Landgoed Kasteel Keukenhof in Lisse

Home / Dagje Uit / Bezienswaardigheden in de Bollenstreek / Landgoed Kasteel Keukenhof in Lisse

 

Keukenhof is wereldberoemd om het bloemenpark in het voorjaar. Wat veel mensen niet weten is dat het bloemenpark onderdeel is van een nog veel groter landgoed namelijk Landgoed Kasteel Keukenhof. 

Het landgoed van Kasteel Keukenhof heeft meer dan tweehonderd hectare bos, weilanden en prachtig aangelegde kasteeltuinen. In de historische omgeving zijn ruim achttien monumenten te vinden. Lopend door de schitterende tuinen kom je veel kunstwerken tegen wat elke wandeling weer bijzonder maakt.

Keukenhof Frederiks Hof

Keukenhof Frederiks Hof

Parkeren en toegang zijn gratis bij Landgoed Kasteel Keukenhof

Keukenhof zomerbloemen in de kasteeltuinen

Kasteeltuin KeukenhofDahlia zomerbloemen tuin Keukenhof

Waar in het bloemenpark de voorjaarsbloemen centraal staan zijn de kasteeltuinen in de zomer een unieke beleving. De sprookjesachtige omgeving en de stijlvolle tuinen met verschillende zomerbloemen, zoals de Dahlia, laten jong en oud genieten. Op het landgoed staan ook veel kunstwerken die schitterend uitkomen tussen de ‘bloeiende’ natuur in de kasteeltuinen.

Plattegrond Landgoed Kasteel Keukenhof

De kasteeltuinen van Kasteel Keukenhof zijn groter dan die van het beroemde bloemenpark. Het bestaat uit verschillende tuinen die ieder een eigen uitstraling hebben. Ook is er een groot bosgebied waarbij de oude duinen nog zichtbaar zijn.

plattegrond_kasteel keukenhof

Kinderboerderij Poelepetaat bij Keukenhof

Keukenhof kinderboerderij Lisse

Op het landgoed is ook een uitgebreide kinderboerderij te vinden. De kinderboerderij in Lisse ligt aan het plein van de monumentale Hofboerderij. De oude jongveestal heeft een complete metamorfose ondergaan en is met de unieke ligging in de mooie bosrijke omgeving een fantastische ontmoetingsplek geworden. Iedereen, jong en oud, heeft hier de mogelijkheid om op een laagdremelige, aantrekkelijke manier in contact te komen met boerderijdieren. Er zijn ook diverse speeltoestellen waar kinderen zich kunnen uitleven. Uiteraard is de kinderboerderij ook gratis te bezoeken.

Het lijkt haast een sprookje, maar dat is het niet. Het Kasteel Keukenhof en zijn kasteeltuinen zijn echt!

Op het Landgoed worden elk jaar verschillende evenementen gehouden. Het bekendste evenement is het fantasy festival Castlefest. Eind augustus zijn de Keukenhof Dahlia Dagen waarbij het landgoed geheel in het teken staat van de zomerbloem de Dahlia.

Lisser Art Museum (LAM)

Keukenhof LAM Museum van der Broek

Op het landgoed is ook een museum gevestigd. Het LAM (Lisser Art Museum) opent zijn deuren in het najaar van 2018. Dit museum zal, net als het Landgoed, gratis toegankelijk zijn. Het LAM wordt een plek waar jong en oud, met of zonder kunstkennis welkom is. Een plek waar je beeldende kunst kunt beleven. Waar je iets over kunst kunt leren. Speelsheid, verwondering en onbevangen kijken: daar gaat het om.

Kunst is aanwezig in alles om ons heen. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het gaat om verwondering, anders kijken en aandacht. De kunstwerken van de collectie hebben allemaal een link met voedsel, consumeren en winkelen. Dit alledaagse onderwerp is door de eeuwen heen een bron van inspiratie geweest voor kunstenaars.

Hoe kom je bij Kasteel Keukenhof?

Ingang Kasteel Keukenhof

Het landgoed direct naast het bloemenpark Keukenhof en is vanuit de grote steden Amsterdam, Haarlem, Den Haag en Leiden binnen 30 minuten te bereiken.

  • Kasteel Keukenhof
  • Keukenhof 1
  • 2161 AN Lisse
  • 0252 750 690
  • info@kasteelkeukenhof.nl

Parkeren

Op het terrein van het Landgoed kunt u gratis parkeren. Tijdens evenementen kan het zijn dat er geparkeerd kan worden op het parkeerterrein van de bloementuin Keukenhof. Dit is in de meeste gevallen wel betaald.

Meer over Keukenhof

Ook interessant

 

 
Share this page