Madurodam Den Haag

Home / De leukste Dagje Uit tips / Pretparken & Attracties / Madurodam (Den Haag) – korting, openingstijden, prijzen en parkeren

 

Je voelt je net een reus in Madurodam. Ontdek de culturele hoogtepunten van Nederland in deze miniatuurstad in Den Haag. Bekijk kleine windmolens, paleizen, tulpen en kerken.

Wat is Madurodam?

Madurodam is een unieke attractie in Den Haag. Je ontdek het Nederlandse culturele erfgoed en alle hoogtepunten van Holland. Madurodam is opgedeeld in verschillende thema gebieden zoals stedenrijk, waterrijk en vindingrijk.

Madurodam is beroemd om de exacte replica’s van beroemde Nederlandse gebouwen en constructies, op schaal van 1:25. Maar er is veel meer te doen. In deze kleine grote stad leer je via multimedia displays en interactieve installaties alles over het fascinerende culturele erfgoed van Nederland. Er zijn zelfs 17 gigantische tulpen om mee te poseren.

Leer alles over de Nederlandse historie. Waarom dragen Nederlanders klompen? Waarom zijn windmolens zo belangrijk? En hoe is het de Nederlanders gelukt om dit land vanaf zeeniveau op te bouwen? De antwoorden op deze vragen krijg je tijdens een bezoek aan Madurodam.

Bezoek de interactieve installaties en ontdek eeuwenoude grachtenpanden, tulpenvelden, kaasmarkten, een houten schoenfabriek, windmolens, het Vredespaleis, de Deltawerken en nog veel meer!

Indoor attracties

Madurodam heeft indoor attracties waarin je helden en hoogtepunten van Nederland kan ontdekken. Zo is er een speciaal theater waarin je wordt meegenomen in het levensverhaal van oorlogsheld George Maduro.  En sla ook zeker de nieuwe binnenattractie De Hollandse Meesters niet over!

De Hollandse Meesters

De nieuwe binnenattractie De Hollandse Meesters laat je fantasie helemaal op hol slaan! Spring in de sterrenballenbak onder de Sterrennacht of dans tussen de tulpen van Leyster. 

The Flying Dutchman

Stap in Madurodam aan boord van een écht Dakota-vliegtuig, doe je stoelriem vast en maak je klaar voor een vlucht die verder gaat dan vliegen. Maak een unieke vlucht vlak over de Amsterdamse grachten, duik in de meesterwerken van Escher en dompel je onder in de muzikale wereld van de Nederlandse DJ’s. Vlieg van de ene verbazing in de andere met The Flying Dutchman.

Hof van Nederland

Er is ook een attractie die je het verhaal van het begin van de Nederlandse democreatie laat herbeleven. In Hof van Nederland wordt je mee teruggenomen naar de Eerste Vrije Statenvergadering in 1572 in Dordrecht.

Zo Groot is Oranje

Bij de attractie Zo Groot is Oranje herbeleef je het winnen van het Europees Kampioenschap in 1988. In deze attractie is de echte cup, in bruikleen van de KNVB, te bewonderen.

Waterwolf

In de indoor attractie Waterwolf ga je met de hele familie terug in de tijd om de oprichting van New York in de 17e eeuw te zien. Je ontdekt de Nederlandse roots die wereldstad New York heeft.

Openingstijden Madurodam 2023

Madurodam is het gehele jaar geopend. De openingstijden van Madurodam zijn afhankelijk van de periode waarin je het park bezoekt. Hieronder staan de verschillende periodes voor 2023.

 • 4 september 2023 – 13 oktober 2023 | 09:00 – 17:00
 • 14 oktober 2023 – 29 oktober 2023 | 09:00 – 18:00
 • 30 oktober 2023 – 22 december 2023 | 11:00 – 17:00
 • 23 december 2023 | 10:00 – 18:00
 • 24 december 2023 – 25 december 2023 | 11:00 – 17:00
 • 26 december 2023 – 30 december 2023 | 10:00 – 18:00
 • 31 december 2023 – 1 januari 2024 | 11:00 – 17:00
 • 2 januari 2024 – 7 januari 2024 | 10:00 – 18:00

Laatste toegang is 1 uur voor sluitingstijd

Korting op Madurodam kaartjes 2023

Kaartjes voor Madurodam zijn aan de kassa (indien nog beschikbaar) en online verkrijgbaar. Ook moet je bij het kopen van je ticket een tijdslot voor aankomst kiezen. Voordeel van het online kopen van je ticket is dat je ticket € 2,00 goedkoper is.

Tickets Madurodam

Soort ticketKassaprijsOnline prijs
Vanaf 3 jaar€ 23,50€ 21,50Koop tickets
Kinderen t/m 2 jaargratisgratis

Waarom online tickets kopen?

 • Online extra voordelig tickets kopen
 • Ontvang je tickets direct per e-mail
 • Snellere entree tijdens je bezoek

Beschikbaarheid Madurodam

Madurodam werkt met tickets op datum en een te reserveren tijdslot voor binnenkomst. Kijk hieronder voor de beschikbaarheid van tickets voor Madurodam. Kies je dag en tijdslot en koop gelijk je tickets.

Parkeren Madurodam

Madurodam is goed bereikbaar met het openbaar vervoer én de auto. Vanaf Amsterdam is het slechts 45 minuten en vanaf Rotterdam 25 minuten. Trams en bussen stoppen voor het park en parkeren kan om de hoek. Na je bezoek winkelen of door naar het strand? Binnen 5 minuten sta je in de Haagse binnenstad óf met je voeten in het zand van Scheveningen.

Met de auto naar Madurodam

Kom je met de auto naar Madurodam? Gebruik dan je navigatiesysteem, plan je route via Google Maps of volg een van onderstaande routebeschrijvingen.

Vanuit Den Haag centrum (A12, A4)
Volg de borden Madurodam tot aan de oprit van het Hubertusviaduct. Daar rijd je rechts het viaduct op, blijf rechts rijden en neemt de eerstvolgende afrit richting Madurodam. Beneden aan de afrit sla je linksaf (onder het viaduct door) en vind je het parkeerterrein aan je rechterhand.

Vanuit Wassenaar/Amsterdam (A44/N44, A4)
Rijd richting Madurodam via N14 richting Scheveningen, eindigend op het Hubertusviaduct. Daar rijd je rechts het viaduct op, blijft rechts rijden en neem de eerstvolgende afrit richting Madurodam. Beneden aan de afrit sla je linksaf (onder het viaduct door) en vind je het parkeerterrein aan je rechterhand.

Met het openbaar vervoer naar Madurodam

Madurodam is goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanaf de stations Den Haag Centraal en Den Haag Hollands Spoor. Vanaf beide stations ben je met de tram of bus binnen 10 minuten bij Madurodam. Plan je reis via www.9292ov.nl.

Adres

Meer in Den Haag

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page