Keukenhof fietsroute langs de bloemenvelden 34 km

Home / Dagje Uit / Fietsen in de Bollenstreek / Fietsroutes in de Bollenstreek / Keukenhof fietsroute langs de bloemenvelden 34 km

 

In het voorjaar staat de Bollenstreek in bloei. Bloemenpark Keukenhof is geopend en rondom het bloemenpark in Lisse zijn vele kleurrijke bloemenvelden te vinden.

De vele tulpen, hyacinten en narcissen staan garant voor een heerlijk voorjaarsgevoel. Met de Keukenhof fietsroute kan je optimaal genieten van al dit moois. Uiteraard hoort een bezoek aan Keukenhof erbij maar wij adviseren je zeker om ook de omgeving te bekijken.

De route is 34 km (ongeveer 2 uur fietsen) maar is ook op te splitsen in twee losse fietsroutes. Je fietst langs de bloemenvelden en de gezellige (bloembollen)dorpen Hillegom, Lisse en Sassenheim. Onderweg kom je langs verschillende bloemenattracties zoals Keukenhof, Museum De Zwarte TulpDe Tulperij, De Bollenburcht en Annemieke’s Pluktuin.

Startpunt Fietsroute

We starten de fietsroute vanaf Keukenhof (knooppunt 49) maar je kan de route eigenlijk bij elk knooppunt starten. Een populair startpunt is Restaurant De Engel in Lisse (dichtbij Knooppunt 55), je kan daar gratis parkeren.

Download hier de gratis fietsroute

Noord & Zuid route

De fietsroute is opgedeeld in een Noord (17,2 km) en een Zuid (16,8 km) route. Deze zijn aan elkaar gekoppeld bij knooppunt 49 (Keukenhof). Je kan de route dus in zijn geheel fietsen of slechts 1 deel fietsen.

Keukenhof fietsroute

Bloemenattracties onderweg

Bloemenpark Keukenhof (knooppunt 49)

Keukenhof

Als u de lente optimaal wilt ervaren, breng dan in de periode maart t/m mei een bezoek aan de grootste bloementuin van Nederland. In het 32 hectare grote park bloeien maar liefst zeven miljoen bloembollen. Verder worden hier door-lopend prachtige binnententoonstellingen georganiseerd. Meer over Bloemenpark Keukenhof

keukenhof tickets korting

Landgoed Keukenhof (knooppunt 40)

Het sfeervolle en bosrijke Landgoed Keukenhof ligt midden in de Bollensteek. Een bezoekje brengen aan het landgoed met het kasteel, de tuinen, kunstexposities, horeca, kinderboerderij en natuur- en milieubezoekerscentrum is zeker een aanrader! Meer over Landgoed Kasteel Keukenhof

Museum De Zwarte Tulp (tussen knooppunt 29 – 91)

In Museum De Zwarte Tulp beleef je de Bollenstreek aan de hand van een interactieve tentoonstelling voor het hele gezin en schoolgaande jeugd. Het museum vertelt over 500 jaar geschiedenis van de streek, de werkzaamheden op het land 100 jaar geleden en nu, en de wetenschap achter het ontwikkelen van nieuwe tulpensoorten. Tot en met 6 augustus is de voorjaarstentoonstelling ‘William Morris, Patronen van Bloemen’ te zien in het museum.

Restaurant De Vier Seizoenen (tussen knooppunt 29 -91)

Elk voorjaar heeft Restaurant De Vier Seizoenen een uniek bloemenmenu waarbij je bloemen op verschillende manieren kan proeven. Je kan het bloemenmenu als lunch of als diner bestellen.

‘t Huys Dever (tussen knooppunt 57 – 41)

Het Huys Dever in Lisse

’t Huys Dever is kort na 1375 gebouwd door Reinier Dever of d´Ever, afkomstig van Hollandse edelen. Het gebouw is een zogenaamde woontoren of donjon, zoals er vele hebben gestaan in de kuststreek. Behalve Dever zijn zij allemaal verdwenen. Meer over ‘t Huys Dever

Bollenkwekerij De Tulperij (tussen knooppunt 55 – 58)

Geniet van de unieke sfeer in de bloemenkas van De Tulperij en het enthousasme van de eigenaren van dit mooie bollenfamiliebedrijf. Een leuke stop voor mooie (selfie)foto’s en een koffie met stroopwafel.

Bloemenattractie De Bollenburcht (tussen knooppunt 58-50)

In een authentieke bollenschuur heeft De Bollenburcht verschillende leuke activiteiten. Het panorama is het hoogte punt maar er is nog veel meer te doen en te beleven. Vanaf de Bollenburcht kan je ook eenvoudig naar de Ruine van Teylingen.

Annemieke’s Pluktuin (knooppunt 18)

Bij Annemieke’s pluktuin kan je terecht voor het plukken van biologisch gekweekte tulpen. Bij de pluktuin kan je ook fietsen en trap-kajaks huren.

Fietsen met knooppuntnetwerk

Het fietsknooppuntnetwerk in de Bollenstreek is onlangs volledig vernieuwd en makkelijker dan ooit. Je volgt de knooppuntnummers van de fietsroute en je fietst zo makkelijk een route.

Download hier de gratis fietsroute

VVV Fietskaart Bollenstreek online bestellen

Fietskaart 14 Falk VVV

Om optimaal te kunnen genieten van het fietsnetwerk hebben VVV en Falk een mooie fietskaart ontwikkeld. Op deze fietskaart staan alle knooppunten en tips over de omgeving. Deze fietskaart kost € 8,99 en is verkrijgbaar bij de lokale VVV’s of direct online te bestellen in de webshop van Route.nl (bij online bestellen heb je gegarandeerd de laatste druk!)

Bestel nu de VVV fietsplattegrond bij Route.nl

Overnachten in de Bollenstreek

Eigenlijk is de Bollenstreek te mooi om er maar een dag van te genieten. Veel mensen komen dan ook voor een weekend of langer naar de Bollenstreek. Er is een ruime keuze aan hotels, bed & breakfasts en campings in de omgeving van Keukenhof. Boek wel snel want in de lente zijn veel accommodaties al vroeg volgeboekt.

U kunt ook kiezen voor een heerlijk verblijf bij een van de vakantieparken. Zoals Landal Dunimar of Center Parcs Park Zandvoort.

Reserveer hier uw hotel op tijd. Kamers zijn in de lente snel vol.

Handige links
 
Share this page