Keukenhof Kasteeltuinen
 

Bloemenpark Keukenhof is wereldberoemd om de vele tulpen die bloeien in het voorjaar. Wat veel mensen niet weten is dat het bloemenpark onderdeel is van een veel groter landgoed namelijk Landgoed Kasteel Keukenhof en dat dit landgoed schitterende kasteeltuinen heeft die ook nog eens het hele jaar door gratis te bezoeken zijn.

Het landgoed van Kasteel Keukenhof heeft meer dan tweehonderd hectare bos, weilanden en prachtig aangelegde kasteeltuinen. In de historische omgeving zijn ruim achttien monumenten te vinden. Lopend door de schitterende tuinen kom je veel kunstwerken tegen wat elke wandeling weer bijzonder maakt.

Keukenhof Dahlia Dagen
Dahlia Kasteeltuin op het Landgoed Keukenhof

Zomerbloemen in de kasteeltuinen van Landgoed Keukenhof

Waar in het bloemenpark de voorjaarsbloemen zoals de narcis, hyacint en de tulp centraal staan zijn de kasteeltuinen in de zomer en de herfst een unieke beleving. De sprookjesachtige omgeving en de stijlvolle tuinen met verschillende zomerbloemen, zoals de Dahlia, laten jong en oud genieten. Op het landgoed staan ook veel kunstwerken die schitterend uitkomen tussen de ‘bloeiende’ natuur in de kasteeltuinen. Het Dahlia Festival duurt van 10 augustus t/m 13 oktober in 2024.

Plattegrond Landgoed Kasteel Keukenhof

Het Landgoed van Kasteel Keukenhof is groter dan dat van het beroemde bloemenpark. Het bestaat uit verschillende tuinen die ieder een eigen uitstraling hebben. Ook is er een groot bosgebied waarbij de oude duinen nog zichtbaar zijn.

plattegrond_kasteel keukenhof
Plattegrond Kasteeltuinen van Landgoed Keukenhof

Kinderboerderij Poelepetaat bij Keukenhof

Op het Landgoed is ook een uitgebreide kinderboerderij te vinden. De kinderboerderij in Lisse ligt aan het plein van de monumentale Hofboerderij. De oude jongveestal heeft een complete metamorfose ondergaan en is met de unieke ligging in de mooie bosrijke omgeving een fantastische ontmoetingsplek geworden. Iedereen, jong en oud, heeft hier de mogelijkheid om op een laagdrempelige, aantrekkelijke manier in contact te komen met boerderijdieren. Er zijn ook diverse speeltoestellen waar kinderen zich kunnen uitleven. Uiteraard is de kinderboerderij ook gratis te bezoeken.

Evenementen in de Kasteeltuinen van Keukenhof

Op het Landgoed worden elk jaar verschillende evenementen en festivals gehouden. Tijdens deze evenementen is zijn de kasteeltuinen gelden er andere openingstijden en kan er toegang gevraagd worden.

Lisser Art Museum (LAM)

Keukenhof LAM Museum van der Broek
LAM Lisser Art Museum op Landgoed Keukenhof

Op het landgoed is ook een museum gevestigd. Het LAM (Lisser Art Museum) is een plek waar jong en oud, met of zonder kunstkennis welkom is. Een plek waar je beeldende kunst kunt beleven. Waar je iets over kunst kunt leren. Speelsheid, verwondering en onbevangen kijken: daar gaat het om. Meer over het LAM Museum.

Hoe kom je bij Kasteel Keukenhof?

Het Landgoed Keukenhof ligt direct naast het bloemenpark Keukenhof en is vanuit de grote steden Amsterdam, Haarlem, Den Haag en Leiden binnen 30 minuten te bereiken.

  • Kasteel Keukenhof
  • Keukenhof 11
  • 2161 AN Lisse
  • info@kasteelkeukenhof.nl

Parkeren

Op het terrein van het Landgoed Keukenhof kan je gratis parkeren. Tijdens evenementen kan het zijn dat er geparkeerd moet worden op het parkeerterrein van de bloementuin Keukenhof. Dit is in de meeste gevallen wel betaald.

Meer over Keukenhof

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page