fietsen keukenhof

Home / Dagje Uit / Fietsen in de Bollenstreek / Fietsroutes in de Bollenstreek / Beleef het verhaal van de Hollandse bloemen met de Flower Audiotour

 

Met deze fietsroute met audiotour leer je meer van de bloemen uit Nederland en de streek waar de mooiste voorjaarsbloemen bloeien.Het bloemenpark Keukenhof is bij veel mensen nog wel bekend maar wil je meer weten over de bloemen en de regio rondom Keukenhof dan is de Flower Tour een super leuke route van ongeveer 15 kilometer die je kan wandelen of fietsen.

Flower Tour route

De Flower Tour route gaat langs de mooiste bloemenvelden rondom Keukenhof en je komt ook nog eens langs historische locaties zoals Kasteel Keukenhof, het Keukenhof bos en ‘t Huys Dever. Langs de route is ook De Tulperij gelegen waar je een kijkje kan nemen bij een echte bloembollenkwekerij.

Inclusief boekje én audiotour

Tijdens de Flower Tour kun je stoppen bij 14 bezienswaardigheden. Aan de hand van een audiotour (die je kunt downloaden op je mobiel) doe je allerlei (tulpen)weetjes op en kom je meer te weten over interessante bezienswaardigheden. Leuk voor jong en oud!

Bekijk hier het filmpje over de Flower Tour:

FlowerCard 2019 Profiteer van vele kortingen!

De Flower Tour fietsroute krijg je gratis bij aanschaf van de FlowerCard 2019. Met deze kaart krijg je de leukste voordelen tijdens de openingsperiode van Keukenhof.

Koop nu je FlowerCard:

  • Kortingskaart tijdens het voorjaar voor locaties rondom Keukenhof en in Amsterdam
  • Fraai vormgegeven boekje en audiotour (in de talen Engels, Duits of Nederlands)
  • Gratis Keukenhof fietsroutes & Flower Tour audioroute
  • De FlowerCard 2019 is ook te koop i.c.m. huurfiets van Keukenhof. Boek je fiets hier.
  • Leuk voor jong en oud!
  • Slechts € 5,-
-> Reserveer hier je huurfiets met FlowerCard

De omgeving van Keukenhof is goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer.

Met de auto

De route van de Flower Tour is vanaf de grote steden Haarlem, Amsterdam, Leiden en Den Haag binnen 30 minuten met de auto te bereiken. Wij adviseren om je auto te parkeren bij Keukenhof (ook als je het bloemenpark niet wilt bezoeken). Een dagkaart kost slechts € 6,00 en je kan, indien van toepassing, direct je gereserveerde huurfiets ophalen.

Met het openbaar vervoer

Vanuit Haarlem, Amsterdam, Leiden en Schiphol kan je eenvoudig met de Keukenhof bos voordelig naar de Flower Tour route reizen. Je komt aan bij Keukenhof en kan, indien van toepassing, direct je gereserveerde huurfiets ophalen.

Met de fiets

Wil je met de fiets naar de Flower Tour route? Gebruik dan het fietsknooppunten system om bij knooppunt 91 in Lisse te komen.

Flower Map

Langs de Flower Tour zijn vele mooie bloemenvelden te bewonderen. Via onderstaande Flower Map kan je precies zien welke velden in bloei staan. Zo kan je je nog beter voorbereiden op een heerlijk dagje in het voorjaar!

VVV Fietskaart Bollenstreek online bestellen

Fietskaart 14 Falk VVV

Om optimaal te kunnen genieten van het fietsnetwerk hebben VVV en Falk een mooie fietskaart ontwikkeld. Op deze fietskaart staan alle knooppunten en tips over de omgeving. Deze fietskaart kost € 8,99 en is verkrijgbaar bij de lokale VVV’s of direct online te bestellen in de webshop van Route.nl (bij online bestellen heb je gegarandeerd de laatste druk!)

Bestel nu de VVV fietsplattegrond bij Route.nl
 
Share this page