Keukenhof fietsroute

Home / De leukste Dagje Uit tips / Fietsen / Fietsroutes in de Bollenstreek / Keukenhof fietsroute langs de bloemenvelden in Nederland

 

Beleef de bloemenvelden optimaal met de Keukenhof fietsroute. Elk voorjaar bloeien de bollenvelden in Nederland. De mooiste bloemenvelden vind je in de bloemenstreek rondom bloemenpark Keukenhof in Lisse. Fietsen langs de miljoenen tulpen, narcissen en hyacinten is de beste manier om te genieten van unieke Hollandse kleurenpracht.

Fietsen langs de tulpenvelden in Holland

Beleef het ultieme voorjaarsgevoel met de Keukenhof fietsroute. Deze fietsroute is goed te combineren met een bezoek aan het bloemenpark in Lisse. Onderweg geniet je van schitterende bloemenvelden met tulpen, hyacinten en narcissen.

Keukenhof fietsroute – foto: Hella Radic-Hoogzand

Eigen fiets of fiets huren

Uiteraard kan je je de fietsroute fietsen met je eigen fiets. Heb je geen zin om je eigen fiets mee te nemen dan kan je ook eenvoudig een fiets huren bij Keukenhof of bij een van de andere fietsverhuurders in de buurt van Keukenhof.

Vier verschillende fietsroutes

Er zijn in totaal vier verschillende Keukenhof fietsroutes waaruit je kan kiezen. De routes zijn duidelijk met kleuren bordjes aangegeven. Volg eenvoudig de route met de kleur. Je kan een route kiezen of de routes combineren.

Jouw ideale fietsroute is afhankelijk van de gewenste afstand en duur. Hieronder beschrijven we de routes en geven we tips per route voor leuke bezienswaardigheden.

1. De blauwe fietsroute (5 kilometer)

Deze route is ideaal als je weinig tijd hebt. Je rijdt een klein rondje rond Keukenhof en komt o.a. langs Landgoed Kasteel Keukenhof. Ook krijg je een mooi uitzicht op de Keukenhof Molen met op de voorgrond de kleurrijke bloemenvelden. Deze route duurt minder dan een uur.

2. De paarse fietsroute (10 kilometer)

De paarse fietsroute gaat een andere kant op dan route een, twee en drie. Met deze route fiets je langs de mooist bloemenvelden van Lisse en Voorhout. Je komt langs leuke locaties zoals Bloembollenkwekerij De Tulperij en ‘t Huys Dever. Deze route duurt een tot twee uur.

3. De groene fietsroute (15 kilometer)

Met deze route zie je veel bloemenvelden in Lisse, Noordwijkerhout en Hillegom. Het is een iets langere variant van de blauwe route. Als extra kom je langs Landgoed Tespelduyn, The Tulip Experience Amsterdam, The Tulip Barn en krijg je veel meer bloemenvelden te zien. Deze route duurt een tot twee uur.

4. De rode fietsroute (25 kilometer)

De meest veelzijdige fietsroute is de rode route. Deze route gaat nog iets verder dan de groene route. Naast heel veel bloemenvelden kom je ook nog eens in het schitterende strand en duingebied. Met de rode route ervaar je de Bollenstreek op zijn best. Deze route duurt twee tot drie uur.

Reserveren verplicht bij de bloemenattracties

Wil je voor, tijdens of na je fietsroute een van de bloemenattracties bezoeken? Reserveer je bezoek dan op tijd. Bij de onderstaande bloemenattracties kan je eenvoudig online reserveren.

Startlocatie van de fietsroutes

Je kan overal langs de route starten. Wij raden aan te starten bij Keukenhof aangezien daar een zeer ruimte parkeergelegenheid is. Parkeren bij Keukenhof kost slechts € 10,00 voor de hele dag en je kan je parkeerticket online kopen.

Combineer de fietsroute met Keukenhof

De fietsroutes zijn goed te combineren met een bezoek aan Keukenhof. Zo geniet je van de bollenvelden en het schitterende bloemenpark op een dag. Koop online alvast je Keukenhof ticket en je slaat de rij bij de kassa over.

Keukenhof ticketPrijs
Volwassenen (18+)€ 20,00Koop tickets
Kinderen (4-17)€ 9,00Koop tickets
Kinderen (0-3)Gratis
Dagkaart parkeren€ 10,00Koop tickets
Keukenhof huurfiets€ 11,00Reserveer huurfiets
Combi ticket Keukenhof + Bus€ 31,50Koop tickets

Fietsroute voor een dag fietsen

Er zijn uiteraard nog veel meer fietsroutes langs de bloemenvelden. Kies hieronder je favoriete fietsroute:

Keukenhof Fietstocht met gids

Tijdens de opening van Keukenhof vertrekken elke dag twee begeleide fietstochten van Hotel Lowietje in Lisse. Voor slechts € 42,50 (inclusief huurfiets) hoor je het verhaal van de bloemen van een enthousiaste lokale gids.

Meer informatie over de Keukenhof fietstocht met gids »

Om optimaal te kunnen genieten van het fietsnetwerk hebben VVV en Falk een mooie fietskaart ontwikkeld. Op deze fietskaart staan alle knooppunten en tips over de omgeving. Deze fietskaart kost € 15,99 en is verkrijgbaar bij de lokale VVV’s of direct online te bestellen in de webshop van bol.com (bij online bestellen heb je gegarandeerd de laatste druk!)

Boek een hotel

De bloemenvelden zijn te mooi om er maar een dag van te genieten. Veel mensen komen dan ook voor een weekend of langer naar de Bollenstreek. Er is een ruime keuze aan hotels, bed & breakfasts en campings in de omgeving van Keukenhof. Boek wel snel want in de lente zijn veel accommodaties al vroeg volgeboekt.

Je kan ook kiezen voor een heerlijk verblijf bij een van de vakantieparken. Zoals Landal Dunimar, Center Parcs Park Zandvoort en Vakantiepark Duinrell

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page