Home /

 
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Open Monumentendag 2020 in de Bollenstreek

12 september 2020 10:00 17:00

Op de landelijke Open Monumentendag zijn ook veel pareltjes in de Bollenstreek geopend. Per dorp zijn er verschillende organisaties betrokken bij de activiteiten op deze landelijke dag. Hieronder laten we per gemeente zien welke activiteiten te doen zijn op zaterdag 14 september 2019.Open Monumentendag in Lisse

Op zaterdag 12 september 2020 openen meerdere kleurrijke monumenten in Lisse hun deuren voor het publiek. Een breed scala van historische gebouwen komt voorbij. Van kerken tot klooster en van bollenvilla’s tot oude boerderijen. De bewoners van deze gebouwen laten je kennismaken met de rijke historie van elk monument. Alle monumenten zijn gratis toegankelijk!

Verder zijn er leuke activiteiten voor jong en oud! Kom bijvoorbeeld broodjes bakken in t’ Huys Dever, beklim de toren van de Sint Agathakerk of hoor het verhaal van de Zemelpoldermolen.

Kijk hier voor meer informatie

Kasteel Keukenhof

In de Kasteeltuinen van Kasteel Keukenhof is tijdens de Open Monumentendag veel te doen. Op 12 september zijn de begane grond en de eerste verdieping van het kasteel te bezichtigen. Suppoosten vertellen over de rijke historie, architectuur, inrichting en de verborgen verhalen van het kasteel.Open Monumentendag in Noordwijk en Noordwijkerhout

Op zaterdag 12 september 2020 organiseert de gemeente Noordwijk in samenwerking met het Comité Open Monumentendag Noordwijk de Open monumentendag in Noordwijk en Noordwijkerhout. De officiële opening vindt plaats in Noordwijk. Die vindt plaats in de trouwzaal van het gemeentehuis aan de Herenweg en begint om 10:00 uur., waarna je van 11.00 uur tot 16.00 uur de vele monumenten die Noordwijk en Noordwijkerhout rijk is kunt bezichtigen.

Kijk hier voor meer informatie


Open Monumentendag in Katwijk

Diverse locaties in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg stellen op 12 september (gratis) hun deuren open voor het publiek. Ga op ontdekkingstocht en neem eens een kijkje achter de voordeur van bijvoorbeeld de vuurtoren, Molen De Geregtigheid, het museum Oud Valkenburg, het Spinozahuis en het Prins Willem-Alexander stoomgemaal.

Kijk hier voor meer informatieOpen Monumentendag in Hillegom

Kijk hier voor meer informatie

Gegevens

Datum:
12 september
Tijd:
10:00 – 17:00
Evenement Categorieën:
,
Ook een evenement toevoegen aan de Bollenstreek Uitagenda? Klik hier voor meer informatie.

 
Share this page