en buitenland. Wat velen niet weten is dat het bloemenpark slechts een onderdeel is van het Landgoed van Kasteel Keukenhof. Dit landgoed heeft verschillende kasteeltuinen en een kinderboerderij die het hele jaar door gratis te bezoeken zijn.

Let op: In verband met COVID-19 mag Keukenhof in 2022 slechts een beperkt aantal bezoekers per dag van de bloemen laten genieten. Reserveer je Keukenhof online.

Highlight: Bollenvelden, de duinen en landgoederen

bollenvelden
bollenvelden bij Keukenhof

Het landschap waar je doorheen fietst is het hele jaar aantrekkelijk. Uiteraard past het landschap zich aan aan het jaargetij. In het voorjaar geniet je van de kleurrijke bollenvelden maar ook in de zomer is het genieten van de polders, showtuinen met bijvoorbeeld dahlia bloemen en de bosrijke duinen. Ook kom je langs Landgoed Groenendaal, Haarlemmerhout en Aerdenhout.

Fietsroute via knooppunten

De fietsroute is eenvoudig te rijden door de knooppunten aan te houden. Je ziet de knooppunten op de onderstaande kaart. Deze kaart kan je ook op je mobiele telefoon openen.

Om optimaal te kunnen genieten van het fietsnetwerk hebben VVV en Falk een mooie fietskaart ontwikkeld. Op deze fietskaart staan alle knooppunten en tips over de omgeving. Deze fietskaart kost € 15,99 en is verkrijgbaar bij de lokale VVV’s of direct online te bestellen in de webshop van bol.com (bij online bestellen heb je gegarandeerd de laatste druk!)

Tips in Haarlem

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page