Hillegom

Home / Gezellige dorpen / Hillegom

 

Hillegom is een dorp waar veel streekproducten worden geproduceerd en waar je je niet hoeft te vervelen. Het dorp is perfect gelegen om de bollenvelden wandelend of met een fiets te ontdekken. Hillegom heeft voor de zomerse dagen ook het grootste openlucht zwembad van de omgeving.

Trots op Hillegom

Historie

Midden tussen de bollenvelden ligt Hillegom, een dorp met een rijke historie. De dorpspomp met het naastgelegen Hof, nu in gebruik als raadhuis, vertellen het verhaal van de voorouders van de huidige heer van Hillegom Jan Six X. Zij lieten de duinen rondom het dorp afgraven zodat de teelt van groente en later bloembollen mogelijk werd. Nu kun je langs die, in het voorjaar kleurige, velden eindeloze fietstochten of wandelingen maken.

Bollenvelden

Het dorp Hillegom is de plek waar de huidige Bollenstreek zijn oorsprong vond. Na 1850 kwam er steeds meer behoefte aan teeltgrond. Tot die tijd werden bloembollen vooral gekweekt ten westen en zuiden van Haarlem; in Hillegom en omgeving was nog voldoende duingrond aanwezig om af te graven. Zo kwamen de inmiddels beroemde bollenvelden in de Bollenstreek.

Natuurgebieden

  • Bollenvelden in Hillegom

Wandelen en fietsen

Wandelroutes

Fietsroutes

Dagje uit in Hillegom

Ben je opzoek naar een leuke activiteit voor een dagje weg in Hillegom?

  • Openluchtzwembad De Vosse
  • Indoor Skibaan (borstelbaan)
  • Paintball Hillegom

Restaurants in Hillegom

Winkelen in Hillegom

Hillegom is ook het dorp waar veel ambachtelijke producten worden gemaakt er zijn in Hillegom dan ook veel winkels met streekproducten.

Overnachten in Hillegom

Evenementen in Hillegom

Bereikbaarheid Hillegom

Met de auto

Het dorp Hillegom is centraal gelegen in de Randstad en is goed bereikbaar met de auto.

In Hillegom zijn geen grote parkeergelegenheden. Bij de attracties zijn veelal eigen parkeerplaatsen beschikbaar om gratis te parkeren.

In het centrum van Hillegom is voldoende parkeergelegenheid.

Met het openbaar vervoer

Hillegom is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bij NS trein station Hillegom (ook wel station Keukenhof genoemd) liggen de beroemde bollenvelden op loopafstand.

Met de fiets

Meer in Hillegom

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page