Home /

 
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Open Monumentendag 2024 in de Bollenstreek

14 september 10:00 17:00

Open Monumentendag

Op de landelijke Open Monumentendag zijn ook veel pareltjes in de Bollenstreek geopend. Per dorp zijn er verschillende organisaties betrokken bij de activiteiten op deze landelijke dag. Hieronder laten we per gemeente zien welke activiteiten te doen zijn op zaterdag 14 september 2024.

Het definitieve programma van Open Monumentendag 2024 is nog niet bekend. Zodra er meer informatie beschikbaar is plaatsen we dat op deze pagina.

Open Monumentendag in Lisse

Op zaterdag 14 september 2024 openen meerdere kleurrijke monumenten in Lisse hun deuren voor het publiek. Een breed scala van historische gebouwen komt voorbij. Van kerken tot klooster en van bollenvilla’s tot oude boerderijen. De bewoners van deze gebouwen laten je kennismaken met de rijke historie van elk monument. Alle monumenten zijn gratis toegankelijk!

Kasteel Keukenhof

In de Kasteeltuinen van Kasteel Keukenhof is tijdens de Open Monumentendag veel te doen. Op 14 september zijn de begane grond en de eerste verdieping van het kasteel te bezichtigen. Om het kasteel te bezoeken is het noodzakelijk om vooraf een ticket te kopen. Suppoosten vertellen over de rijke historie, architectuur, inrichting en de verborgen verhalen van het kasteel.

Open Monumentendag in Noordwijk en Noordwijkerhout

Op zaterdag 14 september 2024 organiseert de gemeente Noordwijk in samenwerking met het Comité Open Monumentendag Noordwijk de Open monumentendag in Noordwijk en Noordwijkerhout. De officiële opening vindt plaats in Noordwijk. Die vindt plaats in de trouwzaal van het gemeentehuis aan de Herenweg en begint om 10:00 uur., waarna je van 11.00 uur tot 16.00 uur de vele monumenten die Noordwijk en Noordwijkerhout rijk is kunt bezichtigen.

Kijk hier voor meer informatie

Open Monumentendag in Katwijk

Diverse locaties in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg stellen op 14 september (gratis) hun deuren open voor het publiek. Ga op ontdekkingstocht en neem eens een kijkje achter de voordeur van bijvoorbeeld de vuurtoren, Molen De Geregtigheid, het museum Oud Valkenburg, het Spinozahuis en het Prins Willem-Alexander stoomgemaal.

Kijk hier voor meer informatie

Gegevens

Datum:
14 september
Tijd:
10:00 – 17:00
Evenement Categorieën:
,
Ook een evenement toevoegen aan de Bollenstreek Uitagenda? Klik hier voor meer informatie.

 
Share this page