Wandelroute Atlantikwall Noordwijk
 

Deze wandelroute van 3,6 kilometer brengt je langs resten van de Atlantikwall die in het duinlandschap bij Noordwijk bewaard gebleven zijn.

De Atlantikwall was een verdedigingslinie die de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog van Noordwegen tot aan de Spaanse grens hadden aangelegd om een invasie van de geallieerden te voorkomen. Overal langs de westkust van Europa zijn resten van dit verdedigingsstelsel terug te vinden.

De wandelroute start bij het Atlantikwall Museum Noordwijk en loopt door het mooie duingebied. Er zijn in totaal 13 punten in de route waarbij een verhaal hoort. De verhalen kan je goed lezen in onderstaande brochure.

Gratis PDF met informatie over de wandelroute Atlantikwall Noordwijk

Parkeren bij de Atlantikwall Noordwijk

Er zijn verschillende parkeergelegenheden nabij het Atlantikwall Museum Noordwijk waaronder parkeerplaats Wantveld, langs de Bosweg en de Nothgodreef. Betaald parkeren op maandag t/m zondag van 09:00 – 21:00 uur.

Met Openbaar vervoer naar Atlantikwall Noordwijk

In de buurt van het startpunt van de wandelroute vind je bushalte Vuurtorenplein of Hoogwaak. Bij deze bushalte stopen de buslijnen 361, 90 en 20.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page