Bollenstreek fietsroute langs strand, duinen en bloemen

Home / De leukste Dagje Uit tips / Fietsen / Fietsroutes in de Bollenstreek / Bollenstreek Bloemenroute: de fietsroute langs de lente- of zomerbloemen

 

Ontdek de veelzijdigheid van de Bollenstreek met de Bollenstreek Bloemenroute. Een fietsroute van 35 kilometer langs het strand, het uitgestrekte duingebied en natuurlijk de lente- of zomerbloemen.
De Bollenstreek is wereldberoemd om de voorjaarsbloemen zoals de tulp, de narcis en de hyacint. Maar ook in de zomer zijn in de streek schitterende bloemen, zoals de dahlia en de canna te bewonderen. Met deze Bollenstreek fietsroute, ontwikkeld in samenwerking met Flower Tour, ontdek je de bloemen op zijn best en geniet je ook van het unieke duingebied en het strand.

Tulpenseizoen: 20 maart t/m 9 mei 2021
Dahliaseizoen: 14 augustus t/m 10 oktober 2021

Hoogtepunten

Zowel in de lente als in de zomer zijn er veel hoogtepunten langs de fietsroute te vinden. De bloemen die je kan bewonderen zijn uiteraard afhankelijk van het seizoen waarin je de fietsroute fiets. Het schitterende duingebied, de wilde dieren en het bezoeken van schitterende landgoederen maken je fietsbeleving kompleet.

Langs de fietsroute hebben we 12 hoogtepunten beschreven.

Het gezellige dorp Noordwijkerhout is zowel in de lente als in de zomer een echte aanrader. De vele restaurantjes rondom de Witte kerk zijn ideaal om jezelf culinair te verwennen. In het centrum is ook een van de grootste fietsverhuurders van de Bollenstreek gevestigd. Geen zin om je fiets mee te nemen? Huur dan een fiets in Noordwijkerhout.

Geniet van het schitterende duingebied. Bossen en open vlaktes wisselen elkaar af. De heerlijke en gezonde zeelucht ruik je direct.

Op het strand bij Langevelderslag kan je relaxed genieten van het brede Nederlandse strand. Er zijn verschillende leuke restaurantjes waar je terecht kan voor een lekker ijsje, een pizza, ambachtelijke friet en nog veel meer.

Kijk goed om je heen want in het duingebied leven veel wilde dieren. Herten, konijnen en vossen.

Zowel in de lente als in de zomer is de bloemenshowtuin van FBT een aanrader. In de lente bloeien voorjaarsbloemen zoals de narcis, de tulp en de narcis op de showtuin. In de zomermaanden is het de buurt aan de veelzijdige dahlia zomerbloemen. Entree is gratis en leuke foto’s gegarandeerd.

Hier vindt je bloemenpark Keukenhof. Van 20 maart tot en met 9 mei 2021 is dit park geopend voor bezoekers. Het is het perfecte dagje Nederland op zijn mooist. Meer dan 7 miljoen bloemen lachen je toe.

Koop van te voren alvast je ticket zodat je direct kan genieten van al het moois. Koop je Keukenhof tickets online en vermijd een wachtrij.

Keukenhof is ook ideaal als start locatie van de route. Je parkeert je auto voor € 6,00 per dag. Parkeerticket kan je ook online kopen.

De Kasteeltuinen van Keukenhof liggen tegenover het beroemde bloemenpark. Het landgoed bestaat uit verschillende tuinen waaronder een dahlia tuin in de zomermaanden. Ook is het LAM museum gelegen op het landgoed en vind je er een leuke kinderboerderij. Entree en parkeren is gratis.

Als je tussen knooppunt 29 en 91 fietst rij je door het centrum van bloemendorp Lisse. Dit gezellige centrum kenmerkt zich door de vele winkels en restaurants met terrasjes.

Leer meer over de tulp en de Bollenstreek bij Museum De Zwarte Tulp. Dit museum is gelegen op het populaire horecaplein ‘t Vierkant in Lisse In dit museum vindt je ook het toeristenbureau (VVV).

Wil je het museum bezoeken dan moet je vooraf je ticket kopen.

De St. Agathakerk in Lisse wordt ook wel de ‘kathedraal van de Bollenstreek’ genoemd. De kerk dateert uit 1903 en is ontworpen door Jean H. van Groenendaal. De kerk is mede gefinanceerd door bollenkwekers, wat te zien is in de tekeningen met bolbloemen aan de wanden van de kerk.

 ‘t Huys Dever is kort na 1375 gebouwd en is een zogenaamde woontoren, ook wel ‘donjon’ genaamd. In de kuststreek is Dever nog de enige overgebleven donjon. Na een periode van verval, besloot een groep vrienden ‘t Huys Dever weer op te bouwen. Wie nu binnenstapt, waant zich weer in een middeleeuws sprookje!

‘t Huys Dever is op woensdag t/m zondag van 14:00 tot 17:00 uur gratis te bezoeken.

Fiets je vanaf knooppunt 55 verder naar knooppunt 58 kan kom je langs bloembollenkwekerij De Tulperij. Geniet hier van de unieke sfeer in de bloemenkas en het enthousiasme van de eigenaren. Maak de mooist selfie’s en geniet van een koffie met een stroopwafel op het terras.

VVV Fietskaart Bollenstreek online bestellen

Om optimaal te kunnen genieten van het fietsnetwerk hebben VVV en Falk een mooie fietskaart ontwikkeld. Op deze fietskaart staan alle knooppunten en tips over de omgeving. Deze fietskaart kost € 12,99 en is verkrijgbaar bij de lokale VVV’s of direct online te bestellen in de webshop van bol.com (bij online bestellen heb je gegarandeerd de laatste druk!)
Startpunt Bollenstreek fietsroute

De Bollenstreek fietsroute is een rondje en kan op elk knooppunt gestart worden. Er zijn een aantal handige startpunten zijn Bloemenpark Keukenhof, het centrum van Noordwijkerhout en het centrum van Lisse.

Ook kan je starten bij treinstation Hillegom en treinstation Sassenheim.

Laat je verrassen

Bovenstaande tips zijn slechts een kleine selectie van al het moois dat je onderweg tegenkomt. Geniet en laat je verrassen.

Fietsroutes

Naast de Bollenstreek fietsroute hebben we nog meer fietsroutes ontwikkeld. Hieronder de leukste routes:
Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page