Haarlem

Home / Historische Steden / Dagje uit in Haarlem

 

Terwijl de Bollenstreek bekend staat om zijn kleurrijke bloemenvelden en serene landschappen, is er een nabijgelegen stad die u niet mag missen tijdens uw bezoek aan dit charmante gebied: Haarlem. Deze pittoreske stad, gelegen aan de oevers van het Spaarne, is een historisch juweeltje vol cultuur, gastronomie en winkelervaringen, en is de perfecte aanvulling op uw Bollenstreek avontuur.

Bezienswaardigheden in Haarlem

Haarlem, ook wel bekend als ‘Bloemenstad’, is een schatkist van architectonische en historische bezienswaardigheden. Begin uw bezoek op de Grote Markt, het hart van de stad, waar de majestueuze Grote of Sint-Bavokerk trots over de stad uitkijkt. Bewonder vervolgens de meesterwerken van de Gouden Eeuw in het Frans Hals Museum, en duik in de wetenschappelijke en kunstzinnige rijkdom van het Teylers Museum, het oudste museum van Nederland. Mis zeker ook de historische windmolen De Adriaan niet, gelegen aan de rivier het Spaarne, met een prachtig uitzicht over de stad.

Rondvaart in Haarlem

Geen bezoek aan Haarlem is compleet zonder een rondvaart op de prachtige waterwegen van de stad. Deze rondvaarten bieden een uniek perspectief op de stad en zijn een geweldige manier om de prachtige architectuur en het rustige stadsleven van Haarlem te ervaren.

Activiteiten en Evenementen

Haarlem is een stad die altijd bruist van activiteiten en evenementen. In het voorjaar kunt u het Bloemencorso in Haarlem bewonderen, een jaarlijks bloemenfestival met versierde praalwagens die door de straten paraderen. In de zomer is er Haarlem Jazz & More, een vijfdaags muziekfestival, terwijl de Kerstmarkt in december de stad omtovert tot een magisch winterwonderland.

Bereikbaarheid vanuit de Bollenstreek

Het bereiken van Haarlem vanuit de Bollenstreek is een fluitje van een cent. Met de auto of de trein bent u in minder dan 30 minuten in het hart van de stad. Er zijn regelmatige treinverbindingen vanuit verschillende stations in de Bollenstreek, en voor degenen die liever met de auto reizen, zijn er tal van parkeerplaatsen in en rond Haarlem.

Overnachten in Haarlem en Bezoeken aan de Bollenstreek

Als u wilt, kunt u uw bezoek aan Haarlem verlengen met een overnachting. De stad biedt een breed scala aan accommodatiemogelijkheden, van luxe hotels tot gezellige bed & breakfasts. Een verblijf in Haarlem biedt ook de perfecte gelegenheid om de Bollenstreek te bezoeken. Of u nu wilt genieten van de prachtige bloemenvelden, ontspannen op het strand, of genieten van waterrecreatie, de Bollenstreek is vanuit Haarlem gemakkelijk te bereiken voor een dagje uit.

Top 10 bezienswaardigheden in Haarlem

Lopend door Haarlem zijn er zoveel bezienswaardigheden. Hieronder hebben we toch een top 10 samengesteld van locaties die je bezocht moet hebben.

Parkeren Haarlem

Op zon- en bepaalde feestdagen kun je in Haarlem gratis parkeren op straat. Op de overige dagen geldt betaald parkeren. Houd er rekening mee dat in het centrum weinig parkeergelegenheid op straat is. Bij de toegangswegen van de stad vind je routeaanwijzingen voor de openbare parkeergarages; in het centrum is weinig parkeergelegenheid op straat. Fietsen kunnen gratis worden gestald in één van de bewaakte en overdekte fietsenstallingen.

Gratis fiets stallen

Kom je met de fiets naar het centrum? Dan kun je je fiets overdag gratis stallen in één van de bewaakte en overdekte fietsstallingen aan de Botermarkt, Smedestraat of Tempelierstraat. Op het station kun je gebruikmaken van het fietssouterrain.

Tips Haarlem

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page