Den Haag

Home / Historische Steden / Dagje uit in Den Haag

 

De stad Den Haag is een van de meest veelzijdige steden van Nederland. Van het historische stadscentrum met vele monumentale panden en musea, de hoge gebouwen bij het zakenbuurt tot het strand, de Hollandse vishaven van de wijk Scheveningen en geweldige attracties voor jong en oud zoals Madurodam, Legoland Scheveningen, SEA LIFE Scheveningen en het reuzenrad in Scheveningen

Den Haag: Stad aan Zee

Den Haag is de enige grote stad die direct aan zee gelegen is. De badplaatsen Scheveningen en Kijkduin zijn de wijken van Den Haag die aan het strand gelegen zijn.

Heel veel te doen

Een dagje uit in Den Haag betekent kiezen. In vrijwel geen enkele andere Nederlandse stad zijn zo veel attracties en bezienswaardigheden. Bezoek je het beroemde Binnenhof of ontdek je Holland in het klein bij Madurodam? Vaar je met een boot door de Haagse grachten of ga je relaxen op ‘t strand van Scheveningen? Voor kinderen is een bezoek aan SEA LIFE Scheveningen en een ritje in het SkyView Reuzenrad op De Pier aan te raden. Fan van Lego? Breng dan een bezoekje aan Legoland Scheveningen.

Den Haag biedt een schat aan indrukwekkende kunst. Laat je inspireren door de bijzondere Haagse musea en prachtige tentoonstellingen. Bewonder de voortreffelijke werken van Rembrandt, Vermeer en Mondriaan in het Mauritshuis en Gemeentemuseum. Ontdek het grootste schilderij van Nederland, Panorama Mesdag. Laat je fantasie de vrije loop in het Escher museum. En ontdek de parel in de Scheveningse duinen, Museum Beelden aan Zee.

Cultuur

Den Haag ademt cultuur, van moderne dans tot popmuziek, en van toneel tot cabaret. Bekende gezelschappen spelen en dansen de sterren van de hemel in Den Haag, zoals het Nederlands Dans Theater en het Nationale Theater. Joop van den Ende-musicals zijn exclusief in Scheveningen te zien. En elke dag kun je in dé Popstad van Nederland genieten van een flinke dosis livemuziek!

Musea in Den Haag

Attracties in Den Haag

Den Haag en de tulpenvelden in de Bollenstreek

De stad Den Haag ligt op nog geen 30 kilometer afstand van de Bollenstreek. Dit is nog geen 30 minuten rijden met een auto.

Reis je met het openbaar vervoer dan rijden er treinen en bussen tussen Den Haag en de Bollenstreek. Kijk op 9292.nl voor actuele reisinformatie.

Vanuit Den Haag naar de tulpenvelden

Wil je vanuit Den Haag naar de tulpenvelden in de Bollenstreek? In het voorjaar rijden er speciale Keukenhof bussen vanaf Leiden Centraal Station. Deze Keukenhof bussen rijden rechtstreeks naar het bloemenpark en de tulpenvelden. Je moet hiervoor wel eerst zelf naar Leiden Centraal Station reizen.

Ook gaan er in het tulpenseizoen georganiseerde Keukenhof dagtochten vanuit Den Haag naar bloemenpark Keukenhof en de tulpenvelden.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page