Bollenstreek fietsroute langs strand, duinen en bloemen

Home / Dagje Uit / Fietsen in de Bollenstreek / Fietsroutes in de Bollenstreek / Bollenstreek fietsroute langs de lente- of zomerbloemen

 

Ontdek de veelzijdigheid van de Bollenstreek met de Bollenstreek fietsroute. Fiets 35 kilometer langs het strand, het uitgestrekte duingebied en natuurlijk de lente- of zomerbloemen.

De Bollenstreek is wereldberoemd om de voorjaarsbloemen zoals de tulp, de narcis en de hyacint. Maar ook in de zomer zijn in de streek schitterende bloemen, zoals de dahlia en de canna te bewonderen. Met deze Bollenstreek fietsroute ontdek je de bloemen op zijn best en geniet je ook van het unieke duingebied en het strand.

Hoogtepunten

Zowel in de lente als in de zomer zijn er veel hoogtepunten langs de fietsroute te vinden. Van de bloemen van het seizoen, het schitterende duingebied, de wilde dieren tot het bezoeken van schitterende landgoederen. Hieronder vindt je meer informatie over de hoogtepunten langs de route.

1. Noordwijkerhout

Het gezellige Noordwijkerhout is zowel in de lente als in de zomer een aanrader. De vele restaurantjes rondom de Witte kerk zijn ideaal om jezelf culinair te verwennen.

2. Het duingebied

Geniet van het schitterende duingebied. Bossen en open vlaktes wisselen elkaar af. De heerlijke en gezonde zeelucht ruik je direct.

3. Het stand van Langevelderslag

Bij Langevelderslag kan je relaxed genieten van het brede Nederlandse strand. Er zijn verschillende leuke restaurantjes waar je terecht kan voor een lekker ijsje, een pizza, ambachtelijke friet en nog veel meer.

4. Wild spotten

Kijk goed om je heen want in het duingebied leven veel wilde dieren. Herten, konijnen en vossen.

5. Lente- en zomer showtuin van FBT

Zowel in de lente als in de zomer is de showtuin van FBT een aanrader. In de lente bloeien voorjaarsbloemen zoals de narcis, de tulp en de narcis op de showtuin. In de zomermaanden is het de buurt aan de veelzijdige dahlia zomerbloemen. Entree is gratis en leuke foto’s gegarandeerd.

6. Bloemenpark Keukenhof

Hier vindt je bloemenpark Keukenhof. Van 21 maart tot en met 10 mei 2020 is dit park geopend voor bezoekers. Het is het perfecte dagje Nederland op zijn mooist. Meer dan 7 miljoen bloemen lachen je toe.

Koop van te voren alvast je ticket zodat je direct kan genieten van al het moois. Koop je Keukenhof tickets online en vermijd een wachtrij.

Keukenhof is ook ideaal als start locatie van de route. Je parkeert je auto voor € 6,00 per dag. Parkeerticket kan je ook online kopen.

7. De Kasteeltuinen van Keukenhof

De Kasteeltuinen van Keukenhof liggen tegenover het beroemde bloemenpark. Het landgoed bestaat uit verschillende tuinen waaronder een dahlia tuin in de zomermaanden. Ook is het LAM museum gelegen op het landgoed en vind je er een leuke kinderboerderij. Entree en parkeren is gratis.

8. Lisse

Als je tussen knooppunt 29 en 91 fietst rij je door het centrum van Lisse. Dit gezellige centrum kenmerkt zich door de vele winkels en restaurants met terrasjes. Ook is Museum De Zwarte Tulp gevestigd in het centrum. In dit museum vindt je ook het toeristenbureau (VVV). Uniek is het bloemenmenu van Restaurant De Vier Seizoenen op het Dorpsplein. Het bloemendiner past perfect bij een dag in het teken van bloemen.

9. Museum De Zwarte Tulp

Leer meer over de tulp en de Bollenstreek bij Museum De Zwarte Tulp.

10. St. Agathakerk

De St. Agathakerk wordt ook wel de ‘kathedraal van de Bollenstreek’ genoemd. De kerk dateert uit 1903 en is ontworpen door Jean H. van Groenendaal. De kerk is mede gefinanceerd door bollenkwekers, wat te zien is in de tekeningen met bolbloemen aan de wanden van de kerk.

11. ‘t Huys Dever

 ‘t Huys Dever is kort na 1375 gebouwd en is een zogenaamde woontoren, ook wel ‘donjon’ genaamd. In de kuststreek is Dever nog de enige overgebleven donjon. Na een periode van verval, besloot een groep vrienden ‘t Huys Dever weer op te bouwen. Wie nu binnenstapt, waant zich weer in een middeleeuws sprookje!

‘t Huys Dever is op woensdag t/m zondag van 14:00 tot 17:00 uur gratis te bezoeken.

12. Bloembollenkwekerij De Tulperij

Fiets je vanaf knooppunt 55 verder naar knooppunt 58 kan kom je langs bloembollenkwekerij De Tulperij. Geniet hier van de unieke sfeer in de bloemenkas en het enthousiasme van de eigenaren. Maak de mooist selfie’s en geniet van een koffie met een stroopwafel op het terras.

Startpunt Bollenstreek fietsroute

De Bollenstreek fietsroute is een rondje en kan op elk knooppunt gestart worden. Er zijn een aantal handige startpunten zijn Bloemenpark Keukenhof, het centrum van Noordwijkerhout en het centrum van Lisse.

Ook kan je starten bij treinstation Hillegom en treinstation Sassenheim.

Laat je verrassen

Bovenstaande tips zijn slechts een kleine selectie van al het moois dat je onderweg tegenkomt. Geniet en laat je verrassen.

Fietsroutes

Naast de Bollenstreek fietsroute hebben we nog meer fietsroutes ontwikkeld. Hieronder de leukste routes:

Keukenhof Fietstocht met gids

Tijdens de opening van Keukenhof vertrekken elke dag twee begeleide fietstochten van Hotel Restaurant de Engel in Lisse. Voor slechts € 35,- (inclusief huurfiets) hoor je het verhaal van de bloemen van een enthousiaste lokale gids.

Meer informatie over de Keukenhof fietstocht met gids »
Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips.

 
Share this page