strand wassenaarse slag

Home / Blog / Tips voor een relaxt dagje strand

 

Een dagje naar het strand in Nederland is geweldig voor jong en oud. Maar je wil geen uren in de file staan om vervolgens erachter te komen dat alle parkeerplaatsen en strandpaviljoens vol zijn. Om je stranddagje echt relaxt te maken hebben we hieronder enkele tips verzameld.

Ontwijk de files richting het strand

Op zomerse dagen willen veel mensen genieten op het strand. Dit resulteert vaak in lange files naar de populaire badplaatsen. Wil je de files vermijden kom dan vroeg (voor 10:00 uur) of laat (na 16:00 uur) naar het strand. Er zijn dan meestal ook genoeg parkeerplaatsen beschikbaar. Ga je in de avond blijf dan een keer op het strand tot de zonsondergang. Op zomerse dagen kan het ook voorkomen dat er zeevonk ontstaat.

Ook kan je ervoor kiezen om je auto wat verder te parkeren en vervolgens naar het strand te fietsen.

In Noordwijk rijdt een gratis strand pendelbus. Zo kan je gratis parkeren en relaxt naar het strand. Meer over de strand pendelbus

Tip: wil je alvast zien hoe druk het op het strand is? Bekijk dan een van de strand webcams.

Kijk uit voor de stroming in zee

Elke zomer komen zwemmers in de Noordzee in de problemen door de stroming. Als je gaat zwemmen ga dan niet te ver en let op voor zogenoemde mui stromingen. Kijk voor tips bij de reddingsbrigade.

Creëer je eigen plekje op het strand

Lekker afgeschermd genieten op het strand doe je op je eigen plekje. Bij de meeste strandpaviljoens kan je ligbedden en windschermen huren. Met kinderen is het vaak leuker en goedkoper om je eigen plekje op het strand te creëren. Voordeel is dat je eenmalig wat kosten maakt maar daarna keer op keer kan genieten. Kijk hier voor meer info over stranttenten, kleden en Strandstoelen.

Zorg ook dat kinderen je plekje makkelijk herkennen. Dit kan zijn door een gekleurde parasol of door te gaan liggen bij een herkenbaar punt. Bij veel stranden liggen vaak gratis armbandjes voor kinderen waar je je telefoonnummer op kan noteren.

Eten & drinken op het strand

Bij de verschillende strandpaviljoens kan je genieten van eten & drinken. Neem je zelf eten en drinken mee dan mag een koelbox natuurlijk niet ontbreken. Met een koelbox hou je je eten en drinken namelijk koel en zandvrij. Zorg altijd dat je voldoende water bij je hebt.

Spelen op het strand

Het strand heeft veel speelmogelijkheden. Het bouwen van zandkastelen en het spelen met de golfen van de Noordzee zijn tijdloos. Vergeet de speeltjes dan ook niet. Enkele tips:

Bescherming tegen de zon

Op het strand in Nederland ontbreken vaak schaduwplekken. Een goede bescherming tegen de zon is dan ook een aanrader.

Vervoeren van je strandspullen

Leuk al die strandspullen maar hoe neem je alles handig mee? Een echte aanrader is een bolderkar die geschikt is voor het strand.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page