Dagje uit in Haarlem

Home / Hollandse Steden / Dagje uit in Haarlem

 

In Haarlem is van alles te doen, het gehele jaar door. Ontdek de stad die bekend staat om haar hoogwaardige culturele aanbod, de grote diversiteit aan winkels, gezellige restaurants en cafés en de uitstekende ligging nabij Amsterdam, strand en zee.Een stad met een rijke historie, prachtige monumenten en een Bourgondische sfeer. De ideale bestemming voor een dagtrip of een weekendje weg. Ook met kinderen.

4.000 Rijks- en Gemeentemonumenten

Haarlem is met meer dan 4.000 Rijks- en Gemeentemonumenten de tweede Monumentenstad van ons land. Aan de Grote Markt, het oudste deel van de stad en ooit toernooiveld van de Graven van Holland, liggen het middeleeuwse stadhuiscomplex, de Hoofdwacht, de Grote of St. Bavokerk en de Vlees- en Vishal. Maar ook elders in het centrum kun je prachtige monumenten bewonderen, zoals De Waag, Hodshon Huis, Amsterdamse Poort en Kathedrale Basiliek St. Bavo. Ook kun je de hofjes bezoeken, waarvan het oudste dateert uit 1395. Wil je meer weten over de Haarlemse monumenten? Bekijk dan de filmpjes ‘Monumentale verhalen’.

Parkeren Haarlem

Op zon- en bepaalde feestdagen kun je in Haarlem gratis parkeren op straat. Op de overige dagen geldt betaald parkeren. Houd er rekening mee dat in het centrum weinig parkeergelegenheid op straat is. Bij de toegangswegen van de stad vind je routeaanwijzingen voor de openbare parkeergarages; in het centrum is weinig parkeergelegenheid op straat. Fietsen kunnen gratis worden gestald in één van de bewaakte en overdekte fietsenstallingen.

Gratis fiets stallen

Kom je met de fiets naar het centrum? Dan kun je je fiets overdag gratis stallen in één van de bewaakte en overdekte fietsstallingen aan de Botermarkt, Smedestraat of Tempelierstraat. Op het station kun je gebruikmaken van het fietssouterrain.

Interessante links

Impressie video Haarlem

 

 
Share this page